Leven in Beijing

Leven in China #7: Pasen & heel veel eten

leven in china feature

Er is al weer een week voorbij! De tijd gaat zo snel! Vorige week plaatste ik foto’s van mijn trip naar Nederland. Ik ben echter al weer twee weken terug en loop dan ook achter. Daarom, net als in deel 3, extra veel foto’s & lange verhalen! Kijk je weer met me mee?

Pasen & heel veel eten

achtergrond telefoon

Op dinsdag na terugkomst in Beijing mocht ik weer aan het werk. Maandag was een vrije dag, dus ik tijd om lekker bij te komen en tijd met Miguel door te brengen. Ik was behoorlijk moe, want ik sliep tot één uur ‘s middags! Denk dat ik het nodig had! Waarschijnlijk had ik het beter niet kunnen doen, want ‘s nachts kon ik niet slapen. Ik lag vroeg in bed, maar werd ook al snel weer wakker. Vanaf 3 uur heb ik denk ik wel twee uur wakker gelegen. Toen was er nog maar een uurtje over…

chinese red bull

Dinsdag had ik moeite met wakker blijven. Ik wilde perse geen dutje doen in mijn pauze, dus dan maar een blikje hóng niú (红牛) (letterlijk vertaald is het red bull) om me wakker te houden in de middag. Dat lukte gelukkig.

chinese supermarkt

Ik maakte een wandeling naar de supermarkt voor wat spulletjes en kwam een mooi bord tegen met daarop chinglish. De koeling is verantwoordelijk voor het schoonhouden van de omgeving lijkt het.

old amsterdam

‘s Avonds was ik blij met de Old Amsterdam die ik mee had genomen. Heerlijk om daar een stukje van te eten!

pasen

De directrice van onze school kan wat chaotisch zijn. Ze had een bepaalde datum in haar hoofd voor Pasen, de zoveelste zondag in april ofzo, waardoor we Pasen een week te vroeg vierden! Op donderdag maakte ik mandjes met de kinderen en we legden een zakje melk en wortel in de klas klaar voor de Paashaas. Met talkpoeder maakte ik Paashaas-voetafdrukken op de grond. Het was geweldig om de gezichten van de kinderen (3 & 4 jaar) te zien! Er is één jongetje wat ouder (5 jaar) en toen ik hem vroeg wie er in onze klas was geweest antwoordde hij dat ik het had was geweest… Hahaha.

pasen

Vrijdagochtend vierden dus we Pasen op school. Ouders kwamen om mee te lopen in de Paasoptocht. De kinderen hadden allemaal een paashoed gemaakt die geshowd moest worden. Daarna hadden we activiteiten in de klas. Het was een drukke, maar geslaagde ochtend!

big smoke beijing

‘s Avonds gingen Miguel naar een afscheidsfeestje van een oud-collega van hem. Het is ernstig bij het bedrijf waar hij heeft gewerkt: iedereen gaat er weg! We kwamen terecht bij Big Smoke, een hotspot. Voor mij was het de eerste keer dat ik er was. We kwamen met een grote groep en dat kon de bediening blijkbaar niet aan. Zo duurde het een half uur voordat ik een biertje en cola cola light sprite cola had (de barman zei dat er geen cola was, maar bleek met z’n neus te kijken (zijn bazin noemde hem zelfs ‘stupid’, wat hij niet verstond overigens)). Vervolgens duurde het bij iedereen erg lang voordat de burgers kwamen. De mijne kwam echter niet. De broodjes waren op. Dit werd niet gecommuniceerd, ik moest er zelf achteraan. Mijn humeur was al niet meer zo goed en toen de Chinese bediening me ook geen oplossing bood, kon ik niks anders dan naar de manager vragen. Hij bood me een maaltijd aan op kosten van de zaak; het minste wat ze konden doen. De frietjes en het vlees smaakten goed, dat hielp. Ik mag ook terugkomen om een fles huiswijn op te drinken. Het eten was gemiddeld en de prijzen te hoog, in verhouding. De patat die je ziet kostte bijvoorbeeld 38rmb (€4,41).

chinese snacks

In het weekend haalde ik wat lekkere broodjes (gebakken en gevuld met wat suiker). Niet zo gezond, maar wel heel lekker & vers. Zo vers zelfs dat ik mijn vingers verbrandde aan de gesmolten suiker. Voor 6 broodjes betaalde ik 5rmb (5+1 gratis).

markt in china

Maandag ging ik na mijn werk even naar de markt. Hier haal ik zo af en toe groenten, fruit (ik bestel het meestal online) en noten. Nu het buiten warmer is komen er meer mensen naar de markt toe om hun producten te verkopen. Niet iedereen heeft een kraampje binnen in de markt waardoor veel mensen buiten zitten.

chinese fondue

Woensdag at ik lunch en avondeten buiten de deur. Voor lunch ging ik met mijn collega voor een soort hotpot (Chinese fondue). Op school stonden noodles op het menu en hoewel die ook op de foto te zien zijn eet ik die niet op school. Op school komen ze zonder groenten, maar met een vreemd olieachtig vleessausje. Niet aan mij besteed. Dit was zo lekker en kostte maar 15rmb (€1,74).

lesgeven in china

Op woensdag heeft mijn klas skeelerles. Het is zo schattig om ze te zien op de skeelers! Inmiddels proberen ze de skeelers en beschermers ook zelf aan te trekken (wat niet altijd lukt, maar er wel fantastisch uit ziet) en helpen ze elkaar. Hier is het Angela die Maya helpt.

sushi in beijing

‘s Avonds at ik met Miguel sushi bij Hatsune. Heerlijke sushi als je het mij vraagt! We konden het niet laten en hadden het uiteraard over de reis naar Tokio die we graag willen maken. Helaas zijn de tickets zo duur! (Als iemand nog een goed excuus heeft om wél te gaan…)

carolijn visser

 

Naast het boek ‘Een barbaar in China‘ ontving ik van Atlas Contact ook het boek ‘China’ van Carolijn Visser. Het is een flink boek (een verzameling verhalen), dus het zal even duren voordat de review hier verschijnt. Ik heb nu zo’n 50 bladzijden gelezen en die waren vermakelijk om te lezen (met humor). De pocketversie kost, zoals je ziet, €17,50, maar de digitale variant heb je al voor €11,99 en is hier te koop (affiliate).

koningsfeest in beijing

Vrijdagmiddag haalde ik de kaartjes op voor het Koningsfeest dat hier zaterdag gevierd wordt op. Vorig jaar vierden we het op de Nederlandse Ambassade, dit jaar in het Marriott Hotel. Over de dresscode ben ik nog niet helemaal uit; het is oud 0f nieuw. Je wordt verwacht iets ouds (200 jaar) of nieuws (2014) te dragen. Dit omdat het Koninkrijk 200 jaar bestaat. Ik denk erover hetzelfde jurkje als vorig jaar aan te trekken. Dat gaat echt niemand opvallen, haha.

street food in China

De foto’s in de collage maakte ik onderweg van school naar de metro. Rond 6 uur staan er zoveel stalletjes! In China is er altijd en overal eten te krijgen. Zelf koop ik hier praktisch nooit iets. Ten eerste vind ik het niet zo lekker en daarnaast is de kans groot dat het eten bereidt wordt in zogenaamde gootolie. Deze olie wordt bij restaurants uit de goten gehaald, gefilterd en vervolgens hergebruikt….

verjaardagsfeestje

Vrijdagavond was ik uitgenodigd voor het verjaardagsfeestje van een collega. Zaterdag stond er voor half 10 Chinese les gepland en ik wilde dus niet al te lang blijven. Het was toch wel gezellig waardoor ik pas na middernacht thuis was.

coco

Zaterdagochtend had ik van half 10 tot 11 uur les. Op 10 mei heb ik een Chinees examen en daar moet ik me nog even goed op voorbereiden. Een aantal privélessen moeten me gaan helpen om wat strategieën onder de knie te krijgen zodat ik de test ook kan halen zonder alle (1200) karakters te kennen. Na de les haalde ik een kumquat-citroendrankje bij de CoCo.

Sporty

‘s Middags poetsten we het huis en kreeg ik geweldige hulp van Sporty. Ze ging precies daar zitten waar ik schoon wilde maken.

pizza bestellen

Zaterdagavond deden we makkelijk: we bestelden een pizza.We hadden besteld en niet veel later kregen we een telefoontje dat onze bestelling niet gemaakt / bezorgd kon worden. We bleken buiten de bezorgring te wonen! Balen! Dan maar bij de vertrouwde pizzaboer bestellen.

how i met your mother

Tijdens of na het eten kijken Miguel & ik vaak een aflevering of 2 / 3 van How I met your mother (affiliate). Inmiddels zijn we bij seizoen 7 aanbeland. De dvd’s zijn hier gekocht en hebben zoals je ziet Chinese ondertiteling. Heel irritant: ik probeer het altijd te lezen, maar dat lukt me niet zo goed omdat het veel te snel gaat.

Het einde

Als je dit leest ben je bij het einde aangekomen! Knap, want het is een flinke blogpost geworden! Dit waren de foto’s van de afgelopen twee weken, volgende week weer een normaal aantal foto’s.
Mocht je nou niet zo lang kunnen wachten, dan kun je me volgen op Instagram.

You Might Also Like

4 Comments

 • Yvonne
  Reply
  Lief meisje
  21 April, 2014 at 3:16 PM

  Leuk overzicht van de afgelopen twee weken.

 • Yvonne
  Reply
  Elise
  22 April, 2014 at 7:12 PM

  Grappig dat die hummels al leren skeeleren. Is er een reden voor waarom skeeleren ?
  Tokio .. waarom niet ? Ja de reis is duur maar het lijkt mij ook super. Hong Kong trouwens ook ..In Indonesie zagen we ook veel Chineze toeristen touwens .. ben je daar al geweest ?

  gr Elise

 • Yvonne
  Reply
  Wanda
  22 April, 2014 at 8:23 PM

  Skeelerles op de kleuterschool? Leuke sportiviteit! Grappig dat de decaan zo chaotisch was dat Pasen gewoon een week te vroeg werd gevierd! Je zou toch denken dat als je het niet zeker weet, dat je het dan even opzoekt…

 • Yvonne
  Reply
  Tea - the FourOhSeven
  30 April, 2014 at 10:10 PM

  Supertof om het leven in China zo te zien. Voor mij kan het niet lang genoeg zijn (bij wijze van)

  Dat met pasen is superschattig!

 • Reacties zijn welkom! Bedankt!

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Shares