Leven in Beijing

Leven in China Maand #52 – Sinterklaas, kerst & een jaarkalender

leven in china

Afgelopen week was heftig. Zo heftig dat ik op donderdag na een uurtje gewerkt te hebben weer naar huis ben gegaan (ik werd gestuurd). Gisteren en vandaag heb ik weinig gedaan; aangerommeld, geslapen, geprobeerd van mijn ellendige verkoudheid af te komen en de kat een bad gegeven. Gelukkig waren er toch ook wat mooie momenten en een paar daar van deel ik, zoals elke maandag, weer hier.

Sinterklaas, kerst & een jaarkalender

Vergeef me de volgorde, de foto’s staan een beetje door elkaar…

Chinees eten

♥ Lunchen buiten de deur! Met een collega liep ik in onze lunchpauze naar de mall vlakbij school voor lunch. Rijst met uien, shiitake, broccoli en ei. Het ei vervangt het rundvlees wat er eigenlijk doorheen hoorde te zitten, maar dat ik niet wilde. ♥

jaarkalender

♥ In de loop van de week ontving ik een flink pakket vanuit Nederland. Er zaten 5 (!) kalenders in. En die kreeg ik niet zomaar, nee, die kreeg ik omdat er foto’s van mij in staan. Hoe cool is dat? Ik vind het best tof! Oh, wat ik met de overige exemplaren ga doen? Verloten! Hier via mijn site ga ik er 2 weggeven en eentje wil ik via Instagram gaan verloten. De winactie komt deze week online, houd de site dus in de gaten! ♥

Chinees snoep

♥ Voor mij normaal, maar voor jullie vast niet zo. Hier in de supermarkten vind je altijd voorverpakt schepsnoep. Een beetje zoals je in Nederland bij Jamin hebt zeg maar, maar dan verpakt. De snoepjes hebben verschillende prijzen en het gaat per jin (500 gram). ♥

Chinees snoep

♥ En tussen al dat lekkers lag zomaar chocoladegeld! ♥

ziek zijn

♥ De pilletjes hielpen me de afgelopen dagen door. Een vol hoofd, volle holtes en veel stress zijn niet echt bevorderlijk voor je algehele gesteldheid en de ibuprofen bood uitkomst. ♥

groene salade

♥ Gezond eten helpt ook: deze salade was letterlijk groen. Hij is geïnspireerd op een gerecht van Gewoon wat een studentje ‘s avonds eetmaar wel wat aangepast. Er zit avocado, rucola, seaweed en komkommer in. Wat niet op de foto staat, maar wel in de salade zat, was kipfilet gemarineerd in wat sojasaus en knoflook(poeder) en rijst. Afgetopt met sesamzaadjes, wat wasabi en extra sojasaus voor de liefhebber was dit een lekkere maaltijd. ♥

sinterklaastekening

sinterklaastekening

♥ Vrijdag vierden we in mijn klas Sinterklaas. Eerder deze week had ik mijn kinderen al over Sinterklaas & zwarte Piet verteld en ze wisten dat hij vrijdag naar de klas zou komen en dat hij het vast leuk zou vinden om wat mooie tekeningen van hem te zien. We begonnen de ochtend daarom met het maken van een Sinterklaas-tekening. Als voorbereiding had ik twee paar ogen op een vel papier geplakt. Het enige dat ik ze gaf was een afbeelding van Sinterklaas & zwarte Piet, het vel papier en hun krijtjes. Enthousiast gingen ze aan de slag en maakten de mooiste tekeningen. Deze twee werden gemaakt door Evan (ruim 5) en Casey (4,5 jaar). Ze waren zo geconcentreerd bezig en hebben er een hele lange tijd aan gewerkt. Ik vind ze prachtig! ♥

zelf pepernoten maken

♥ Na de dansles werden er pepernoten gebakken. Dat hoort natuurlijk wanneer je Sinterklaas viert. In dit geval maakte onbekend niet onbemind; de kinderen vonden ze maar wat lekker! ♥

Kerstversiering

♥ Verder vond ik dit een heel handige manier van je kerstversiering tentoonstellen: gewoon in de vriezer! Makkelijk toch? ♥

online fotoboek maken

♥ Op donderdag en vrijdag maakte ik een fotoboek van onze reis naar de Filipijnen. Een tijd geleden kreeg ik de vraag of ik een fotoboek wilde maken en reviewen en aangezien ik nog duizenden foto’s heb die ik wil verwerken in albums zei ik daar maar al te graag ja tegen. Meer van dat fotoboek kun je waarschijnlijk binnenkort zien. ♥

winter in beijing

♥ Ah, een foto van het begin van de week toen het echt heel koud was ‘s ochtends! De winter heeft hier zijn intrede gedaan en dat is te merken. Sinds deze week moet ik mijn haar föhnen voor ik de deur uitga, zet ik oorwarmers op en trek ik mijn handschoenen aan. ♥

Het weekend

Dit weekend maakte ik helemaal geen foto’s en deed ik weinig. Ik ziekte vooral uit, we maakten samen appeltaart, gingen op een missie en ik probeerde Sporty van haar haarballen te ontdoen. Dat laatste lukte niet zo goed, zelfs niet na een bad en een knipsessie. Hoewel ze nooit buiten komt lijkt ze haar zomervacht voor de wintervariant aan het verruilen te zijn en dat zorgt er voor dat ik eigenlijk geen dag voorbij kan laten gaan dat ik haar niet borstel. En deze week lukte het niet om haar elke dag te kammen…

Dit was mijn week! Je kunt me, voor meer updates, ook volgen op Instagram voor foto’s, Facebook voor de blogupdates en interessante verhalen van anderen of op Twitter. Leuk als ik je daar zie!

You Might Also Like

11 Comments

 • Yvonne
  Reply
  zuster_klivia
  8 December, 2014 at 6:46 AM

  Wat ik vooral hoop is dat je je alweer wat beter voelt? Nog heel even, houd vol! xx

 • Yvonne
  Reply
  Kimber
  8 December, 2014 at 1:02 PM

  Die salade klinkt echt goddelijk! Die ga ik eens proberen na te maken.
  Wat leuk om chocolademunten in de Chinese supermarkt te vinden! Toch niet zo oer-Nederlands als dat wij denken dus ;).

  • Yvonne
   Reply
   Yvonne
   9 December, 2014 at 9:41 AM

   Zeker doen, aanrader!
   Niet he, het verbaasde mij ook.

 • Yvonne
  Reply
  Chantal
  8 December, 2014 at 1:28 PM

  Heerlijke salade lijkt me

  • Yvonne
   Reply
   Yvonne
   9 December, 2014 at 9:41 AM

   Een heel lekkere salade, moet je zeker eens maken!

 • Yvonne
  Reply
  Lief meisje
  8 December, 2014 at 1:41 PM

  Vervelend dat je ziek bent geworden. Maar volgens mij heb je ondanks je ziek-zijn wel een leuke week gehad. Leuk dat je ook bij jouw in de klas sinterklaas en zwarte piet langs kwamen.

 • Yvonne
  Reply
  Mrs. T.
  8 December, 2014 at 7:34 PM

  Hahaha, jij hebt echt niet in de gaten hoe heftig die zwarte piet-discussie hier geweest is wel? 😉
  Hoop dat je weer snel fit bent.

  • Yvonne
   Reply
   Yvonne
   8 December, 2014 at 11:19 PM

   Oh jawel hoor! 🙂 Ik volgde het nieuws op afstand (haha). Het was behoorlijk heftig, te heftig in mijn ogen.

 • Yvonne
  Reply
  Harriët
  9 December, 2014 at 8:33 AM

  Hopelijk ben je inmiddels weer wat opgeknapt? Ja ibuprofen helpt dan prima. Niks aan zo’n verkoudheid. Je bent er toch lamlendig van hè?
  Wat leuk dat chocoladegeld! Is Sinterklaas ook bekend in China dan?
  Leuke opdracht met de oogjes en tekeningen. Mooi gedaan! Knap gedaan voor 4,5 jaar.
  Leuk dat je ook pepernoten bakte met de kinderen. Fré bakte er ook wat vorige week. Doet ze elk jaar.
  Je salade klinkt lekker!
  Fijne dag hoor

 • Yvonne
  Reply
  Wanda
  11 December, 2014 at 7:34 PM

  Grappig joh dat chocoladegeld tussen al dat andere snoepgoed! Toch een beetje Holland! Hopelijk voel je je weer wat beter!

 • Yvonne
  Reply
  Sas
  16 December, 2014 at 11:24 AM

  Ik hoop dat je weer wat bent opgeknapt! Ik vind het altijd zo leuk al die foto’s te zien…

 • Reacties zijn welkom! Bedankt!

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Shares