Mijn Lifestyle Persoonlijk

Kleding op reis: mooi of makkelijk?

kleding op reis

Het was tijdens mijn laatste reis door de Filipijnen dat ik me dit afvroeg; waar kiezen de meeste mensen voor wanneer ze op reis gaan? Makkelijke of mooie kleding? En waarop worden die keuzes gebaseerd? Ik maakte wat foto’s, keek nog eens goed in mijn backpack en probeerde te bedenken waar ik voor ga op reis.

Kleding op reis: mooi of makkelijk?

Ik moet bekennen dat ik jaren geleden veel meer voor het makkelijke aspect ging dan voor het mooi. Hé, het was immers vakantie en op reis moest het gewoon praktisch zijn. Daarbij had ik maar beperkt de ruimte in mijn backpack en met het avontuur in het vooruitzicht koos ik vaak kleding uit die comfortabel genoeg was om lang in te lopen of aan te trekken tijdens een jungle trektocht.

Inmiddels ben ik daarin (gelukkig?) wel wat veranderd. Vandaag de dag denk ik niet alleen maar in termen als ‘makkelijk’ en ‘praktisch’, maar wil ik er tijdens het reizen ook gewoon wel leuk uit blijven zien. En volgens mij lukt dat nog wel aardig. Ik heb zowel wat foto’s van mezelf als van andere reizigers verzameld en ik ben benieuwd wat jij van de outfits vind.

kleding op reis

Twee foto’s genomen in New York, twee foto’s afgelopen reis naar de Filipijnen. Op de meest rechtse foto draag ik een korte broek die net te kort is, haha. Ik had die ochtend een spijkerbroek aangetrokken, maar het werd in de loop van de dag zo warm dat ik echt ergens een korte broek moest halen. Dit was het beste dat ik kon vinden.
Verder denk ik (maar misschien heb ik het wel mis), dat ik er niet super ‘reiziger-achtig’ uitzie. Korte broeken, shirts, jurkjes en vaak All Stars, slippers of sandaaltjes.

kleding op reis

Bij het koppel vielen me de schoenen meteen op. Sportschoenen bij alles wat je draagt. Ik weet natuurlijk niet waar deze mensen vandaan komen, maar ik weet wel dat het vaak Amerikanen zijn die sportschoenen (of tennis shoes zoals zij ze noemen) dragen. Miguel is in elk geval wel erg dol op de zijne, haha.
Van de jongen rechts lukte het me alleen een foto van de achterkant te maken. Het ziet er praktisch uit wat hij draagt, maar ook weer niet zó praktisch dat het niet mooi is. Het hoedje heeft wel wat vind ik.

kleding op reis

Zie je wat de meiden op de linkerfoto aan hun schoenen hebben? Wat een contrast hè? De één draagt slippers, de ander Uggs. Ze vielen me op vanwege de temperatuur. Het was best warm in Sagada en zelf zou ik toch echt wel voor wat luchtigere en lichtere schoenen  gekozen hebben.
De meiden in het midden zien er heel praktisch uit; ik draag makkelijke kleding die lekker zit. Zelf zou ik zoiets niet zo snel dragen. Zeker niet de combinatie sokken-slippers.
Het tweetal rechts ziet er actief uit! Ze hadden er ook flink de vaart in toen ik de foto maakte. Met name de schoenen en broek zorgen er voor dat ze er als natuurmensen uitzien. Reizigers die vooral de natuur opzoeken. ‘Gelukkig’ zijn de broeken niet afritsbaar. 😉

kleding op reis

En om af te sluiten nog wat foto’s van mijn kleding tijdens het reizen. Linksboven draag ik echt iets makkelijks. Het was tijdens mijn reis naar Thailand (in 2007 en ik deed, samen met de andere vrijwilligers, een trekking door de jungles rondom Chiang Mai. Ik draag een bruine top en een soortgelijke broek als op de foto rechtsonder. Sta ik er niet geweldig op, zo heerlijk bezweet?
Valt het al op? Ik ben dol op tops! In Parijs droeg ik dit groene hemdje (H&M), samen met een korte zwarte broek en een schoudertas. Ik vind altijd dat een schoudertas of rugzak een groot verschil maken. Het liefst neem ik dan ook een schoudertas mee op pad.
Linksonder een foto genomen tijdens de citytrip naar Brussel. De kleding die ik draag (en meeneenm) op een citytrip is anders dan wanneer ik weet veel in de natuur te zullen zijn. Hier draag ik dan ook gewoon een spijkerbroek met wit shirt, heb ik een mooi horloge om en flinke oorbellen aan. Dit zou ik ook dragen als ik niet op reis ben.
Tenslotte een foto die Miguel maakte in de pauze van onze fietstocht (door de regen en als onderdeel van een tweedaagse trektocht) in de omgeving van Luang Prabang, Laos. Een top, donkergroene, makkelijke broek en sandalen. Plus rugzak! Voor mij toch wel een echte reisoutfit!

Wat voor kleding draag jij op reis?

You Might Also Like

5 Comments

 • Yvonne
  Reply
  Annika
  4 March, 2014 at 1:01 PM

  Je ziet er leuk uit toch! Ik vind een spijkerbroek(of short) met een top er als snel leuk uitzien. En ik vind het ook wel belangrijk, die foto’s heb je tenslotte voor altijd, wel fijn om er ook leuk uit te zien, haha!

  Zelf ga ik ook voor mooi en gemakkelijk. En als ik mijn haar vast heb draag ik altijd oorbellen, staat net wat aangkleder ofzo.

  • Yvonne
   Reply
   Yvonne
   6 March, 2014 at 3:47 PM

   Dank je!
   Oorbellen zijn een goede, kan een outfit echt af maken.

 • Yvonne
  Reply
  Tikva
  6 March, 2014 at 8:03 AM

  Haha wat grappig al die foto’s van reizigers. Ik heb nog wel vaak het dillema tussen mooi of makkelijk. Tijdens de afgelopen reis naar ijsland en o.a. new york had ik echt moeite met kiezen of bergschoenen of leuke laarsjes. Uiteindelijk was ik heel blij met de goede wandelschoenen maar toch nog ter plekke een goedkoop paar leuke schoenen bijgekocht … ach ja

  • Yvonne
   Reply
   Yvonne
   6 March, 2014 at 3:49 PM

   Haha, herkenbaar! Je wilt er toch ook wel leuk bijlopen, zeker in een stad of wanneer je uit eten gaat in een net wat netter restaurant.

 • Yvonne
  Reply
  Roza
  31 July, 2018 at 10:47 PM

  Ik ga vaak voor makkelijk maar het moet ook nog wel een beetje vrouwelijk zijn. In Aziatische landen zou ik echter geen hemdje dragen. Kan erg respectloos overkomen. Schouders en knieen bedekken… Ik ga in Thailand etc altijd voor een lange of driekwartbroek en een T-shirt met mouwen. Luchtige katoenen of linnen kleding, beschermt je huid veel beter tegen de zon en je laat zien dat je respect hebt voor de cultuur van het land dat je bezoekt.

 • Reacties zijn welkom! Bedankt!

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Shares