feature leven in china

Leven in China Maand #85 & #86 – 44 dagen niet geblogd

Hallo lieve lezers van GoYvon!

Eindelijk is het dan zo ver; er staat weer een nieuwe blog op mijn site. Het heeft ruim 6 weken geduurd, de laatste blog deelde ik op 3 september. Dat was een review over het mooie hotel waar ik in Yangshuo schreef en daarna bleef het stil hier. Ikzelf zat echter niet stil. Mijn werk is behoorlijk druk (daar zal ik, zoals beloofd, een blog over schrijven) en ik concentreerde me de afgelopen weken op het bewerken van video’s voor mijn YouTube-kanaal en minder op mijn site.

Deze blog wilde ik vorige week plaatsen, maar doordat ik mijn foto’s niet van mijn telefoon op mijn laptop kreeg lukte dat niet.

Update GoYvon

De eerste week van oktober was ik vrij en heb ik heel veel video’s bewerkt, iets wat ik echt heel leuk vind om te doen. Vanaf begin oktober komt er nu elke zondag om 6:00 uur Hong Kong tijd een nieuwe video online. Er staan nog een stuk of 3 video’s van mijn reis naar Cambodja ingepland, vervolgens komt er een video met vragen over China online en daarna begin ik met het delen van de video’s van mijn reisje naar Yangshuo afgelopen augustus.

Nu ik een aantal video’s heb ingepland wil ik blogs gaan schrijven en inplannen. Mijn doel is om één blog per week online te zetten, op woensdag. Volgens mij moet dat wel gaan lukken! Dit jaar heb ik best weinig geschreven (30 blogs, exclusief deze) en dat vind ik jammer. Vooral omdat ik nog zo veel te laten zien heb! Er zijn nog verhalen over Kroatië te vertellen, over Zhangjiajie waar ik in mei van dit jaar was, de vakantie naar Cambodja en mij solotrip naar Yangshuo in het zuiden van China. En ik wil je vertellen over onze plannen voor kerst dit jaar! Misschien heb je het al op Facebook gezien, maar Miguel en ik gaan terug naar dit bijzondere land. Nog zo’n plek waar ik je nog graag foto’s van wil laten zien!

Goed. Tijd voor de foto’s van de afgelopen weken. Zoals gezegd heb ik 6 weken geen blogs geplaatst, bereid je dus voor op heel wat foto’s.

Foto-overzicht

yangshuo china

Begin augustus besloot ik spontaan om naar Guilin te vliegen. Na de vakantie in Cambodja had ik nog een paar weken vrij en ik had geen zin om alleen thuis te zitten. Miguel was al weer aan het werk en dus besloot ik alleen te gaan. Ik kocht een retourtje Guilin en vloog in een paar uur naar het zuiden. Eindelijk naar die plek waar ik al heel lang heen wilde. De omgeving daar is zo mooi, de bergen zijn magisch! Ik verbleef net buiten Yangshuo, in een klein dorpje waar het lekker rustig was. De foto rechtsboven is een beroerd, maar het is een foto van een patatje oorlog die ik bij de Giggling Tree at. De Giggling Tree is een pension dat door Nederlanders gerund wordt en men heeft een paar Nederlandse snacks op de kaart staan. Die moest ik gewoon proberen. De pindasaus was echt heel lekker!

yangshuo china

Na twee nachten in een hostel geslapen te hebben verhuisde ik naar het Mountain Escape Yangshuo. Daar begon de avond goed met een heerlijke maaltijd. Ik at de lokale specialiteit ‘beer fish’ en genoot van andere lekkere gerechten. Met Bike Asia maakte ik een fietstocht door de omgeving van Yangshuo. Samen met mijn gids fietste ik door prachtige landschappen en kwam ik op een lokale markt terecht. Ik at er verse watermeloen en passievrucht. Mijn gids ging voor de tabak. Over de fietstocht zal ik een apart artikel schrijven én er komt een video over.

yangshuo china

Na Yangshuo verkend te hebben stapte ik in een bus naar Dazhai. Dazhai is beroemd om haar prachtige rijstvelden. De laatste jaren is Dazhai ontdekt door de Chinese toeristen en het wemelt er dan ook van de bussen met reizigers. Deze toeristen nemen allemaal de kabelbaan naar het hoogste punt waardoor de looppaden naar andere terrassen erg rustig zijn. Ga dus zeker lopen als je dat kunt!
De rijstterrassen zijn prachtig groen en doen mysterieus aan door de laaghangende bewolking. Ik wandel heel wat af en loop, samen met twee andere reizigers, zelfs naar een ander dorpje!
Terug in Guilin verblijf ik vlakbij een enorme winkelstraat. Nadat ik in een zijstraatje mijn nagels heb laten doen kom ik in een straat terecht met allerlei eetkraampjes. Hoewel mijn maag nog niet hersteld is (ik voelde me in Dazhai erg beroerd) kan ik de oesters niet laten liggen.

Terug in Beijing ga ik naar één van mijn favoriete cafeetjes en geniet ik van een Mexicaanse salade en een verse smoothie.

Back to School

daystar academy sanlitun

Half augustus moest ik weer gaan werken. Geen straf, want ik keek er naar uit om op de nieuwe campus te gaan beginnen. Voor de leerlingen kwamen hadden alle leerkrachten eerst 2 weken trainingen en tijd om het één en ander voor te bereiden.
Het jaar begon goed met een nieuwe MacBook Air. Mijn oude laptop moest ik inleveren en ik kreeg een spiksplinternieuwe. Het is nog wel even wennen, want ik ben Windows gewend. Gelukkig gaat het steeds beter. Een collega gaf me mijn planner voor dit jaar. Een planner speciaal voor leerkrachten, ontworpen door Erin Coldren. Vorig jaar had ik er ook één en dit jaar bestelde ik hem weer.

Beijing Hiking Festival

Op een avond na het werk fietste ik terug naar huis. Op het fietspad kwam ik deze ellende tegen. Er was een voetbalwedstrijd en heel veel mensen waren op de fiets gekomen. De zogenaamde ‘shared bikes’ zijn erg populair in de stad en op zo’n avond lijken alle fietsen zich op één plek te verzamelen.
De poezen zijn erg blij met hun nieuwe kartonnen huisje. Een paar weken later ligt vooral Ethel er veel in.
Er was reden voor taart en bij Wagas at ik de helft van deze chocolade – salted caramel taart. Goddelijk lekker!
Ook meldde ik me samen met een vriendin aan voor het Beijing Hikers Hiking Festival. Een festival waarbij je verschillende hikes op de muur kon doen en met aan het eind van de dag een klein feestje. Wij meldden onze aan voor de Hike for Fun, 20 kilometer over de muur leek ons wat veel van het goede.

ontstoken sinussen

Wat een feest! Op de derde schooldag (met leerlingen) was ik al verkouden. De verkoudheid ging niet echt over, het werd zelfs erger. Ik besloot naar het ziekenhuis te gaan en kreeg daar te horen dat mijn holtes ontstoken waren. Vervolgens kreeg ik een lading antibiotica en traditionele Chinese medicijnen mee. Pillen kan ik nog wel aan, maar de TCM was echt verschrikkelijk! Gelukkig hielpen de medicijnen wel.
Ik kreeg de medicatie overigens één dag voor mijn wandeltocht over de Grote Muur. Ik kan je vertellen dat het geen pretje is om met ontstoken holtes over de muur te lopen. Zéker niet wanneer de muur er zo uit ziet als op de foto.

sanlitun beijing

Sanlitun wordt flink op de schop genomen en ligt compleet overhoop. Veel van de winkels en cafés zijn weg en de straten worden opnieuw gelegd. Ik vind het maar niets, want de sfeer die in deze straat hing is compleet verdwenen.
Wat gelukkig nog niet verdwenen is, is mijn kapper. Het was tijd voor een knipbeurt en ik liet nieuwe highlights zetten. Terwijl ze gezet werden werkte ik aan mijn lesvoorbereiding. Dit schooljaar moet ik ze zelf allemaal schrijven, vorig schooljaar deden we het met ons vijven, wat heel veel werk scheelde!

hardlopen in Beijing

Op school werkten mijn leerlingen aan een ‘short moment story’ over iets dat ze in hun ‘community’ hadden meegemaakt. Ik ben echt verrast met wat ze hebben geschreven! Iedereen op zijn eigen niveau en dat resulteerde in heel veel verschillende verhalen.
Ik trok nog maar weer eens mijn hardloopschoenen aan. Inmiddels (half oktober) is het te koud om in deze outift te gaan rennen. Ik ben er nog niet over uit of ik kleding voor de winter ga aanschaffen.

mango pudding

Eén van mijn leerlingen zag dat de planten er niet zo mooi bijstonden en besloot, op eigen initiatief, dat ze water nodig hadden. Het was zo lief en schattig om te zien!
Het was al weer een hele tijd geleden dat ik dimsum bij Jindingxuan had gegeten, dus op naar de Lama Tempel voor heerlijke dimsum en mango pudding.

cantina agave beijing

Nu ik in het hart van Sanlitun werk zijn er heel veel leuke plekken in de buurt om wat te gaan drinken na het werk. We zijn inmiddels een paar keer het weekend gaan inluiden in één van de vele cafés. Cantina Agave heeft heerlijke mojitos en prima eten. Helaas las ik afgelopen weekend dat ze inmiddels gesloten zijn.
Onlangs was het International Dot Day en dat vierden we op school. Ik trok een overhemd met stipjes van Miguel aan en mijn leerlingen maakten deze stippen. Ze hangen inmiddels op een mooie plek in de bibliotheek.

Zo goed als alle foto’s

Dit zijn zo goed als alle foto’s van augustus en september. In elk geval de meeste die ik op mijn computer had staan. De laatste dagen is het internet van wat mindere kwaliteit waardoor mijn foto’s niet automatisch meer op mijn dropbox gezet worden. Wellicht dus dat er aan het eind van de maand nog een paar septemberfoto’s in het maandoverzicht van oktober terecht komen.

 

Tot snel!

Published by

Yvonne

Yvonne woont en werkt sinds 2010 in China. Op GoYvon deelt ze tips over reizen en werken in China. Daarnaast schrijft ze tevens over de reizen naar andere landen die ze maakt. Yvonne werkt momenteel als PYP leerkracht op een internationale school.

One thought on “Leven in China Maand #85 & #86 – 44 dagen niet geblogd”

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares