gardameer

Leuk plekje in Europa: het Gardameer

Als je weer eens een keer een roadtrip in Europa gaat plannen zou je eens kunnen overwegen om een keer naar Noord-Italië te gaan. Vanuit een schitterend gelegen luxe camping aan het Gardameer Italië verkennen staat garant voor een fantastische en afwisselende vakantie, of je nu met een stel vrienden gaat of met je gezin.

De stadjes rondom het Gardameer

Het Gardameer ligt in de regio Lombardije in Noord-Italië. Het Gardameer is in het noorden smal en ingeklemd tussen steile bergen, waardoor het aan een Noors fjord doet denken. In het zuiden is het meer veel breder en is het omliggende landschap vlakker. Het meer is gedurende de ijstijden ontstaan door de schurende werking van gletsjers en landijs. Het meer wordt gevoed met water door de rivier de Sarca en een aantal andere stroompjes. In het meer liggen zeven kleine eilandjes. Rond het meer groeien citrusbomen, oleanders en palmen. In Toscolano kun je de resten van een Romeinse villa bekijken. In Malcesine ligt een middeleeuws kasteel en je kunt er met een kabelbaan de berg opgaan waarvandaan je een prachtig overzicht op het meer hebt. In Sirmione bevindt zich een ander kasteel, dat pal aan het meer ligt. Verder staat dit stadje bekend om zijn thermale baden.

gardameer

Kamperen

Vlakbij Peschiera del Garda ligt Camping Bella Italia. Het is een leuk stadje met een autovrij centrum. Voor hen die reizen met kinderen is het belangrijk om te weten dat hier vlakbij een groot pretpark ligt, Gardaland. Je kan ook naar Bardolino varen, een stadje dat bekend staat om de wereldberoemde gelijknamige wijn. Ook de olijfolie die hier wordt geproduceerd is van topkwaliteit. Aan het eind van de dag eet je in een van de heerlijke restaurants en duik je het nachtleven in – tenmiste als je zonder kinderen reist of voor een oppas hebt gezorgd. Vooral in de omgeving van Sesenzano vindt je veel bijzondere clubs die zeer populair zijn bij de Italianen.

Published by

Yvonne

Yvonne woont en werkt sinds 2010 in China. Op GoYvon deelt ze tips over reizen en werken in China. Daarnaast schrijft ze tevens over de reizen naar andere landen die ze maakt. Yvonne werkt momenteel als PYP leerkracht op een internationale school.

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares