leukste zoektermen

De leukste zoektermen van 2016 – van ‘bier china lekker’ tot ‘ecg blote borsten’

Op het moment dat ik de blog van Natasja las met haar leukste en meest bizarre zoektermen las, moest ik direct terugdenken aan een eerdere blog van mij. Ooit had ik een andere site en daar deelde ik regelmatig de meest bijzondere zoektermen op. Ik had er zelfs een categorie voor; ‘Google Gets It’! Die blogs vond ik altijd leuk om te schrijven, dus daarom dit overzicht met de leukste zoektermen van 2016!

De leukste zoektermen van 2016

De meeste van mijn bezoekers komen via Google op mijn site terecht. Het zal je vast niet verbazen dat deze mensen die hier komen vooral op zoek zijn naar informatie over China, en dan met name Beijing. Vaak zijn de zoektermen best logisch, maar zo nu en dan zitten er behoorlijk gekke tussen. Vandaag deel ik ze met je!

Top 5

Laat ik met een top 5 beginnen. Een simpele top 5, namelijk die van de meest gebruikte zoektermen.

5. Typisch Nederlandse dingen. Nou, leuk is dit. Pretendeer ik een China-blogger / reisblogger te zijn, wordt een artikel over Nederlands eten gewoon het meest gevonden via Google.
4. GoYvon Een logische nummer 4! Veel mensen zochten overigens op vele varianten van GoYvon. Denk aan Go Yvon, Yvon Go, Go Yon of GoYvan.
3. Typisch Amerikaans eten. Veel mensen zijn blijkbaar benieuwd naar wat nou typisch amerikaans eten is, want deze zoekterm staat op de derde plaats.
2. Chinese woorden. Ja, een zoekwoord gerelateerd aan mijn niche! Deze handige Chinese woorden & zinnen maken je reis door China een stuk makkelijker.
1. Typisch Nederlands eten. Een variant op de nummer 5. Heel leuk dit, dit artikel over typisch Nederlandse dingen is écht het artikel waar ik graag heel veel op gevonden wil worden.

Categorie: China

Op GoYvon schrijf ik veel over China, logisch dus dat mensen die op zoek zijn naar informatie over dit land op mijn site terecht komen.

 • wonen in China – Bijna elke week vertel ik over mijn leven in China, maar soms schrijf ik ook specifieke artikelen over het wonen in China. Bijvoorbeeld over mijn grootste ergernissen aan het wonen in China of waarom China zo’n geweldig land is om te wonen.
 • traditionele Chinese gerechten  – Dat zijn er zo veel! China is zo groot en elke regio heeft zijn eigen keuken. Dit zijn overigens 10 Chinese gerechten waarvan ik denk dat je ze geprobeerd moet hebben.
 • werken in China Werken in China, dat doe ik al zo’n 5,5 jaar. Mede door de cultuurverschillen is dat niet altijd even makkelijk.
 • Facebook in China gebruiken – is niet gemakkelijk. Je hebt er een VPN voor nodig, want de Chinese regering blokkeert Facebook en vele andere sites.
 • typisch Chinees  – In 2015 schreef ik regelmatig een blog in deze categorie. Ik besprak dan typisch Chinese dingen zoals de rode envelop, slippers en de open broek. Zal ik deze categorie in 2017 weer nieuw leven in blazen?
 • chinezen boeren spugen scheten – Tja… Het boeren en spugen gebeurt wel, maar het scheten… Ja, ook. Maar ja, doet niet iedereen dit wel eens?
 • chinezen zijn vies – Eh… wauw! Waarom denk je dat? En hoezo kom je dan op mijn site terecht? Dat moest ik even checken en je belandt dan op mijn artikel over hoe geweldig het leven in China is. Ik schrijf daarin dat de straten vaak vies zijn, niet de Chinezen zelf.

open broek

Categorie: Reizen

Reizen is één van de dingen waar ik dol op ben en waar ik veel over schrijf. Ik reis vooral in Azië en daar schrijf ik ook voornamelijk over. Geen groot wonder dus dat er veel reizigers op mijn site belanden.

 • sauna Finland ervaring – Daar schreef ik jaren geleden over. In 2008 woonde ik in Finland en ging ik regelmatig de sauna in.
 • goedkope Noord-Korea reizen – Leuk geprobeerd, maar die zijn er niet. Reizen naar Noord-Korea zijn duur.
 • wat kost een maaltijd op de Filipijnen – De Filipijnen zijn vrij groot, dus wat een maaltijd daar kost is moeilijk te zeggen. Wat ik wel kan zeggen is dat het eten er niet zo goed is.
 • Ernest Hemingway katten – Die zijn bijzonder! Er is namelijk iets geks met hun tenen…. Lees maar.
 • fietsen in Vang Vieng – Eh… Vast onzettend leuk om te doen, maar ik fietste in Luang Prabang, wat echt heel leuk was.

actief in luang prabang

Categorie: Dol op eten

Dat ik van goed en lekker eten houd is geen geheim. Ik deel geregeld foto’s van dat wat ik eet en zo nu en dan review ik een restaurant of eetcafé. Ik ben niet de enige die van eten houdt en dat uitte zich op GoYvon in de volgende zoektermen.

 • eten in China – Het eten in China is alleen al een goede reden om naar dit bijzondere land af te reizen.
 • eten in Bangkok – Dat geldt ook voor Thailand / Bangkok. Het is heel goed!
 • bier China lekkerTsingtao-bier is niet mijn favoriet, bier van de micro brouwerijen wel.
 • stroopwafel ikea – Stroopwafels vind je in China niet bij de Ikea, wél bij de 7-eleven of de Euro-bakery.
 • schorpioen eten – ieuw! Daarvoor moet je bij Wangfujing Xiao Chi Jie zijn.

Wangfujing Xiao Chi Jie in Beijing schorpioenen eten

Categorie: Hoe dan?!

De meeste vreemde zoektermen, de zoektermen waarbij ik me afvraag waarom je daarmee op mijn site komt.

 • liedjes over geweldig – over wat voor geweldigs?
 • ecg blote borsten – Nog niet gehad, wel een ecg met kleding aan.
 • rijst per persoon per maand filipijnen – werkelijk waar géén idee.
 • het uiteindelijke bedrag kan een beetje afwijken – is dit net zoiets als ‘mag het een onsje meer zijn?’
 • waar moet je zitten en Beijing – Op wat voor soort stoel? Of in welk wijk? Nanluoguxiang is leuk, net als Gulou.
 • trouwen in estland – niet gedaan. Wij trouwden in Oldehove. Miguel vindt Estland leuk, dus misschien hadden we daar moeten trouwen?
 • rusland geen verlovingsring – niet alleen in Rusland kun je zonder verlovingsring trouwen. Wij hadden ook geen verlovingsring.
 • avontuurlijke xxx verhalen – Spannend hoor!
 • bewegende beelden penissen – tja, ik was ooit in een park.

Penis Park Haesindang

Categorie: Hóe schrijf je dat?

Hoewel ik niet wil beweren dat ik nooit fouten maak, durf ik wel te zeggen dat ik een goede speller ben. Gelukkig maakt het voor Google weinig uit hoe je iets spelt; deze zoekmachine weet er altijd wel wat van te maken.

 • wist je dat finland – dat Finland wat? Koud kan zijn?
 • hoekom is china die beste land om in te woon – Geen idee hoe dat komt. Misschien omdat het eten er zo goed is? Alhoewel.
 • ik ga dit weekend naar paraijs – Waar ga je heen?
 • als ik chinese nieuwjaar zou vieren – dan…
 • ik wil graag een dregun pakket – wat voor pakket?
 • cinese woorden die op nederlandse woorden – lijken? Die zijn er niet. Nou ja, misschien een paar.
 • wat is het beknste resept in china – oh, het bekendste recept in China?

romantisch weekend parijs

Dit waren ze; de leukste zoektermen van 2016! Welke vond jij leuk? En als je hier via Google kwam; welke zoekterm bracht je hier?

Published by

Yvonne

Yvonne woont en werkt sinds 2010 in China. Op GoYvon deelt ze tips over reizen en werken in China. Daarnaast schrijft ze tevens over de reizen naar andere landen die ze maakt. Yvonne werkt momenteel als PYP leerkracht op een internationale school.

8 thoughts on “De leukste zoektermen van 2016 – van ‘bier china lekker’ tot ‘ecg blote borsten’”

 1. Hahaha super leuk om dit eens te doen! Je brengt me op een idee! 😉 Ergens snap ik het wel trouwens, het “Chinesen zijn vies” hahaha.. Ik moet eerlik zeggen dat ik er ook niet zo’n heel “schoon” beeld bij heb. En dan voornamelijk door dat gesmak etc. Bah! Maarja in het “echte” China ben ik nog niet geweest, dus misschien moet ik dat oordeel maar weer onder tafel schuiven 😉

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares