leven in China

Leven in China Maand #69 – Een heel spannende titel!

De weekoverzichten blijven leuk om te schrijven (en als ik mijn statistieken mag geloven vinden jullie ze ook leuk om te lezen), maar het bedenken van een leuke titel en een pakkende intro elke week, dat is niet zo makkelijk. Daarom deze week geen intro, ik begin gewoon.

Een heel spannende titel!

straatkatje Beijing

Maandag arriveerde ik na een prima vlucht in Beijing. De tuin had goed haar best gedaan in de week dat ik weg was, alle rozen stonden in bloei. Zo mooi! Nadat ik Sporty een knuffel had gegeven ging ik direct door naar het lokale politiebureau om me te registeren. Met het formulier dat ik daar kreeg moest ik namelijk een ander document aanvragen om mijn residence permit te kunnen krijgen (volg je het nog?) Deze schattige kitten kwam ik tegen onderweg naar het politiebureau. Zhij had nog een aantal brussen en ik moest mezelf enorm beheersen om er niet een mee te nemen.
Dinsdag nam ik een zakje stroopwafels mee naar mijn werk. Ze waren binnen een uur op!

pyp grade 1

Blij! Sporty had me ook gemist. Op school werk ik nu met mijn klas aan het interdisciplinaire theme ‘sharing the planet’, centraal staat hoe levende wezens groeien en wat ze doen om te kunnen overleven. Tijdens deze les deden mijn leerlingen onderzoek naar hoe planten ontstaan uit zaden en hoe dieren zich ontwikkelen.

pyp grade 1

Gefascineerd door de paprika. Miguel en ik kochten een puzzel. Lekker burgerlijk, maar ook heel leuk. Het meest blij met de puzzel was Sporty. Zo blij zelfs dat ze er zelfs overheen rende en de hele puzzel weer uit elkaar haalde. Het PYProgramme is helemaal nieuw voor mijn leerlingen. We oefenen dus veel met de termen die veel gebruikt worden. Ze kregen de opdracht om in tweetallen de betekenis van de Learner Profiles te laten zien door te schrijven en te tekenen. Tenslotte moesten ze aan het eind van een les in groepen aangeven of hadden samen gewerkt, respect hadden getoond en tolerant waren geweest. werkvisum china

Donderdagochtend mocht ik langs het Public Security Bureau om mijn paspoort in te leveren. Mijn Foreign Expert Certificate was klaar en daarmee kun je je tijdelijke visum om laten zetten naar een verblijfsvergunning. Als alles volgens plan gaat heb ik op 8 juni mijn paspoort terug, ruim op tijd voor ik terug naar Nederland vlieg. Ik was trouwens blij met het puzzelboekje dat ik bij me had; degene die alle papieren had was ruim een half uur te laat.

pyp grade 1

Donderdagmiddag liep ik naar de bushalte en zag ik het personeel van dit restaurant alles klaarmaken voor de avond. Zo jammer dat we in het centrum van de stad niet van dit soort barbecuerestaurants hebben. Vrijdagochtend stond het verkeer ontzettend vast en de chauffeurs van school lieten behoorlijk lang op zich wachten. Samen met een paar collega’s nam ik een taxi naar school.
Samen met de rekenleerkracht gaf ik een les rondom patronen. Wat is een patroon? Waar zie je patronen? Kun je zelf patronen maken? Vooral dat laatste vonden ze ontzettend leuk om te doen. Leerlingen gebruikten instrumenten, maar ook kralen en stickers om patronen te maken. Een paar leerlingen wilden in en rondom de school op zoek naar patronen. Buiten zagen ze dit, wat volgens een aantal ook een patroon was.  Uiteindelijk hadden we een gesprek over hoe dat ene bloemetje daar nou terecht gekomen was. Had niets meer te maken met patronen, maar wel alles met de levenscyclus.
chinese massage

Twee leeuwen die ik zomaar tegenkwam. Normaal gesproken staan ze niet zo dicht naast elkaar. Meestal staat er aan beide kanten van een deur één. Vrijdagavond besloot ik een massage te nemen. Dat had ik al heel lang niet meer gedaan en ik vond dat ik het wel verdiend had, haha. Daarbij had ik best last van mijn rug en was het dus ook nodig, vond ik. Dat het nodig was bleek wel toen ik op de massagetafel lag, want een paar keer verging ik echt bijna van de pijn. Vooral mijn rug, mijn schenen, mijn voorhoofd en mijn buik deden erg veel pijn. Zoveel pijn dat de masseuse besloot om me te ‘cuppen’. Er worden dan glaasjes met hete lucht aan je huid vastgezogen en die blijven daar dan een tijdje zitten. Absoluut geen prettig gevoel (pijn), maar hopelijk werkt het. Ze gaf aan dat door de steen in mijn buik (die ze voelde en waar de pijn vandaan komt) de doorstroming van mijn bloed niet goed is wat als gevolg heeft dat mijn handen en voeten koud zijn. Dat klopte wel, want ik heb bijna altijd koude voeten. Zelfs in de zomer. Ze adviseerde me om 2 keer per week langs te komen, maar dat lijkt mij persoonlijk wat veel. Misschien eens per 2 weken?

Nieuwe week

Op dinsdag is er op school een belangrijke vergadering voor de ouders van mijn leerlingen. Het schoolbestuur heeft (vind ik) heel toffe plannen en gaat deze plannen voorleggen aan de ouders. Ik hoop van harte dat de plannen doorgaan, dat zou ik heel leuk vinden én het zou goed voor mij als leerkracht zijn. Duimen jullie voor me? In het weekoverzicht van volgende week lees je de uitkomst.
Vandaag (zondag) ga ik mijn trouwjurk ophalen, best spannend! Hopelijk past hij goed en hoeft er niets vermaakt te worden.
Verder zal het een drukke week worden; ik heb veel te doen voor ik naar Nederland vlieg, vooral op school.

Wat zijn jouw plannen voor de komende week?

Published by

Yvonne

Yvonne woont en werkt sinds 2010 in China. Op GoYvon deelt ze tips over reizen en werken in China. Daarnaast schrijft ze tevens over de reizen naar andere landen die ze maakt. Yvonne werkt momenteel als PYP leerkracht op een internationale school.

6 thoughts on “Leven in China Maand #69 – Een heel spannende titel!”

  1. Ook zonder spannende titels vind ik je weekoverzichten altijd leuk om te lezen 🙂 Ik ben benieuwd of dat ‘cuppen’ gaat helpen. Het ziet er inderdaad heel pijnlijk uit, maar hopelijk is het het waard!

    1. Daar ben ik ook benieuwd naar. Ze zei trouwens ook dat ik geen heel koude dingen meer zou moeten eten & drinken (typisch Chinees), dus wellicht dat ik daar ook maar rekening mee moet houden.

  2. Een week hoeft niet altijd spannend te zijn, het blijft leuk om te lezen. 🙂 Hopelijk past de jurk goed, al moeten wij nog even wachten op de foto’s natuurlijk… 😉

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares