Azië Japan

Nieuwe reisplannen: kerst en Oud & Nieuw in Japan vieren

De spanning hoef ik niet op te bouwen, je ziet al in de titel van deze blog; ik ga weer naar Japan! Ik schrijf weer, want als je me al even volgt weet je dat ik er in de zomer van 2015 ook was. Ruim 2 jaar geleden reisde ik voor zo’n 2,5 week door dit bijzondere land. Het was een geweldige ervaring waarvan vooral het eten me nog goed bijstaat. Deze keer ga ik iets korter, maar het zal vast niet minder spectaculair worden. Dit jaar vier ik kerst én oud & nieuw in Japan!

Waarom de feestdagen in Japan?

Kerst in Japan dus. Iets wat eigenlijk helemaal niet op de planning stond, maar wat een maand geleden opeens wél een plan was geworden. In eerste instantie wilden we tijdens de kerstvakantie naar Zwitserland. Mijn schoonmoeder wil al heel haar leven naar de sneeuw in Zwitserland en het leek Miguel en mij leuk om met hun een week naar Zwitserland te gaan. Iedereen was enthousiast, maar helaas waren de tickets vanuit Florida echt véél te prijzig (en de vluchten érg lang) waardoor het niet door kon gaan.

Nederland verscheen ook nog even in beeld, maar een bezoek aan mijn thuisland wordt nog even uitgesteld (maar niet te lang).

Miguel wilde heel graag eens een winterse vakantie. Simpelweg omdat we dat nog nooit hebben gedaan. We zoeken eigenlijk altijd de zon en het strand op. Zo waren we dit jaar op Langkawi in januari, bezochten we Filipijnen in de winter, en afgelopen zomer waren we in Cambodja. Eén jaar deden we een wat koudere bestemming aan; Noord-Korea.
In Japan kun je prima skiën en toen we tijdens onze zoektocht heel betaalbare tickets naar Tokio zagen hoefden we niet lang na te denken!

kerst in japan

Kerst in Japan

We vliegen net voor de kerstdagen naar Tokio. Vanaf daar wilden we een paar dagen naar de sneeuw, maar dat gaat niet door. Ik kan niet skiën en na wat berekeningen zou het toch iets te prijzig worden om een paar dagen te gaan skiën. Vervoer, een skipas, skikleding, overnachtingen en skilessen zijn helaas, ook in Japan, niet gratis. Niet getreurd, er is in Tokio en omgeving genoeg te doen!

Robot Restaurant, sushi & Disneyland

Behalve het hotel hebben we nog niets vastgelegd, terwijl we van plan zijn veel te gaan doen, haha. Uiteraard willen we heel veel eten in Japan, als foodies is dat één van de redenen dat we graag reizen. De ramen, sushi en alle bijzondere snacks, daar kijk ik echt naar uit.
2 jaar geleden zijn we niet naar het Robot Restaurant gegaan, dat willen we deze keer wel echt doen. Net zoals naar een arcade, een fijne onsen en misschien een dagje Disneyland. Over Disneyland Tokyo heb ik verschillende verhalen gehoord namelijk. Zo hoefden sommige mensen gemiddeld maar 40 minuten te wachten voor een attractie terwijl anderen 3,5 in de tijd stonden voor een ritje van een minuut.

kerst in japan

Oud en Nieuw in Tokio

We vieren niet alleen kerst in Japan, ook Oud en Nieuw brengen we door in Tokio. Voor oudejaarsavond hebben we ook nog geen plan (had ik al gezegd dat wij niet zulke planners zijn?), maar wat we wél weten is dat we het met een collega en haar man vieren. Op nieuwjaarsdag vliegen we vroeg weer terug naar Beijing, want Miguel en ik moeten respectievelijk op 2 en 3 januari weer werken.

Tips voor kerst in Japan?

Zoals je kunt lezen zijn onze plannen nog heerlijk vaag en staat alles nog open (behalve het hotel dan, dát hebben we al wel geboekt). Mocht je dus nog goede tips hebben voor kerst of oud & nieuw in Tokio, dan zou ik het leuk vinden om van je te horen!

You Might Also Like

7 Comments

 • Yvonne
  Reply
  karlijntravels
  11 December, 2017 at 10:57 AM

  Wat een geweldig plan! Ik ben jaloers, ik heb continu heimwee naar Japan. Alvast heel veel plezier gewenst!

  • Yvonne
   Reply
   Yvonne
   13 December, 2017 at 1:57 PM

   Dank je!
   Daar hadden wij dus ook enigszins last van 🙂

 • Yvonne
  Reply
  Mrs. T.
  11 December, 2017 at 8:11 PM

  Wat een mooi vooruitzicht. Heel veel plezier!

  • Yvonne
   Reply
   Yvonne
   13 December, 2017 at 1:57 PM

   Dank je. Komt vast en zeker goed!

 • Yvonne
  Reply
  philippine
  12 December, 2017 at 3:23 AM

  Wat een heerlijk vooruitzicht! Geniet van jullie trip

  • Yvonne
   Reply
   Yvonne
   13 December, 2017 at 1:58 PM

   Dank je Philippine! Ga jij nog op reis met kerst of Chinees Nieuwjaar?

 • Yvonne
  Reply
  Tikva
  19 December, 2017 at 8:09 AM

  Wat een leuk plan! Heel veel plezier.

 • Reacties zijn welkom! Bedankt!

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Shares