Leven in Beijing

Leven in China #14: feestje, airco & slapende foto’s

leven in china

En al weer een week voorbij! Het duur niet lang meer of het jaar 2014 is al weer voor de helft om. Zo langzaamaan beginnen vakanties en vertrekken mensen naar verre oorden. Hier voorlopig nog geen vakantie. In elk geval niet tot aan augustus. En ja, ik ben natuurlijk net een weekje weg geweest, dus mij hoor je niet klagen. Deze week foto’s van Sporty, een omlaag komende airco en natuurlijk de nodige food foto’s.

Feestje, airco & slapende foto’s

kersen eten

De kersen zijn in het seizoen! Dat betekent dat je ze hier in Beijing op elke markt kunt krijgen (verschillende soorten ook nog eens), maar ook op praktisch elke straathoek. Ik moet eerlijk bekennen dat ik ze nog niet gehad heb. Wel eet ik me, bijna, ziek aan watermeloen, wat ook in het seizoen is. 500 gram watermeloen kost nu 1 rmb, wat omgerekend €0,12 is. Gisteren kocht ik een halve watermeloen en rekende omgerekende €1,31 af.

verse honing

Dit is een foto die ik vorige week in het hotel maakte. Bij het ontbijt was er ook honing beschikbaar, vers van de raat.

shengjiangbao

Dinsdagavond had ik Chinese les. Vooraf at ik deze gevulde broodjes, shengjianbao (生煎包) in het Chinees. Gevuld met vlees en een soort van bouillon en een broodje met een bite er omheen. Ik vind ze erg lekker! Over Chinees gesproken: ik haalde mijn HSK 3, de nationale toets voor de Chinese taal, maar slaagde niet voor mijn spreekvaardigheid. Deze uitkomsten had ik wel verwacht, dus heel verrassend was het niet.

street food in china

Woensdagochtend had ik geen tijd om thuis ontbijt te maken en dus haalde ik vlug even wat vlakbij school. Een broodje met wat sla en twee eieren, daar houd ik het meestal wel op vol tot half 12.

te korte broeken

Donderdag had ik weer Chinese les en vooraf keek ik even bij de nieuwe H&M in Sanlitun. Ik ben op zoek naar wat korte broeken die ik naar school kan dragen. Er hangen in mijn kast stapels jurkjes, maar die zijn allemaal net iets te kort om goed naar school aan te kunnen hebben. Ik wil niet steeds moeten nadenken over de bewegingen die ik maak, en dat is bijna niet mogelijk met jurkjes en rokjes. De korte broeken die nu in de winkel liggen zijn echter allemaal heel kort! Dit kan ik ten eerste niet aan naar mijn werk en ten tweede, ik ben geen 17 meer; ik vind het niet echt bij mijn leeftijd passen.

vaderdag in china

Vrijdagmiddag vierden we Vaderdag op school. De activiteiten werden mij meegedeeld, terwijl het een gezamenlijke beslissing van de leerkrachten zou moeten zijn (die in dezelfde groep als ik staan). Daarbij werden de cadeautjes en het kaartje ook zonder mijn medeweten en / of inspraak gemaakt. Heel fijn! Gelukkig had ik veel plezier met Willie toen het tijd was om papa’s te gaan scheren. Zijn vader was er helaas niet, ik bood me graag aan om hem ook wat plezier te laten hebben.

storm in beijing

Vrijdagochtend had ik besloten om met de metro naar het werk te gaan en niet te fietsen. Een goed besluit, want toen ik uit school wegliep zag ik deze lucht. Het was op dat moment nog droog, maar toen ik bij de metro vlakbij ons huis aankwam begon het flink te regenen. Het regent de laatste weken bijna elke dag.

haring happen

‘s Avonds stond de tv aan om een glimp van Nederlandse kennissen hier in Beijing op te kunnen vangen. Helaas zag ik alleen de laatste 5 seconden van hun tv-optreden. Ik zag wel een Chinese dame een zoute haring weghappen en ook een flink bord Nederlandse kaas. Daar liep het water me wel van in de mond!

verjaardag in beijing

Zaterdagavond hadden we een kleine house warming party in ons huis. Van mijn werk had ik 3 mensen uitgenodigd, waar er helaas maar 1 van kwam. Ik snap het nog steeds niet helemaal; om 5 uur kwam 1 collega nog vragen waar het precies was. Om een uurtje of half 10 belde hij mij om te zeggen dat hij bij een verjaardag wegging en naar ons toe kwam en vervolgens heb ik niks mee van hem gehoord… Verder waren er nog wat oud-collega’s van Miguel waar we de wedstrijd Mexico – Kameroen mee keken. Uiteindelijk heb ik me goed vermaakt, maar ik vind het toch jammer van de last minute afzeggingen.

airco

Miguel & ik keken samen Spanje – Nederland. Eh, dat wil zeggen, hij keek de eerste helft alleen en we keken de tweede helft samen (ik was na het vertrek van de gasten in slaap gevallen). Mooie wedstrijd en een nog mooiere score!
We lagen dus laat (of vroeg) op bed en ergens halverwege de ochtend werden we wakker van een flinke klap. We strompelden uit bed om te zien wat het was en in de woonkamer gekomen bleek het de airconditioning te zijn. Die was even naar beneden komen zetten! Oeps…

airco

Later die middag hing hij gelukkig al weer (het duurde wel 2 uur). Toen ik de woningbouwvereniging ging vertellen wat er was gebeurd begrepen ze me verkeerd. Aan de telefoon vertelden de ze reparateur dat hij water lekte waarop ik de foto liet zien en iedereen zich een hoedje schrok.

souvenir uit new york

Geluk bij een ongeluk was dat de reparateur een drilboor bij zich had en het niet erg vond om naderhand wat gaten in de muren te boren. Inmiddels hangen de meeste fotolijsten met souvenirs dan ook weer aan de muur. Dit is een poster van de New York skyline.

sporty de poes

Sporty is inmiddels ongeveer een jaar oud (we weten haar exacte geboortedatum niet omdat ze een zwerfkatje was) en past onderhand niet meer op haar kartonnen doos. Het is haar favoriete plek om te liggen en ze vindt het ook leuk om er op en in te spelen.

slapen in ikea

Zondagmiddag gingen we even naar de IKEA. We wilden een nieuwe hoes voor de bank kopen, hadden een bureau voor mij nodig en nog wat andere dingen. Hoewel ik wel vaker mensen in de IKEA heb zien slapen blijf ik het een raar iets vinden dat mensen uitgebreid een tukje gaan doen in de winkel.

kokosnootkaars ikea

Afgelopen week schreef ik in de blogpost over het eten in Bangkok dat ik dol ben op kokosnoot. Niet alleen om te eten of drinken, maar ook in andere vormen. Deze kaars moest dan ook mee naar huis, haha.

Komende week & voetbal

De komende week wordt een rustig weekje, maar wel eentje met weinig slaap denk ik. Er staan wat goede wedstrijden op het programma en daar zou ik er toch wel een paar van willen zien. Woensdag blijf ik in elk geval op voor Nederland – Australië.

De meeste foto’s komen van mijn Instagram. Mocht je me daar nog niet volgen, schroom dan niet om dat wel te doen en dagelijks een beetje China te zien. Ik Instagram onder de naam Go_Yvon.

You Might Also Like

6 Comments

 • Yvonne
  Reply
  Fem
  16 June, 2014 at 11:19 AM

  Wat een leuke foto van jou en Willie tijdens het scheren 🙂 🙂
  De Ikea hier in de buurt wordt deze maand nog geopend, misschien moet ik daar ook maar eens een tukje gaan doen. Deed de airco het overigens wel nog nadat hij naar beneden gekletterd was?

  • Yvonne
   Reply
   Yvonne
   17 June, 2014 at 4:40 PM

   Hi Fem,
   Ja, leuk he? Het was ook echt heel leuk om te doen 🙂
   Gelukkig deed de airco het naderhand nog wel. ‘Het mannetje’ was zo handig om dat te controleren nadat hij hem weer opgehangen had.

 • Yvonne
  Reply
  Simone
  18 June, 2014 at 8:53 AM

  Net je blog ontdekt (via Twitter) en jee wat een avontuur in China… Ik ga je in ieder geval volgen en die foto’s in de Ikea! Echt hilarisch… Ik zie dat in Amsterdam zo snel niet gebeuren. Denk dat mensen de deur worden uitgestuurd!

  • Yvonne
   Reply
   Yvonne
   18 June, 2014 at 2:57 PM

   Hoi Simone,
   Bedankt voor je reactie & welkom hier! Leuk dat je me gaat volgen.
   Ik denk ook dat het alleen maar in China kan, zo gaan slapen in de Ikea. 🙂

 • Yvonne
  Reply
  Joost
  18 June, 2014 at 1:44 PM

  Kwam via via op je site terecht. Ik woon ook tijdelijk in China, herken veel van je verhalen!

  • Yvonne
   Reply
   Yvonne
   18 June, 2014 at 2:59 PM

   Hi Joost,
   Leuk je hier te zien! Toevallig dat je ook in China woont, waar precies?

  Reacties zijn welkom! Bedankt!

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Shares