leven in china

Leven in China Maand #51 – Winterschoenen, Thanksgiving & films

Deze week was mijn week en dus ook de foto’s weer normaal. Ik vierde Thanksgiving met vrienden, was 4 jaar samen met Miguel en shopte bij een van de grootste markten in Beijing. Kijk je mee?

Winterschoenen, Thanksgiving & films

winterschoenen

winterschoenen

♥ De Yashow markt is erg populair hier in China, vooral bij toeristen is het een gewilde plek om (goedkoop) te shoppen. Voor de winter, maar ook voor het Sinterklaasfeest op zaterdag had ik een paar nieuwe sneakers nodig. Deze hoge All Stars met voering wilde ik al heel lang hebben en nu vond ik ze dan eindelijk! Ben er heel blij mee! ♥

Winterschoenen

♥ Natuurlijk moest ik ze meteen aan! Ze lopen heerlijk. ♥

smog masker

♥ Het was tijd om het filter van mijn masker te vervangen. Een paar weken geleden schreef ik over het masker dat ik gebruik bij zware smog. Ik heb het nog niet heel lang, maar het was toch al behoorlijk vies geworden. Het is dus echt wel de moeite waar zo’n masker te dragen! ♥

thanksgiving in china

♥ Donderdag was het Thanksgiving en dat vierden we op school. Nou ja, een soort van. Het geplande diner kon helaas niet doorgaan, maar we aten wel aan een lange tafel en maakten Thanksgiving-hoedjes. ♥

thanksgiving in china

♥ ‘s Avonds at ik met Miguel, een vriendin en een paar van haar vriendin bij het Swissotel. Vorig jaar aten we daar met mijn ouders en aangezien het zo lekker was geweest wilden we er dit jaar weer heen. Het eten was zó lekker! Ik at allerlei dingen die ik normaal gesproken bijna niet of maar heel af en toe eet; gerookte zalm, speciale kaasjes, vis, kalkoen, en meer. ♥

lekkere toetjes

♥ Het toetjesbuffet was zo mogelijk nog lekkerder dan het gewone buffet. Allerlei taartjes, een chocoladefondue en vers fruit stonden er klaar. De marshmallows met witte chocoladesaus waren goddelijk! ♥

reizen

♥ Ik lees nu ‘Eat, Pray, Love‘ van Elizabeth Gilbert en daar kwam ik een mooie zin in tegen: “Still, despite all this, traveling is the great true love of my life (…) that to travel is worth any cost or sacrifice”. Vooral het tweede deel vind ik een mooie. De volgende keer wanneer ik een reis wil maken moet ik dan ook maar mijn hart volgen en niet naar mijn portemonnee kijken. ♥

♥ Vrijdagavond kocht ik een flesje wijn. Iets wat ik eigenlijk niet zo vaak doe, maar wat best goed beviel. Ik dronk hem tijdens het eten. We waren vrijdag 4 jaar samen en dat vierden we met zelfgemaakte kaasfondue. We wilden eigenlijk uit eten, maar omdat we de avond ervoor al uit eten waren geweest voor Thanksgiving besloten we lekker thuis te blijven. Ondertussen keken we naar Barefoot; een film over een man die een psychiatrische patiënte meeneemt naar het huwelijk van zijn broer en haar voorstelt als zijn vriendin. Een vermakelijke film voor op de vrijdagavond.

zwarte piet spelen

♥ Zaterdagochtend was het sinterklaasfeest op de Nederlandse ambassade hier in de stad en ik was er bij. Ik moet wel bekennen dat ik even getwijfeld heb of ik wel of niet moest gaan, maar uiteindelijk was ik samen met 4 anderen Zwarte Piet. Er werden, uit Nederland ingevlogen, chocoladeletters aan de kinderen uitgedeeld, ik kleurde en kletste wat met een paar meiden, maar deelde bovenal veel strooigoed uit. En omdat Pieten na een tijdje ook trek kregen at ik ook gewoon een stukje speculaasbrok, appeltaart en een bitterbal. Ik kwam er achter dat je de laatste twee hier dus gewoon in Beijing kunt kopen! ♥

groenteomelet

♥ Zondag deed ik rustig aan. Maakte wat schoon, deed de was en maakte deze omelet als lunch. Ik sneed de restjes van de groenten voor de kaasfondue van vrijdag klein en deed er wat spinazie en drie eieren bij. Wat kaas erover en klaar!

Mannenharten

♥ ‘s Middags keek ik Mannenharten. Vooraf had ik er me heel wat van voorgesteld, maar ik vond het maar een ‘oke’ film. Niet heel spectaculair. Jammer, want ik had me er op verheugd. ♥

Komende week

Voor komende week heb ik niets gepland. Morgen ga ik m’n paspoort ophalen. Op het werk heb ik het behoorlijk druk nu, dus daar gaat ongetwijfeld ook extra tijd in zitten.

Bedankt voor het lezen, wat ga jij deze week doen?

Published by

Yvonne

Yvonne woont en werkt sinds 2010 in China. Op GoYvon deelt ze tips over reizen en werken in China. Daarnaast schrijft ze tevens over de reizen naar andere landen die ze maakt. Yvonne werkt momenteel als PYP leerkracht op een internationale school.

8 thoughts on “Leven in China Maand #51 – Winterschoenen, Thanksgiving & films”

  1. Wat een leuke schoenen heb je gekocht. Lijkt mij wel lekker warm. Leuk dat je Zwarte piet mocht zijn, en dat je gewoon appeltaart en bitterballen daar gewoon kunt kopen.

    1. Ja he? Toch bijzonder om die Nederlandse dingen hier te kunnen krijgen. Ze worden wel in een speciale bakkerij gemaakt, dus het is niet standard ofzo.

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares