leven in china

Leven in China Maand #56 – Werken & Chinese snacks

Weekoverzicht 35 al weer! Dat betekent dat ik al ruim een half jaar lang, elke week een blogpost schrijf over mijn week. Wát een toewijding! Ik vind het nog altijd leuk om te doen en het is leuk omdat ik zo gemakkelijk terug kan kijken wat ik wanneer allemaal heb gegaan. Een soort van dagboek dus.

Werken & Chinese snacks

Deze week was kort als het om school ging. Ik ging maar drie dagen naar school in plaats van vier. Op donderdag zat ik er mentaal een beetje doorheen en kon ik het echt niet opbrengen. Verder werkte ik deze week veel en at ik vieze snoepjes / snacks.

qingmingjie

Gisteren was het QingMing Jie in China, een nationale vrije dag waarop mensen hun voorouders herdenken en eren. Dat doen ze onder andere door de graven van hun voorouders schoon te maken, maar ook door geld en andere zaken te verbranden. Dit moet er dan voor zorgen dat de voorouders het goed hebben daar waar ze nu zijn.

niu rou la mian

 

Niu rou la mian, noodles in een soep met wat rundvlees er in is wat ik dinsdag voor lunch at. Het eten in de kantine van de universiteit is niet zo heel lekker, daarom eet ik geregeld buiten de campus.

qianmen

Woensdagavond werkte ik en leidde ik, samen met Inge een wandeltocht in de buurt van Qianmen. Hoewel we vooraf hadden besproken hoe we het zouden gaan doen liep het toch hélemaal anders. Gelukkig maakte dat het niet minder leuk. Mocht je in het oosten van Nederland wonen dan kun je TV Oost in de gaten gaan houden, want er was een cameraploeg bij de groep aanwezig en zij zullen het één en ander gaan monteren dat vervolgens op TV Oost uitgezonden gaat worden.

markt in china

Donderdag bleef ik thuis en lag ik tot een uur of twaalf in bed met mijn boek en met een hoofd dat niet blij was. De afgelopen maanden waren om meerdere redenen heftig en hebben veel van mijn aanpassingsvermogen gevraagd. En dat doet het nog steeds. Het verlies van mijn vader ben ik nog aan het verwerken, het feit dat ik nu aan het studeren ben (waardoor er de helft minder geld binnenkomt) en andere zaken zorgen allemaal voor stress en donderdag was het allemaal even te veel. Het enige dat ik deed was naar de markt gaan voor wat fruit en aardappelen voor het avondeten.

gummi worms

‘s Avonds las ik nog meer en at ik gummi worms. Die hielpen een beetje. Ik las overigens het boek ‘Te Koop‘ van Eva Monté (€4,99), wat de schrijversnaam is van de zussen Alexandra en Victoria Nagelkerke. Het boek ‘Te Koop’ gaat over makelaar Richard Hoek en zijn opvallende manier van huizen verkopen. Huizen die al tijden te koop staan worden ineens heel snel verkocht wanneer Richard Hoek de woning onder zijn hoede neemt. Dat gaat echter niet zonder de nodige problemen… Het was een prima boek voor op zo’n dag als die ik had: het leest makkelijk weg, er is voldoende spanning en ik hoefde er weinig bij na te denken. Het boek was beter geweest wanneer karakters wat meer diepgang hadden gehad, maar dat is een detail.

broodje van de subway

Vrijdag werkte ik de hele dag: we bezochten de Chinese Muur en het Zomerpaleis. Terwijl de groep de Grote Muur bezocht regelden wij lunch bij Subway. We haalden broodjes, drinken en snacks. We hadden geen idee hoe dat allemaal mee te krijgen, maar de mensen van de Subway waren zo lief om een karretje tevoorschijn te halen en die, volgeladen met het eten, voor ons naar de centrale plek te duwen.

paul theroux

Na het makkelijke boek dat ik eerder deze week uitlas, besloot ik aan deze pil te beginnen. Ik kocht ‘China, per trein’ onlangs op een book fair en daar ben ik nu in begonnen, ben erg benieuwd!

chinese snacks

Zaterdagmiddag werkte ik ook en daarna haalde ik bij de winkel wat snacks. Niet voor de lekker, maar voor een filmpje. ‘s Avonds namen Miguel & ik een filmpje op waarin we deze snacks uitproberen. Niet op de foto staan de kippenpoten die Miguel perse wilde proberen. Ik hoop het filmpje deze week te kunnen bewerken en uploaden. Ik kan alvast verklappen dat ik ongeveer net zulke gezichten trok als in het filmpje dat ik gisteren plaatste.

zoete aardappel chips

Een gezonde snack: zoete aardappel chips. Zo af en toe haal ik een zakje, dan geniet ik er echt van.

chinglish
In de winkel kwam ik dé perfecte ‘maaltijd’ tegen voor mezelf, namelijk deze ‘pickled vegetables for students’.

machi koro

Zondagmiddag liepen we een stuk door de hutongs bij ons in de buurt, onder andere door de Shijia Hutong, die echt best leuk is met een hotel, een schattig winkeltje en een hutongmuseum. Weer thuis speelden we een potje Machi Koro, een spel waarbij je een stad moet bouwen. We hebben het nu een paar keer gespeeld en het is echt een leuk spel. Sowieso vind ik spellen leuk en stiekem wil ik er een paar bij kopen.

gelakte nagels

Eerder deze week liet ik mijn nagels weer eens doen. Back in the day, in Shaoxing, deed ik dat regelmatig, maar nu had ik het al in geen tijden meer gedaan. Ik ging voor een vrolijke lentekleur en het zit verrassend genoeg nog steeds mooi na bijna een week.

Nieuwe week ~ QingMing Festival

Deze week zal weer een korte week zijn. Vandaag ben ik nog vrij vanwege het QingMing Festival dat gevierd werd en dus heb ik deze week maar 3 dagen les. Vanavond ga ik proberen om de wedstrijd Nederland – China van het dames ijshockeyteam hier in het Olympisch Stadion bij te wonen. Dinsdag of woensdag wil ik gaan vloggen en vrijdag staat de Nederlandse borrel gepland waar ik van plan ben heen te gaan.

Wat zijn jouw plannen voor komende week?

Published by

Yvonne

Yvonne woont en werkt sinds 2010 in China. Op GoYvon deelt ze tips over reizen en werken in China. Daarnaast schrijft ze tevens over de reizen naar andere landen die ze maakt. Yvonne werkt momenteel als PYP leerkracht op een internationale school.

6 thoughts on “Leven in China Maand #56 – Werken & Chinese snacks”

  1. Je omschrijving van het eten en drinken in China doet me regelmatig watertanden. De noodles zien er zó lekker uit!

    (Over de snacks wil ik het niet hebben. Mijn favoriete snack is drop en dat heb je daar niet.)

  2. Slim om even een dagje voor jezelf te nemen… En lang leve de e-reader en internet, lekker nederlandse boeken lezen ver weg 🙂

  3. Wat een gevarieerde week! Balen dat je je niet goed voelde, maar dat is natuurlijk helemaal niet raar. Juist goed om af en toe en dagje rust te nemen en even een beetje bij te komen.

    Ik kijk uit naar het filmpje over de snacks, en dan met name de kippenpoten 😉 !

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares