Reizen in China Sichuan

Avontuurlijke Roadtrip naar het Klooster van Xiangcheng

kangding

Het Changqingchun Ke’er Klooster was het hoogtepunt van ons bezoek aan Litang. Aangezien er in Litang verder weinig te beleven was reisden we de volgende dag verder. Bestemming? Xiangcheng. Xiangcheng is een klein stadje tussen Litang en Shangri-La en staat bekend om het klooster dat er staat.

Met de minivan van Litang naar Xiangcheng

Aangezien de normale bussen nog steeds niet reden, huurden we samen met een aantal andere reizigers. En net zoals met de rit naar Litang was ook dit weer een waar avontuur. We waren een goed uur onderweg toen de chauffeur zomaar stopte, in de middle of nowhere. Schijnbaar moest er familie opgepikt worden en met ons meerijden. Dus daar ging alle bagage, hup, het dak op. Met een extra passagier in het busje zaten zowat bij elkaar op schoot! Zoals de locals dus.

xiancheng

De chauffeur was overigens een maniak: hij hield er flink het tempo in, wat bij mij voor wat schrikmomentjes zorgde. We reden in hoog tempo over de kleine, smalle weg die vaker uit zand dan asfalt bestond.

Xiangcheng

Na een lange, af en toe spannende rit van zo’n 200 kilometer wist de chauffeur ons veilig in Xiangcheng af te zetten. Het is een heel klein stadje, maar heeft een prachtig klooster. Het ‘Chaktreng Gompa’ vond ik mooier dan het klooster in Litang. De kleuren zijn er sprekender, feller (alles is recentelijk gerestaureerd), de uitzichten zijn fantastisch en er is een soort van dakterras waar je kunt zitten en genieten van de uitzichten. Of, zoals wij deden, van zowel het weer als de uitzichten.

Xiangcheng

Xiangcheng

Monniken op een muurtje.

Xiangcheng

Prachtige details.

Xiangcheng

Wanneer je er van houdt om ‘off the beaten path’ te reizen kan ik je Xiancheng zeker aanrader. Maar ook wanneer je niet naar Tibet kunt is dit een goed alternatief. Niet in het ‘echte’ Tibet, waar je een permit voor nodig hebt, maar wel het echte Tibet.

You Might Also Like

2 Comments

 • Yvonne
  Reply
  deanderewereld
  5 August, 2012 at 5:53 PM

  mooie foto! Klinkt als een spannend ritje, haha.

  • Yvonne
   Reply
   GoYvon
   8 August, 2012 at 12:21 PM

   Dat was het zeker! De ritjes door die bergen houden je adrenaline-pijl goed hoog. 😉

  Reacties zijn welkom! Bedankt!

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Shares