Leven in Beijing

Leven in China Maand #51 – Nieuw paspoort, vliegen & kastanjes

leven in china

Afgelopen werkweek was kort: ik werkte alleen maar op donder-, vrij- en zaterdag. Dit vanwege de APEC die in Beijing gehouden werd. Desalniettemin had ik genoeg te doen. Zat ik vorige week nog in een dipje, deze week was een stuk beter. Zo boekte ik een vlucht en vroeg ik een nieuw paspoort aan. Kijk je weer mee?

Nieuw paspoort, vliegen & kastanjes

nieuw paspoort

♥ Deze foto nam ik twee weken geleden al, maar ik zag dat ik hem nog niet geplaatst had. Ik moest een nieuw paspoort aanvragen. Mijn oude paspoort was nog wel geldig, maar ik zou bij het aanvragen van een nieuw visum in januari niet genoeg tijd hebben op mijn paspoort (6 maanden) om een nieuw visum te kunnen krijgen. Duur grapje trouwens, het kostte me 1100rmb! Het dubbele van wat ik in Nederland zou betalen. ♥

ticket boeken

♥ De werkweek (die dus op donderdag begon), begon goed. Ik kreeg groen licht van mijn werkgever en kom in december dus naar Nederland!! Ik was, en ben, zó blij! ‘s Avonds boekte ik meteen een ticket. Ik vlieg op 20 december en kom 4 januari weer terug. Dat zijn twee weken die ik met mijn familie kan doorbrengen! ♥

sushi eten

♥ Vrijdagavond besloten Miguel & ik spontaan sushi te gaan eten. ‘s Avonds was de Nederlandse borrel waar we heen gingen en vooraf moest natuurlijk gegeten worden. Op goed geluk (je hebt normaal altijd een reservering nodig) gingen we bij het restaurant naar binnen. Gelukkig was er plek vrij aan de bar en zoals altijd was het weer heerlijk! ♥

nederlandse vereniging Beijing

♥ Zo druk als het vorige maand was, zo rustig was het deze week. Niet veel later nadat ik deze foto maakte werd het wel wat drukker, maar alsnog waren er maar weinig mensen. ♥

chinese massage

♥ Zondagmiddag trakteerde ik mezelf op een traditionele, Chinese massage. Mijn rug zat vol knopen en daar wilde ik vanaf. Deze plek is meer gericht op gezondheid dan op ontspanning. Mensen komen er met hun verkoudheid en nemen er een speciale massage / behandeling (ben even de naam kwijt, maar je krijgt er rode cirkels van op je rug). Ik vind dat prima, want het helpt me echt. ♥

gepofte kastanjes

♥ Na mijn massage stond ik in de rij voor kastanjes. In de herfst & winter kun je ze hier in de stad op veel plekken krijgen en ik haal ze dan ook regelmatig. Mmmm, lekker! Vooral als ze nog warm zijn. ♥

nederlands paspoort

♥ En de laatste foto alweer (deze week bleken het er maar weinig te zijn). Mijn nieuwe paspoort! Hij was snel klaar, sneller dan verwacht, dus dat viel mee. Dit keer heb ik een zakenpaspoort genomen; dezelfde prijs en dubbel zo veel pagina’s. Nu moet ik mijn huidige visum overzetten naar mijn nieuwe paspoort en dan ben ik good to go. ♥

De nieuwe week

Komende week ga ik onder andere uit eten met Marion van ChinaCourant, vrijdag bespreek ik met wat andere Nederlanders de plannen voor het Sinterklaasfeest hier in Beijing bespreken. Zaterdag wil ik naar een book fair gaan voor wat nieuwe, tweedehands boeken. Voor de rest staat alles nog open.

Wat zijn jouw plannen?

Fijne week!

You Might Also Like

7 Comments

 • Yvonne
  Reply
  Mammalien
  17 November, 2014 at 12:35 PM

  Fijn dat je naar nl kunt! Sushi lijkt me heerlijk daar…

 • Yvonne
  Reply
  Wanda
  17 November, 2014 at 6:27 PM

  Super joh dat je groen licht hebt gekregen om naar Nederland te komen! Leuk om juist in die periode tijd met je familie door te brengen! Kom je dan alleen of gaat je vriend ook mee?

 • Yvonne
  Reply
  Elise
  17 November, 2014 at 11:36 PM

  Fijn dat het gelukt is en je naar Nederland komt. Fijn Kerst vieren met familie, jammer dat De Amerikaan niet mee kan.
  Nu maar extra genieten dan van elkaar !

  gr Elise

 • Yvonne
  Reply
  Harriët
  18 November, 2014 at 8:42 AM

  Fijn dat je naar Nederland kan komen in december. Heerlijk ff 2 weken!
  Wat gaat Miguel dan doen in die tijd? En met Kerst en Oud&Nieuw enzo?

  • Yvonne
   Reply
   Yvonne
   18 November, 2014 at 3:34 PM

   Ja… Dat is nog een beetje de vraag. Kerst vieren met de kat? Nee, ik hoop dat het hem lukt om alle visumzaken voor de 20e rond te krijgen zodat hij ook nog mee kan.
   Lukt het niet, dan kan hij vrij nemen, maar nergens naar toe (want geen paspoort). Misschien dan met vrienden wat afspreken.

 • Yvonne
  Reply
  Philippine
  19 November, 2014 at 2:10 AM

  Wat fijn, kerst en O&N met familie. Ik ga ook naar Nederland met kerst en O&N, vlieg een dag eerder dan jij! 🙂

 • Yvonne
  Reply
  Mirjam
  19 November, 2014 at 10:17 PM

  Fijn dat je naar Nederland kan komen maar jammer dat je niet met z’n tweetjes kan, maar wie weet lukt t nog…

 • Reacties zijn welkom! Bedankt!

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Shares