Leven in Beijing

Leven in China Maand #50 – smog, een zielige Sporty & photoshop fail

leven in china

Vorige week verscheen er geen ‘Leven in China’ omdat ik nog op reis was. Daarom deze week extra veel foto’s! Bereid je voor, neem een kopje thee, ga lekker zitten en neem er de tijd voor! Deze week zie je smog, een zielige Sports & een photoshop fail.

Smog, een zielige Sports & een photoshop fail

photoshop fail

Nadat we terug kwam uit de woestijn sliepen we nog een nachtje in het Anda Guesthouse voor we weer terug naar Beijing vlogen. Op de kamer die we hadden hing deze prachtige poster van een stel koeien en paarden op de Mongoolse steppes. Ik vond hem er meteen al apart uit zien, en toen ik nog eens goed keek zag ik het: de schaduwen kloppen niet!

sporty de poes

Sporty!! Ik was nog nooit zo blij haar weer te zien. Degene die op haar zou passen kwam maar 1 keer langs in plaats van de afgesproken 3 keer. Ze kon niet meer langskomen en regelde geen vervanging. De arme poes zat een paar dagen zonder eten en dacht waarschijnlijk dat ze verlaten was. Zo zielig!!

opgeruimde kledingkast

We besloten dat het tijd was om onze winterkleren tevoorschijn te halen en de zomergarderobe op te bergen. Het koste was tijd en er is flink wat kleding weg gegaan, maar dat is alleen maar goed! Zo heb ik minder keuzestress en moet het makkelijker zijn om ‘s ochtends te beslissen wat ik aan ga doen. Je ziet wel heel weinig nu, maar dat komt vooral omdat een groot deel van mijn winterkleding eerst gewassen moet worden voor ik het aan wil doen.

starkist tonijn

Tonijn voor Sporty! We trakteerden haar omdat we haar al weer een jaar hebben. Vorig jaar tijdens de oktobervakantie haalden we haar als kleine kitten op. Daar kun je op mijn oude kanaal een filmpje van zien. Lekker dat ze het vond!

smog in beijing

De hele week was het echt verschrikkelijk weer hier in Beijing! Niet omdat het nou zoveel regende, maar omdat er zo ontzettend veel smog in de lucht hing. Ik plaatste één foto op Instagram (dat was denk ik mijn lucky moment, daarna is het niet meer gelukt meer foto’s te plaatsen) waarop te zien was hoe hoog de PM2.5 was (die zie je verderop terug).

gezond groen sapje

Ik dronk een groen sapje als ontbijt. Miguel maakt ze altijd en in deze zat onder andere spinazie en komkommer.

balonnen

Vrijdagavond wilden we na het werk naar de Nederlandse borrel gaan. Miguel en ik vonden het te onhandig om eerst naar huis te gaan en dan weer naar Sanlitun dus spraken we in het ‘centrum’ af. Het was blijkbaar een goede avond om ballonnen te verkopen.

moka bros beijing

We aten bij MokaBros, een hipstercafé waar er vooral gezonde en verantwoorde maaltijden op de kaart staan. Ik at een warme salade (zij noemen het een power bowl) van rode rijst, rode bonen, tomaat, avocado, mais, rode ui en een cilantro-limoen dressing. Erg lekker en genoeg voor als je redelijke trek hebt.

nearby the tree beijing

Nadat we gegeten hadden liepen we nog wat rond (het was nog vroeg). Op het moment dat wij binnen liepen was het nog rustig in de Giggling Tree, maar als snel vulde de kroeg zich met Nederlanders. Best gek om er in Beijing zoveel bij elkaar te zien, dat overkomt me niet elke dag. Ik heb het verrassend goed naar m’n zin gehad en een hoop nieuwe mensen ontmoet. Ik was altijd wat huiverig om er heen te gaan, bang dat vooral de typische expats er zouden komen en van die groep sta ik zo ver af, dat ik bang was geen leuke gesprekken te zullen voeren. Mijn angsten bleken dus onterecht want ik heb echt wat leuke mensen ontmoet en met een paar zelfs afgesproken om eens wat te gaan eten.

graffiti beijing

Zaterdag moest ik werken (om de vakantie in te halen) en in de tunnel waar ik altijd doorheen loop zag ik dit kunstwerk op de muur. Ik was nogal verbaasd, want graffiti zie je echt bijna nergens in Beijing. ‘s Avonds, op weg naar huis, was er alleen nog wat zwart zichtbaar en hing er een verschrikkelijke geur.

knalroze auto

In mijn lunchpauze trakteerde ik mezelf op een dubbele latte van de Starbucks en onderweg kwam ik deze auto tegen. Mooie roze is niet lelijk, toch?

gingerbread smoothie

Zondagochtend sliep ik uit en zat ik weer te veel tijd op Pinterest. Er is zoveel leuke, lekkers en goeds te vinden daar, ik kan er uren zoet zijn! Eerder deze week maakte ik een board voor al het lekkers dat je kunt maken met pompoen (bekijk het hier) en vanochtend kwam ik een recept voor een Gingerbreadman Smoothie tegen. Die moest en zou ik meteen maken (gelukkig had ik alles in huis) en ooh, wat was die lekker!

smog in beijing

 

smog in beijing

Het was zó ontzettend vies!! Die foto links is niet slecht, er valt door de mist & smog gewoon niets te zien…

luchtkwaliteit beijing

Met een beetje wind en wat kou werd de lucht weer schoon. Wat een enorm verschil!! Ik zette de ramen lekker open op zondag en ademde een paar keer diep in.

zelf pepernoten bakken

Zondagmiddag had ik opeens zin in pepernoten. Nu zijn die hier in Beijing niet te koop, maar gelukkig had ik wel alle ingrediënten in huis. Ik had nog speculaaspoeder dat mijn moeder vorig jaar voor me had meegenomen en at ik niet veel later verse pepernoten.

sporty de poes

De tas met zomerkleren had ik nog niet opgeborgen en Sporty zag haar kans schoon: een mooie plek om je in te verstoppen!

Nieuwe week

Dit was mijn week! Je kunt me, voor meer updates, ook volgen op Instagram voor foto’s, Facebook voor de blogupdates en interessante verhalen van anderen of op Twitter. Leuk als ik je daar zie!

Fijne week!

You Might Also Like

13 Comments

 • Yvonne
  Reply
  Sandra
  13 October, 2014 at 7:32 AM

  Jeetje, die smog… Heb je daar niet ongelofelijk last van met ademen? En dan moeten wij hier in Nederland allemaal maatregelen treffen om het tegen te gaan, volgens mij moeten ze maar eens in China beginnen! Verder leuke week Yvon, en fijn dat je zelf pepernoten kunt maken!

  • Yvonne
   Reply
   Yvonne
   13 October, 2014 at 8:25 AM

   Heel veel last! Hoofdpijn, keelpijn en heel weinig energie omdat er zo weinig zuurstof in de lucht zit. Gelukkig heb ik een masker dat wel wat helpt.
   En Nederland moet maatregelen treffen? Dat klinkt wel heel gek!

 • Yvonne
  Reply
  Harriët
  13 October, 2014 at 8:31 AM

  Jeetje wat belachelijk dat de oppas voor Sporty maar één keer kwam! Zielig hoor 🙁 Andere oppas zoeken nu?
  Jeetje en wat een mist en smog zeg. Niet fijn. Gelukkig was de lucht snel weer schoner.
  Hihi pepernoten gebakken? Lekker! Ik doe het ook wel eens. Maar meestal haal ik gewoon een zak.

  • Yvonne
   Reply
   Yvonne
   13 October, 2014 at 3:42 PM

   Dat was zeker de laatste keer, ze komt er niet meer in!
   Een zak halen is wel zo handig, helaas gaat dat hier niet… 🙁

 • Yvonne
  Reply
  Philippine
  13 October, 2014 at 10:13 AM

  Oh wat lekker…je eigen pepernoten! In Shanghai is het gelukkig een stuk minder vies…

 • Yvonne
  Reply
  Kimber
  13 October, 2014 at 11:44 AM

  Oei, die smog! Dat lijkt me echt geen doen, vreselijk. Helpt zo’n masker goed of merk je er dan nog steeds heel veel van? Het lijkt mij ook een bijzondere ervaring om ineens in een kroeg vol Nederlanders midden in Bejing te staan. Leuk ‘dagboek’!

  • Yvonne
   Reply
   Yvonne
   13 October, 2014 at 3:45 PM

   Hoi Kimber, bedankt voor je reactie, leuk!
   Het masker helpt goed, maar neemt natuurlijk niet alles weg. Door matige isolatie is het aantal deeltjes in huizen en gebouwen ook hoog, waardoor ik alsnog hoofdpijn en keelpijn krijg.

 • Yvonne
  Reply
  Wanda
  13 October, 2014 at 12:33 PM

  Lijkt me echt verschrikkelijk voor je luchtwegen/longen als je steeds in zo’n vervuilde lucht zit. Heb je daar geen last van dan? Belachelijk trouwens dat je oppas voor Sporty maar 1 keer is geweest en ook geen vervanging heeft geregeld. Nu zeker op zoek naar een andere oppas?

  • Yvonne
   Reply
   Yvonne
   13 October, 2014 at 3:46 PM

   Ja, hoesten, keelpijn, hoofdpijn….
   En de oppas komt er hier niet meer in!

 • Yvonne
  Reply
  Rondreis Toscane
  13 October, 2014 at 3:55 PM

  mooi weg met de oppas en lekkere pepernoten!! hopelijk kan je snel weer normaal rondlopen zonder te hoesten

 • Yvonne
  Reply
  zuster_klivia
  13 October, 2014 at 6:50 PM

  Ik kan eigenlijk alleen maar onthouden van die oppas die niet is komen opdagen… Had je niet de behoefte haar iets aan te doen? BAH!

 • Yvonne
  Reply
  Mrs. T.
  13 October, 2014 at 7:42 PM

  maar goed dat je Spotty zag zitten. Voor hetzelfde geld was de tas zo weggedaan. Waardeloos trouwens, die oppas!

 • Yvonne
  Reply
  Lief meisje
  14 October, 2014 at 12:45 PM

  Wat een waardeloze oppas. Fijn dat jullie op tijd weer terug waren en dat alles nog goed was met spotty. Dat lijkt mij wel een nadeel van China al die smog in de lucht. Ik hoop dat het allemaal meevalt.

 • Reacties zijn welkom! Bedankt!

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Shares