Beijing

Kunst in de buitenlucht: het 798 Art District

Hoewel ik meer van het buiten-zijn ben wanneer ik op reis ben, vind ik het ook niet verkeerd om zo af en toe een museum in te duiken. Een nationaal museum om meer over de geschiedenis van een land te weten te komen of een museum met een mooie en interessante kunstcollectie. Hier in Beijing bevindt zich het zogenaamde 798 Art District.

Kunst in de buitenlucht: het 798 Art District

798 art district

Graffiti op doek wanneer je door de steegjes van 798 loopt.

798 art district

Rode dinosaurussen in kooien niet ver van de hoofdingang. Ik maakte deze foto’s trouwens nadat ik een sollicitatiegesprek had gehad. Dat gesprek was in een cafeetje en leverde me mijn huidige baan op.

798 art district

Tja, soms snap ik kunst niet helemaal. Ik kon niet achterhalen wat de symboliek / betekenis van dit beeld was.

798 art district

Wat je al niet met lege drankflessen kunt doen…

798 art district

Deze gebouwen waren ooit fabrieken (ten tijde van de Great Leap Forward), maar in 1995 worden de voormalige fabrieksgebouwen omgebouwd tot werkplaatsen voor kunstenaars. Langzaam trekken meer kunstenaars naar dit deel van de stad om daar hun werk te maken en ten toon te stellen. In eerste instantie was het maar een klein aantal artiesten dat hier kwam, maar naarmate de naamsbekendheid groeide, groeide ook het aantal artiesten dat een werkplaats zocht.

798 art district

798 art district

Ten tijde van de oprichting lag 798 aan de rand van de stad, wat een gunstige ligging was. Naarmate de jaren voorbij gingen werd het Art District omringd door appartementengebouwen en leek het er op dat het moest wijken voor nieuwbouw. Gelukkig wist men daar een stokje voor te steken. Het staat dus nog altijd!

798 art district

Inmiddels is het 798 Art District een populaire plek geworden; je vindt er leuke winkeltjes, kunt er mooi spullen kopen en er zijn een hoop cafés waar je terecht kunt wanneer je wat wilt eten of drinken. Zeker op een mooie lentedag is het leuk om hier rond te struinen.

Meer over het 798 Art District en de geschiedenis lees je hier.

Je vindt het hier: Beijing, Chaoyang, 酒仙桥路4号
De dichtstbijzijnde metrohaltes zijn Jiangtai en Wangjing Zuid (lijn 14), vanaf daar is het nog zo’n 1,5 tot 2 kilometer lopen.

Published by

Yvonne

Yvonne woont en werkt sinds 2010 in China. Op GoYvon deelt ze tips over reizen en werken in China. Daarnaast schrijft ze tevens over de reizen naar andere landen die ze maakt. Yvonne werkt momenteel als PYP leerkracht op een internationale school.

One thought on “Kunst in de buitenlucht: het 798 Art District”

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares