Leven in Beijing

Leven in China Maand #62 – Chinees Nieuwjaar, filet americain & vakantie

De maandoverzichten blijven een leuke manier om terug te blikken op wat ik die maand zoal deed. Het zijn mijn openbare dagboeken en ze houden de herinneringen levend. Februari was de maand van het Chinees Nieuwjaar, een vakantie naar Nederland met heel veel eten en plannen maken voor mijn voorjaarsvakantie.

Tribe en Needs & Wants

Tribe in Beijing

♥ Begin februari leerden mijn leerlingen over economische systemen. We spraken over ‘needs’ en ‘wants’, over vraag en aanbod en over geld. Met foto’s uit magazines maakten mijn leerlingen een poster met daarop foto’s van dingen die ze nodig hebben en dingen die ze willen. Stiekem moest ik lachen om de leerlingen die een foto van Xi Jingping onder ‘needs’ plakten. ♥ Om de lente te vieren kreeg elke klas een bakje met krokusbollen. Ze schijnen prima te kunnen groeien in een bakje met water, maar die van mij zagen er na een week nog steeds zo uit. Het is niet meer goedgekomen met ze… ♥ Wanneer ik met (blog)vriendin Judith afspreek kom ik altijd bij nieuwe lunchplekjes uit. Best grappig, want ik ben degene die in Beijing woont, niet zij. We spraken voor een brunch af bij TRIBE. TRIBE is een hippe plek waar je heerlijk kunt brunchen en waar ze zowel gezonde als minder gezonde gerechtjes serveren. Naast de gebruikelijke latte nam ik wentelteefjes van bananenbrood met vers fruit en slagroom met kokosnoot. Echt een aanrader als je het mij vraagt! ♥

Chinees Nieuwjaar

Jaar van de Hond

♥ Voor mij was het de derde keer dat ik op mijn werk Chinees Nieuwjaar vierde. Elk jaar is er een drakendans en doen leerlingen in kleine groepen allerlei activiteiten. We maakten popcorn, maakten kunstwerken van rietbladeren en luisterden naar de guzheng. Iedereen droeg traditionele Chinese kleding of iets rood. Ik ging voor rood aangezien nog steeds geen qipao heb. ♥ De winkels hingen uiteraard ook vol met versieringen voor het Jaar van de Hond en er was ontzettend veel kleding beschikbaar met daarop afbeeldingen van honden. Ik had het plan om daar een blog over te schrijven, maar dat lukte helaas niet (waarom niet lees je verderop). ♥

Typisch Nederlands

vliegen naar Nederland

♥ Op de eerste dag van mijn vakantie nam ik een Didi naar het vliegveld waar ik op een vliegtuig naar Nederland stapte. Mijn schoonzusje was begin februari uitgerekend en de baby had er al moeten zijn toen ik naar Nederland kwam. Dat was niet het geval, maar een paar dagen na mijn aankomst in Nederland werd hij geboren! ♥ Bekijk hier een foto van mij met mijn neefje. ♥ Mijn moeder maakte stamppot boerenkool voor me, iets wat ooit mijn lievelingseten was. Het smaakte deze keer nog steeds wel goed, maar niet zo lekker als ik het me herinnerde. Geen idee hoe het komt, misschien omdat ik het zo lang niet had gegeten? ♥ Deze foto maakte ik toen mijn nichtje haar middagslaapje deed. Voor ze ging slapen speelden we in de speeltuin en daarna legden we haar in de kinderwagen. Deze staat in de voortuin en zo doet ze haar middagslaapje. Terwijl zij sliep zat ik bij het raam de Olympische Spelen te kijken en keek ik zo nu en dan even of ze nog sliep. ♥

typisch nederlands eten

♥ Uiteraard moest ik het één en ander aan lekkers inslaan. Ik zag oliebollenmix liggen, haalde mijn favoriete chips en filet americain. Vooral van het laatste heb ik in 2 weken tijd veel gegeten. Het was winter in Nederland en dat was goed te merken. Het was koud en op enkele ochtenden lag er een vers laagje sneeuw! ♥ Het plan was om de eerste dagen (voor Miguel zou komen) wat te werken. Ik wilde dingen voor school doen, maar ook wat blogs schrijven omdat ik verschrikkelijk achter loop. Helaas ging dat niet want hoewel ik de oplader van mijn Mac wel mee had was ik even vergeten dat de stekkers en stopcontacten in Nederland en China niet hetzelfde zijn. Uiteindelijk heb ik een nieuwe oplader moeten kopen… ♥ Koffie en gebak! Een paar van mijn familieleden gaan elke zaterdag koffie drinken in Groningen. Op één van de zaterdagen dat ik er was deden we ook en waren we met bijna de hele familie bij elkaar. Een unicum want behalve ik woont ook mijn nicht in het buitenland en we zijn bijna nooit allemaal tegelijk in Nederland. ♥

Leeuwarden & een vakantie

Leeuwarden

♥ Nog meer typisch Nederlandse snack! Miguel en ik sloegen flink in en maakten een video samen waarin we typische Nederlandse dingen proefden. Het is altijd erg grappig wanneer we dit soort filmpjes maken, want wat hij lekker vindt vind ik vaak niet te eten en andersom. ♥ Rummikub is altijd goed! Vooral wanneer je goed bent in winnen, haha. ♥ Miguel en ik gingen een dagje naar de Culturele Hoofdstad, Leeuwarden. Ik vond het een verrassend leuk stadje! De vele muurschilderingen, de exposities en musea maken het een leuke bestemming. ♥ Terug in Beijing was ik al vrij snel op zoek naar een nieuwe vakantiebestemming. De eerste week van april ben ik vrij en ik wilde erg graag naar een warme bestemming. In eerste instantie dacht ik aan een Thais eiland, maar uiteindelijk is het iets anders geworden. ♥

Blogs & Vlogs

In februari plaatste ik 3 blogs. Ik deelde het maandoverzicht van januari, vertelde over de kookcursus die ik in Yangshuo deed en plaatste een jaaroverzicht van 2017. Dat is toch bijna een blog per week!
In februari kwamen er geen vlogs online wat voornamelijk komt door het feit dat ik 2 weken weg was en vooral tijd met familie doorbracht. Hopelijk lukt het me om in maar 2 tot 3 video’s te delen! Ik heb nog heel veel materiaal liggen van onder andere Beijing, maar ook van mijn vakantie naar Japan in december.

Mocht je speciale verzoekjes hebben voor artikelen overigens, laat het me weten! Ik heb nog genoeg te schrijven over bijvoorbeeld Kroatië, Zhangjiajie, Cambodja of Japan.

Hoe was februari voor jou?

leven in china

You Might Also Like

13 Comments

 • Yvonne
  Reply
  Berthy Jenner
  11 March, 2018 at 7:43 AM

  Leuk verslag, op mijn Thaise nieuwspagina heb ik er een link naar geplaatst.

  • Yvonne
   Reply
   Yvonne
   11 March, 2018 at 3:30 PM

   Dank je. Heb je link in je reactie even verwijderd en die in het url-vakje aangepast.

 • Yvonne
  Reply
  Rosalijne
  11 March, 2018 at 8:47 AM

  Leuk om te lezen dat je voor even terug was in Nederland Yvonne! Ik herken wat je zegt heel goed 🙂

 • Yvonne
  Reply
  Nicky Van Malderen
  11 March, 2018 at 11:18 AM

  Graag had ik van jouw, bij gelegenheid, een artikel gelezen en indien mogelijk foto’s bekeken, over cambodja,. Bedankt bijvoorbaat.

 • Yvonne
  Reply
  Lianne
  11 March, 2018 at 11:45 AM

  Ik lees graag een nieuwe blog over: Zhangjiajie np. Wij gaan daar later dit jaar heen

 • Yvonne
  Reply
  Mrs. T.
  11 March, 2018 at 7:52 PM

  Gefeliciteerd met je neefje. Wat is ie cute!

 • Yvonne
  Reply
  Sanne
  13 March, 2018 at 10:31 AM

  Wat leuk, een neefje! Gefeliciteerd! Wel lekker om even terug in Nederland te zijn. Ik kan me voorstellen dat je de filet American wel gemist hebt. 🙂

  • Yvonne
   Reply
   Yvonne
   18 March, 2018 at 6:53 AM

   Dank je! Hij is zo lief! <3
   Ja, er is niet veel wat ik mis, maar als ik even in Nederland ben neem ik het er met sommige dingen goed van, haha 🙂

 • Yvonne
  Reply
  Martin
  16 March, 2018 at 7:56 PM

  Leuk om te lezen! Het lijkt me ook lekker om weer eens van die typisch Nederlandse producten te kunnen kopen als je in het buitenland woont ? ik ben met Chinees nieuwjaar in Amsterdam op de Zeedijk bij de Boeddhistische tempel wezen kijken naar de drakendans…erg leuk om te zien!

 • Yvonne
  Reply
  Carolien
  17 March, 2018 at 10:35 AM

  Wat bijzonder dat je het nieuwjaar van zo dichtbij mee heb gemaakt. En leuk dat je met de hele familie samen kon zijn. Ik heb vaak al na een maand dat ik een boterham met Hollandse kaas mis dus ik snap wel dat je even helemaal los gaat haha

  • Yvonne
   Reply
   Yvonne
   18 March, 2018 at 6:55 AM

   Met de familie samen wat echt wel het hoogtepunt van de vakantie!
   De kaas hoef ik hier gelukkig niet te missen, hier in de winkel kan ik gewoon Gouda kopen.:D

 • Yvonne
  Reply
  Diana
  17 March, 2018 at 10:36 PM

  Wat een leuk verslag. Vind ook zo leuk dat je typische Nederlandse dingen vertelt. Zo zie je toch dat je Nederlandse roets niet weg gaan. Tof dat je ook nieuwe plekjes ontdekt ondanks dat jij er woont 🙂

  • Yvonne
   Reply
   Yvonne
   18 March, 2018 at 6:57 AM

   Dank je Diana, sommige Nederlandse dingen blijf je leuk & lekker vinden, dat gaat inderdaad nooit weg.
   Dat is, naast dat het ook een nadeel is, een voordeel van Beijing. Er verandert hier altijd wel wat en er komen elke maand wel nieuwe leuke plekken bij.

  Reacties zijn welkom! Bedankt!

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Shares