Leven in Beijing

Leven in China Maand #51 – Halloween, schildpadden & gratis sigaretten

leven in china

Met behoorlijk wat vertraging is hij hier dan toch; de 26e editie van ‘Leven in China’. Op zondag werkte ik vanwege de APEC Holiday die er aan zit te komen, ik bereidde een 3-daagse workshop voor en had niet zoveel energie op een blog te tikken. Evengoed maakte ik best wel wat foto’s; genoeg om een blogje mee te vullen in elk geval!

Halloween, schildpadden & gratis sigaretten

gratis sigaretten

♥ Deze sigaretten kwam ik nog tegen in mijn tas. Nee, ik rook niet! Ik had ze de week ervoor gekregen toen ik uit eten was. In China is roken heel normaal en vind je geen afschrikwekkende afbeeldingen of teksten op pakjes sigaretten. Sterker nog: er worden gewoon samples verspreid in de cafés! Zo bizar! Ik bewaarde ze omdat ik deze gratis sigaretten graag aan jullie wilde laten zien. ♥

kat vervoeren

♥ Maandag waren Miguel & ik allebei ziek. In elk geval niet fit genoeg om te gaan werken. Stiekem kwam het goed uit, want nu konden we Sporty haar nagels laten knippen. Om de hoek zit een dierenarts die het binnen 5 minuten gedaan heeft en het voor bijna niets doet. Wel zo veilig want ik ben bang dat wanneer ik het zelf probeer ik in het leven knip. ♥

schildpadden verkopen

♥ Onderweg kwam ik dit teiltje tegen met schildpadden. En nee, deze waren niet te koop als huisdier, wél als avondmaal. Brrr… ♥

Halloween

♥ Vrijdag 31 oktober vierden we Halloween op school. In de aanloop bracht iedereen een jack ‘o lantern mee naar school. Deze foto maakte ik aan het begin van de week. Op vrijdag stond het helemaal vol. ♥

Chinglish

♥ In het winkelcentrum kwam ik dit bord tegen, fantastische reclame, of niet? ♥

chinese noedels

♥ De lunch op school sprak me niet aan en ik at buiten de deur. Bij toeval ontdekte ik een nieuw restaurant (restaurants komen & gaan hier zo snel!). Dit is een van mijn favorieten: ik koos zelf welke groenten en wat voor noedels ik wilde, liet het afwegen bij de kassa en niet veel later stond dit voor mijn neus. Ideaal! ♥

Halloween in China

♥ Halloween!! Het was echt een geweldig leuke dag! Leerkrachten waren de hele dag verkleed en in onze outfit wachtten we ‘s ochtends de kinderen op. Het was zo leuk om ze aan het schrikken te maken. 🙂 Eens per jaar mag dat. Zoals je kunt zien was ik een vampier, met nepbloed en al. Een van mijn leerlingen was best bang en vertelde me, al wijzend op mijn bebloede ogen en mond: “Yvon, I don’t like this one.” Gelukkig wist ik hem er van te overtuigen dat het niet echt was. Er staan nog wat meer foto’s op mijn persoonlijke Facebookpagina. ♥

scherpe wasabi

♥ Zaterdag was het tijd om te shoppen! Eindelijk lukte het me om wat truien voor de winter te kopen. En waar anders deed ik dat dan bij good old H&M? Dat is hier echt de enige winkel waar ik kleding kan vinden die ik leuk vind én die past. Tussen het winkelen door kregen we wat trek en besloten wat sushi te eten. We kregen er een hele bak wasabi bij! ♥

sushi eten

♥ Mmm, sushi!! ♥

warme chocomelk met slagroom

♥ ‘s Avonds verwende ik mezelf met warme chocomelk met slagroom. Echt een traktatie, want slagroom heb ik echt nooit in huis. Veel te duur hier, haha. Het was nu 1+1 gratis en toen mocht ik het van mezelf halen. Hij smaakte extra lekker. ♥

Leven in China

Goed, dat waren ze al weer! Het zijn dus foto’s van twee weken geleden. Aankomende maandag komt er, hoop ik, weer gewoon om 7 uur een nieuwe leven in China online, zoals je gewend bent. Weer met extra foto’s want afgelopen maandag plaatste ik niets en die foto’s schuif ik door.

Geniet van de rest van je week!

You Might Also Like

4 Comments

 • Yvonne
  Reply
  Sandra
  15 November, 2014 at 7:48 AM

  Het blijft een bijzonder land hè, zo met al die gratis samples en het komen en gaan van restaurantjes… Ik zou er graag nog eens naar toe gaan!

 • Yvonne
  Reply
  Kimber
  16 November, 2014 at 3:12 PM

  Hahaha oh, ik moet wel lachen om die bak wasabi! Hier moet ik standaard 3x om een nieuw bakje vragen omdat er maar zo’n klein beetje in een bakje zit. Met zo’n emmer kan je tenminste vooruit 😀

 • Yvonne
  Reply
  Wesley op Reis
  22 November, 2014 at 9:41 AM

  Hahaha wat een geweldige Halloween outfit leuk bedacht 🙂

  • Yvonne
   Reply
   Yvonne
   23 November, 2014 at 2:48 AM

   Hoi Wesley, bedankt voor je reactie, welkom hier!
   Leuk he? Simpel, maar wel doeltreffend. Heb jij Halloween gevierd?

  Reacties zijn welkom! Bedankt!

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Shares