leven in china

Leven in China Maand #87 – Tijdelijk een nieuwe school & Halloween

Oktober ligt achter ons en november is begonnen, tijd voor een terugblik! In dit maandoverzicht laat ik je ziet wat ik deze maand deed, welke blogs het meest gelezen werden én welke video’s ik op YouTube deelde.

Tijdelijk een nieuwe school & Halloween

DRC Building Beijing

De eerste week van oktober maakte ik nauwelijks foto’s. Ik bewerkte veel video’s, ging een paar keer koffie drinken, sprak met een collega en haar man af om te gaan pubquizzen en deed het rustig aan.
Na de vakantie moesten we onze nieuwe school kort verlaten. Er was iets aan de hand met het luchtfilter en de luchtkwaliteit in de lokalen waardoor we een week de school niet in mochten. We zaten tijdelijk in een kantoorgebouw waar we voor de hele school één verdieping hadden. Alle groepen dus bij elkaar. Best leuk voor een week! Met hun inquiry werkboek maakten mijn leerlingen en ik een wandeling door de buurt. Ze waren vooral onder de indruk van dit beeld!

gouden glittertrui

Op de campus waar ik eerst werkte hadden we ééns per week een themadag. Op deze themadag mocht het personeel verkleed in een bepaald thema naar school komen. Eens per week was een beetje te veel van het goede en daarom is het nu eens per maand. In oktober hadden we de eerst themadag en het thema was ‘tweeling’. Met een collega kocht ik deze gouden glittertrui die niemand is ontgaan. We zagen er ‘prachtig’ uit!
Sinds kort heb ik een sportschema waar ik me tot nu toe erg goed aan weet te houden. Op woensdag en zaterdag ga ik spinnen. Tussen werk en sporten ga ik niet naar huis; ik werk wat langer op school en daarna ga ik wat eten (en nog meer werken, haha). Deze foto maakte ik bij Moka Bros waar een smoothie bowl at.

niujie moskee beijing

Een vriendin van mij was een paar dagen in de stad en we spraken af om een stadswandeling te maken. We liepen door de moslimbuurt en bezochten onder andere een moskee en een tempel. Het was zo’n leuke wandeling dat ik er gelijk een blog over schreef én die publiceerde; wandelen door de moslimbuurt in Beijing. Een aanrader voor wie eens wat anders wil zien in Beijing.

Harvest Festival Daystar Academy

De laatste zondag van oktober vierden we het Harvest Festival op school. Halloween wordt niet gevierd bij ons, maar een oogstfestival kan wel. Links zie je de setting voor de fotoshoot; de organisatie had een fotograaf geregeld en hier kon je foto’s laten maken. Ik vond het echt een plaatje!
Er waren allerlei activiteiten, je kon er eten en drinken krijgen en een paar leerkrachten schminkten zowat alle leerlingen.
Twee gezinnen uit Rwanda maakten Rwandese snacks en brachten Rwandese donuts mee. Oh my, ik dacht even dat ik in Nederland was! Deze donut smaakte als een oliebol! Hij was wat steviger dan een oliebol, maar de smaak was exact hetzelfde. Ik denk dat ik binnenkort maar oliebollen moet gaan maken 😉

GGI Beijing Halloween

De maand sloot ik af met een Halloweenfeestje van Girls Gone International. We spraken af bij de Taco Bar (beste guacemole van de stad) en nagenoeg iedereen was verkleed. Degene die het organiseerde had een vriend van haar gevraagd om foto’s te maken wat resulteerde in de foto rechts. Zoals jullie weten ben ik nogal van de praktische en dus had ik op TaoBao een onesie besteld. Niet alleen leuk voor Halloween, maar ook lekker warm voor in de winter!

Populairste blogs van oktober

Op Google Analytics keek ik even naar de 10 meest gelezen blogs van deze maand. Het was niet heel verrassend, want elke maand zijn de typisch Nederlandse dingen, het 72-uur transit visum én het artikel met typisch Chinese gerechten die je moet eten het meest populair. Wat wel opvallend was, was dat het artikel met do’s en dont’s voor het Louvre Museum in Parijs en de blog over mijn bezoek aan het hangende klooster de afgelopen maand erg goed gelezen werden.

Vlogs

De eerste week van oktober had ik zoals gezegd vrij, wat echt helemaal niet vervelend was. Deze vakantie lijk ik altijd een beetje te vergeten; meestal breng ik hem in Beijing door. Tegen de tijd dat ik me besef dat ik in oktober een week vrij ben is het al te laat om tickets te boeken. Tenzij je een klein fortuin wilt neerleggen.
In plaats van fysiek op reis te gaan ging ik achter mijn laptop op reis. Ik bewerkte de video’s van mijn reis door Cambodja en maakt een begon met het editen van mijn Yangshuo-vlogs.

Mocht je de video’s van oktober gemist hebben, hieronder vind je ze allemaal bij elkaar.

Vooruitblik op november

De eerste week van november is al voorbij nu je dit leest en ik kan je verklappen dat ik al wat leuke dingen heb gedaan. Verder ben ik van plan lekker door te gaan met sporten, wil ik een nieuwe camera én telefoon aanschaffen voor ik weer op reis ga, ga ik vast en zeker Thanksgiving vieren en wil ik tickets boeken voor onze vakantie tijdens het Chinees Nieuwjaar in februari.

Hoe was jouw oktober?

leven in china

Dit is de 58e keer dat ik een maandoverzicht deel.
Ik woon inmiddels 86 maanden in China.

Published by

Yvonne

Yvonne woont en werkt sinds 2010 in China. Op GoYvon deelt ze tips over reizen en werken in China. Daarnaast schrijft ze tevens over de reizen naar andere landen die ze maakt. Yvonne werkt momenteel als PYP leerkracht op een internationale school.

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares