kerstmarkt

De meest sfeervolle kerstmarkten in Europa

Dit jaar vier ik voor de vierde keer kerst in China. In hoeverre dat kan. In China kent men namelijk helemaal geen kerst. Althans, niet van origine. De laatste jaren begint de commerciële kerst hier voet aan de grond te krijgen en wordt het langzaamaan meer en meer gevierd. Daarom droom ik vandaag weg bij de meest sfeervolle kerstmarkten in Europa.

De meest sfeervolle kerstmarkten in Europa

Het echte kerstgevoel krijg ik hier nooit, dus ik probeer met het kijken naar wat foto’s van kerstmarkten en het luisteren naar kerstliedjes om er toch maar wat van te maken.

Het leek me eigenlijk nooit wat, zo’n kerstmarkt, maar nu ik niet echt kerst kan vieren denk ik daar anders over. Mocht je wel gewoon in Nederland wonen en er in december een weekendje op uit willen; ik heb wat leuke kerstmarkten in Europa voor je verzameld.

Brussel – Grote Markt

Ik herinner me het nog van de zomer in 2012; de Grote Markt. Een heel leuk plein in het midden van Brussel. Er staan zo’n 240 houten chalets met allerhande kerstversieringen en andere producten. Er komt dit jaar een 17 meter hoge kerstboom te staan, er zijn parades en je kunt er schaatsen! Winterpret wordt is te bezoeken van 29 november 2013 tot en met 5 januari 2014.

kerstmarkten in Europa

Dresden – Münzgasse

Denk je aan kerstmarkten, dan denk je aan Duitsland. Of niet? Deze markt bestaat al zo’n 600 jaar, is zo’n 15.000m² groot en duurt van 1 tot en met 24 december. Er is van alles te zien, te doen en te eten. Maar bovenal is er veel gezelligheid.

Kopenhagen – Tivoli

Deze markt bevindt zich op het centraal geleden Tivoli plein en heeft zo’n 50 kraampjes met allerlei lekkers en leuke kerstversieringen. In de Tivoli Gardens vind je de Kerstman, echte rendieren en tussen kerst en Oudjaar wordt er elke avond vuurwerk afgestoken. De markt wordt gehouden van 14 november tot en met 31 december. Je moet wel betalen voor deze markt; 95.00DKK

sfeervolle kerstmarkten in Europa

Dublin – 12 days of Christmas

Deze markt is vrij nieuw, maar daarom niet minder populair. Er is een Duitse (kerst)bar, carrousel, houten speelgoed, kunst en lekkernijen. Deze kerstmarkt vindt plaats van 7 tot en met 23 december.

Parijs – een warm bad van markten

De grootste markt van Parijs vind je op de Champs Elysées. Hier zijn tal van kleine kraampjes te vinden met lekkers en mooie spulletjes. Een genot om over te lopen denk ik zo. Deze markt duurt van 19 november tot en met 2 januari.

Welke van deze kerstmarkten in Europa spreekt jou aan?

Published by

Yvonne

Yvonne woont en werkt sinds 2010 in China. Op GoYvon deelt ze tips over reizen en werken in China. Daarnaast schrijft ze tevens over de reizen naar andere landen die ze maakt. Yvonne werkt momenteel als PYP leerkracht op een internationale school.

2 thoughts on “De meest sfeervolle kerstmarkten in Europa”

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares