Azië Thailand Werken als TEFL leerkracht

Lesgeven in Thailand: de reis van Bangkok naar Chiang Mai

Thailand

Momenteel is er weinig concreets dat ik kan doen als voorbereiding op het lesgeven in Thailand. Wat ik wel kan doen is me inlezen. Ik lees me dan ook suf over het land, gebruiken en de Thaise cultuur. Daar helpt onder andere de Lonely Planet bij! De gids is super handig en door de Lonely Planet te leven kijk ik alleen nog maar meer uit naar het lesgeven in Thailand.

Lesgeven in Thailand

Hoewel ik me dus nog maar weinig kan voorbereiden op het daadwerkelijke lesgeven in Thailand, kan ik me wel voorbereiden op de reis. De reis van het kleine dorpje Warffum naar het hippiestadje Pai. Dat het een flinke reis gaat worden staat vast!

treinreis in thailand

Waar ik me de afgelopen dagen wel mee bezig heb gehouden is de treinreis van Bangkok naar Chiang Mai toe. Want wat is nou de beste manier om van Bangkok naar Chiang Mai te reizen?

Het antwoord heb ik op fora proberen te krijgen, maar ik ben er nog niet helemaal uit. In principe zijn er drie mogelijkheden; per trein, vliegtuig of met de bus. Persoonlijk gaat mijn voorkeur uit naar de trein. Ik vind reizen met de trein ontspannend en op deze manier zie je ook wat van het land waar je doorheen reist.
De reden dat ik er nog niet helemaal uit ben is dat er diverse opties zijn, maar dat geen van alle opties de perfecte optie voor mij is. Treinen rijden bijvoorbeeld niet meer na mijn aankomst in Bangkok, ik kom te laat aan in Chiang Mai of ik moet heen en weer reizen naar het vliegveld. Allemaal niet zo praktisch en handig.

Gelukkig heb ik nog even de tijd voor het lesgeven in Thailand daadwerkelijk begint! Ik ga er dan ook vanuit dat er zich nog een betere optie voor doet.

You Might Also Like

1 Comment

 • Yvonne
  Reply
  Femke
  29 July, 2007 at 10:38 AM

  Leuk je log over Thailand..wij gaan ook een paar dagen naar Chaing Mai 🙂

 • Reacties zijn welkom! Bedankt!

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Shares