Leven in Beijing

Leven in China Maand #78 – Dit was februari (geheim onthuld!)

feature leven in china

Zo langzaamaan lijkt het er op dat de ‘Leven in China’s’ een maandelijks iets worden. De vorige ‘Leven in China’ schreef ik eind januari, vlak voor ik naar Maleisië ging. In de 4 weken die volgden is er best het één en ander gebeurd, hoog tijd voor een update dus!

Dit was februari!

xiaomi fit band 2

Een paar dagen na terugkomst uit Maleisië begon de ellende; onze boiler bleek stuk. ‘s Ochtends had ik nog kunnen douchen, maar Miguel moest het met koud water doen omdat het water niet meer warm werd. Uiteindelijk is er 3 keer iemand langsgekomen om de boiler te repareren. Dat repareren gebeurde nogal amateuristisch, want het water warmde steeds maar één keer op. Inmiddels doet ie het weer. Geen idee hoe.

Na een maand of drie besloot ik eindelijk een XiaoMi Band 2 te kopen. Xiaomi is een Chinees merk en ken je wellicht van de telefoons die ze maken. Naast telefoons maken ze ook luchtfilters en stappentellers. Ik wilde er maar eentje kopen, maar kocht er toevallig twee. Gelukkig zijn ze niet zo duur en een reserve is best handig, toch?

manicure in china

Het was al weer even geleden dat ik mijn nagels had laten doen. Ik vind het altijd mooi, gelakte nagels, maar ik ben er zo veel tijd aan kwijt.
Mijn school heeft een shuttleservice voor de mensen die met de metro komen. Bij de metro staat een auto en die rijdt mij en collega’s naar school. Heel handig, maar ook heel klein! Hier zat ik op de achterbank van een gewone auto.

Daystar Academy Sanlitun

Met mijn naaste collega’s ging ik op een vrijdagavond wat eten. Het was onverwacht gezellig en met ons vijven proostten we heel wat af.

Na de zomervakantie opent mijn school een nieuwe campus. Heel leuk en spannend, vooral omdat ik graag naar deze campus toe wil. Momenteel ben ik elke dag zo’n 1,5 tot 2 uur onderweg (heen en terug), wat best lang is. Mocht ik op deze campus komen te werken, dan is het nog maar een half uur tot 45 minuten per dag. Op de fiets.

koken met waxinelichtjes

Koken met kaarsjes. Niet alleen je electriciteit kan hier opgaan, ook het gas kan op. De meter geeft aan dat we nog 7 Watt hebben, maar het gas gaat niet meer aan. Dan maar proberen om iets met waxinelichtjes te verwarmen.

Vorige week ging ik voor de eerste keer naar een event van ‘Beijing Women’s Network’. Een leuk etentje en interessante spreker. Ik maakte er kennis met interessante vrouwen en ga zeker nog eens naar een event.

sneeuw in beijing

Vorige week sneeuwde het hier bijna een hele dag! Er lag overal in de stad een behoorlijke laag. Onze directrice was zo aardig om alle leerlingen extra buiten te laten spelen in de middag.
Elke donderdag is het ‘Theme Thursday’ op mijn werk. De laatste keer was ‘Crazy Hair Day’, maar we hebben ook al ‘Tie Dye’, ‘Plaid’ en ‘Twins’ gehad. ‘Crazy Hair’ is niet te moeilijk en zodoende liep ik er afgelopen donderdag zo bij. Hip toch?

PYP school in China

Eindelijk lijkt het er op dat onze Middle School heel binnenkort open gaat! Afgelopen vrijdag werd het wandje eruit gesloopt en kon ik wat van het nieuwe gebouw zien. Inmiddels is het wandje vervangen door plastic en zie je nog maar weinig. Ik hoop dat het gebouw snel opent!

De afgelopen 6 weken (wij werken in blokken van 6 weken) stond in het teken van het uiten van je mening op een effectieve manier. In deze les werkten leerlingen in kleine groepen waarbij elke leerling een andere kleur hoed kreeg. Elke kleur stond voor een andere mening en zo oefenden mijn leerlingen met het geven van hun mening inclusief redenen.

Ik ga naar Sanlitun!
Daystar Academy Sanlitun

Het geheim mag onthuld! Inmiddels is het ‘out in the open’ dat ik komend schooljaar op de nieuwe campus kom te werken. Ik weet het inmiddels al ruim een maand, maar moest tot voor kort mijn mond houden omdat andere vacatures nog niet gevuld waren. Management wilde graag het personeel in één keer informeren, waardoor ik nog niets mocht zeggen. Heel lastig, want ik ben een paar keer op de vrouw af gevraagd of ik naar de Sanlitun Campus zou gaan. Op de linkerfoto kijk je bijna op de school; het is zo’n 500 meter verderop in de straat die rechts van ‘Tai Koo Li’ loopt. Rechts zie je het 3D-model van de school.
Ik ben heel enthousiast en kan niet wachten tot we gaan beginnen! Als je het leuk vindt kan ik een uitgebreide blog schrijven over het proces wat aan mijn aanstelling vooraf ging. Laat het me maar weten in de reacties.

Wat was februari nog meer?

Blogs

In februari schreef ik, inclusief deze blog, 7 blogs. Nog best een redelijk aantal, vooral omdat ik voor mijn gevoel maar weinig geblogd heb.

 1. Vakantie naar Langkawi ~ BBQ ayam, strandjes & 3D Art
 2. Met deze reisbenodigdheden checklist ga je goed voorbereid op reis!
 3. Heerlijk eten op de night market in Langkawi
 4. De Krka Watervallen in Kroatië – alsof je door een sprookjeswereld loopt
 5. 144 uur in Shanghai – Wat te doen in Shanghai?
 6. Wat kost een vakantie naar Langkawi?

Filmpjes & Vlogs

Hoewel ik heel veel beeldmateriaal heb kwam ik er niet aan toe veel nieuwe filmpjes te maken. In totaal deelde ik 3 filmpjes op mijn YouTube-kanaal. Eén daarvan was echt niet, de andere twee edite ik opnieuw en plaatste ik opnieuw. Hopelijk lukt het me in maart om wat meer met al het beeldmateriaal dat ik heb te doen.

Maart

Maart wordt waarschijnlijk weer druk, vooral op werkgebied. Dit jaar schrijven we nagenoeg ons eigen curriculum en dat is behoorlijk wat werk. We schrijven het niet alleen, we moeten het ook differentiëren voor 3 tot 4 niveaus. Het is te doen, maar er gaat veel tijd in zitten.
Eind maart heb ik 4 dagen vrij en ik hoop dan een paar dagen weg te kunnen. Ik weet nog niet precies waarheen, maar hopelijk lukt het om dit weekend iets te boeken.
Verder kijk ik vooral uit naar de lente die in maart eindelijk gaat beginnen!

You Might Also Like

5 Comments

 • Yvonne
  Reply
  kliefje
  28 February, 2017 at 7:35 AM

  Hartstikke blij voor je! *smak*

 • Yvonne
  Reply
  Mrs. T.
  28 February, 2017 at 2:24 PM

  Gefeliciteerd met je nieuwe job. En ik wil best weten hoe het voortraject is gegaan.

 • Yvonne
  Reply
  Bart Brinker
  28 February, 2017 at 9:42 PM

  Gefeliciteerd met het nieuwe uitdaging!! Super gaaf Yvonne!

 • Yvonne
  Reply
  loesje
  28 February, 2017 at 9:55 PM

  Proficiat.
  Ben wel benieuwd hoe het sollicitatieproces verlopen is.

 • Yvonne
  Reply
  Herma
  6 March, 2017 at 1:31 PM

  Gefeliciteerd. Ik ben ook benieuwd naar hoe de sollicitatieprocedure is verlopen!

 • Reacties zijn welkom! Bedankt!

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Shares