leven in china

Leven in China #17: Pocky, heerlijke sushi & Sporty

De afgelopen week stond in het teken van voetbal, sapjes, wat leuke lessen op school en heerlijke sushi. Kijk je mee naar al weer aflevering 17 van ‘Leven in China’?

Voetbal, heerlijke sushi & Sporty de Poes

wedstrijd nederland mexico

Zondagnacht keken we de wedstrijd Nederland-Mexico in een kroeg in Sanlitun. Tot dan toe had ik alle wedstrijden thuis gekeken, maar nu wilde ik een plek met wat meer sfeer. Stiekem wilde ik vooral een plek die me wakker zou kunnen houden! Dat lukte en met een kleine groep Nederlanders keken we de wedstrijd.

tibetaanse mannen

Een foto die ik in 2011 maakte toen ik voor 3 weken door China rondreisde. Met een bidkralen zaten deze 3 mannen aan de kant van de straat met elkaar lol te maken.

filmopnames in china

Dinsdagavond kwam ik na Chinese les thuis en toen bleek de buurt omgetoverd te zijn in een filmset. Overal felle lampen, een taxi in de tuin, fitnessapparaten op straat en heel veel mensen. Bijzonder!

Pocky Matcha

Ik zondigde in mijn lunchbreak en haalde Pocky met groene thee-smaak. De Chinezen zijn er dol op, ze willen alles met groene thee! Ik vond ze wel lekker, maar zal deze smaak niet zo snel weer halen.

lesgeven in china

lesgeven in china

Ik bereidde lessen voor. Met play dough en gekleurde rijst letters ‘overtrekken’ om zo letters te leren herkennen en fine motor skills te oefenen. Mijn kids vonden het geweldig! Althans, groep 1. Groep 2 kon het niet zo bekoren…

chinese kinderen

Op donderdag liep ik vanaf de metro naar Chinese les (mijn fiets had ik nog altijd niet laten maken) en zag ik deze kinderen Chinees schaak spelen. Het zag er zo mooi en lief uit, daar moest ik een foto van maken.

voetbal kijken

Na Chinese les kwam ik thuis en maakten we een selfie, al klaar voor de wedstrijd van zaterdag. Dinsdagavond had ik voor mezelf al een oranje shirt gekocht, donderdag haalde ik er nog eentje bij, voor Miguel, zodat ook hij in oranje outfit Nederland kon gaan aanmoedigen.

heerlijke sushi

Vrijdag at ik met collega’s sushi voor lunch. Mmm, lekker!

amerikaanse feestdag

Vrijdagavond organiseerden we een barbecue voor de 4th of July. We hadden wat vrienden uitgenodigd en op de binnenplaats van ons appartementencomplex staken we de bbq aan. We raakten nog even in paniek toen iemand zei dat het verboden is (stel je voor dat iedereen in Beijing gaat barbecueën…), maar gelukkig is er niemand gekomen om ons weg te jagen.

sporty de poes

Zaterdagochtend sprong Sporty stiekem op bed. Meestal ligt ze wel in de slaapkamer (de deur kan niet dicht, dus ze komt er zelf in), maar nooit op bed. Toen ze in de gaten had dat ik wakker was sprong ze op bed en ging bij me liggen. Had ik eindelijk de kans om haar eens van dichtbij te fotograferen.

oranje sapje

Later die ochtend maakte ik een oranje sapje, wel nodig na het junk food en de nodige drankjes die ik de avond er voor dronk. Hij zag er lekkerder uit dan dat hij was. Wortel en munt was niet zo’n geweldige combinatie… Ik vroeg me op Instagram af of dit sapje de mannen van het voetbal zou helpen later die dag en ik denk dat het geholpen heeft: we staan in de halve finale!

fietsenmaker in china

Verder liet ik zaterdag mijn fiets repareren. Hij stond al twee weken stil en nu deed ik het dan eindelijk. Er zitten nieuwe binnenbanden op, een nieuw zadel en nieuwe trappers. Ik kan dus weer lekker trappen!

voetbalwedstrijd in china

Na van half 7 tot 12 en van 2 tot 3 geslapen te hebben was ik om 4 uur klaar voor de wedstrijd Nederland – Costa Rica. Wát een wedstrijd was dat zeg! En wát een wissel!!

schoenen gebonden voeten

Zondagochtend bracht ik een bezoekje aan Panjiayuan. Een markt die ik al heel lang wilde bezoeken. Je kunt er echt van alles krijgen en ik keek er mijn ogen uit. Er lagen bijvoorbeeld deze oude schoenen die vroeger door vrouwen met ingebonden voeten werden gedragen…  Verschrikkelijk dat dat gebeurde vroeger.

panjiayuan markt in Peking

De mensen lagen er ook in alle mogelijke, en onmogelijke, posities te slapen, wat leuk is om te fotograferen.

Binnenkort komt er een uitgebreider verslag van de Panjiayuan Markt online. Lees hier alles over de Panjiayuan Markt.

De meeste foto’s komen van mijn Instagram. Mocht je me daar nog niet volgen, schroom dan niet om dat wel te doen en dagelijks een beetje China te zien. Ik Instagram onder de naam GoYvon.

Published by

Yvonne

Yvonne woont en werkt sinds 2010 in China. Op GoYvon deelt ze tips over reizen en werken in China. Daarnaast schrijft ze tevens over de reizen naar andere landen die ze maakt. Yvonne werkt momenteel als PYP leerkracht op een internationale school.

2 thoughts on “Leven in China #17: Pocky, heerlijke sushi & Sporty”

  1. Leuk overzicht weer! Leuk om op die manier een stukje China te kunnen volgen! Enne, is je vriend echt voor Nederland of is ie door jou aangestoken?

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares