Leven in Beijing

Leven in China #11: Chinese bruiloft & heel veel eten

leven in china feature

Deze week weer een dubbele lading foto’s. Vorige week plaatste ik een aantal foto’s van hoe ons nieuwe appartement er uit zag (vies!) en was ik te druk met schoonmaken om een fotoblog te plaatsen. Niet erg, want het bloggen is geen verplichting. Deze week foto’s van een Chinese bruiloft en veel foto’s van eten.

Chinese bruiloft & heel veel eten

Deze week een hoop foto’s van lekker eten en typisch Chinese plaatjes. Kijk je mee?

chinees eten
chinees eten

Door de verhuizing kon er niet echt gekookt worden. De nieuwe keuken was te vies en de oude keuken was half leeg en stond vol met vuile vaat. Daarom groenten in een soepje. Ik koos zelf uit wat ik lekker vind en vervolgens werd het gekookt. Ik kies alleen altijd te veel…

 

kokosnoot

En ik vroeg op Instagram hoe ik het beste de kokos uit de noot kon krijgen. Met een mesje en lepel gaat het beste!

starbucksijs

In mijn lunchpauze ging ik met een collega even naar een supermarkt waar ze schijnbaar hele goede deals hadden (wat ook zo bleek te zijn). Het is inmiddels erg warm geworden hier in Beijing (zo’n 30-35°) en ik had wel zin in een ijsje. In de vriezer zag ik deze beker Mocha Cappuccino-ijs liggen. Het zag er verleidelijk uit, maar voor 72rmb liet ik hem toch maar liggen…

huisdieren in China

Dit is een redelijk typisch straatbeeld. In de buurt van scholen zie je na schooltijd vaak iemand met een wagentje die vissen, schildpadjes en konjintjes verkoopt. Ze zitten in kleine vissenkommen of kooitjes. Ik zal er nooit een dier kopen…

huizenjacht

Een huis vinden kan lastig zijn hier in Beijing. Zeker wanneer je niet de hoofdprijs wil betalen, maar toch een redelijk appartement wil. Je kunt een van de vele kantoortjes binnenlopen of via het internet op zoek gaan, maar je kunt ook gewoon een mannetje op straat aanspreken. Handig toch?

verhuisellende

Ons nieuwe huis was zó vies!! Walgelijk gewoon. Ik kon (en kan) er maar niet over uit hoe mensen zo kunnen leven.

sprinkhanen

Zondagmiddag zag ik in de buurt heel veel mannen met volgeladen fietsen. Steeds wanneer ik een foto wilde maken vertrokken ze nét! Zo irritant, haha. Uiteindelijk lukte het me toch om een foto te maken van een fiets met ongelooflijk veel krekels.

thee-eieren

Eieren; Chinezen zijn er dol op! Deze thee-eieren worden bij het ontbijt gegeten. Wist je trouwens dat eieren hier niet per 6 of 10 verkocht worden maar per 500 gram of per kilo?

miss yellow hair hello

Een tijd geleden deed ik mee aan een prijsvraag bij Wereldwijzer. Tot mijn grote verbazing (er deden heel veel mensen aan mee) won ik een van de boeken, ‘Miss yellow hair! (affiliate). Afgelopen week arriveerde het op mijn werk. Ik ga er in beginnen zodra ik het boek ‘China(affiliate) van Carolijn Visser uit heb. Dat is nogal een flink boek, dus ik denk dat ik daar nog wel eventjes zoet mee ben.

rijstpakketje

Zongzi is ook zoiets typisch Chinees: bladeren gevuld met glutinous rice met in het midden van die rijst een vulling.

muur verven

Veiligheid is niet het belangrijkste in China, wanneer je een muur moet verven van een flatgebouw hang je er zo bij…

chinese jongens

Zaterdagmorgen haalde ik wat ontbijt bij een klein winkeltje vlakbij. Inmiddels ben ik er een bekend gezicht; ik kom er regelmatig. De jongen in het zwart was in een goede bui en knoopte een praatje aan. Veel verder dan ‘how are you?’ en ‘where are you from?’ kwam hij overigens niet. Hij kon de vragen wel stellen, maar beantwoorden lukte niet.

grappige chinese verpakkingen

Een blik met een prachtig label. Is de kok nou zo klein of de kreeft nou zo groot?

chinese bruiloft

Vanuit ons oude huis zag ik een bruiloftsoptocht voorbij komen. 

big smoke beijing

big smoke beijing

Vorige week vrijdag at ik met een vriendin bij ‘The Big Smoke’, een restaurant waar ik al eerder over schreef. Toen was het een ramp en was ik niet tevreden. We gingen er heen om de huiswijn op te drinken die ik ter compensatie had gekregen. Een prima wijn en dit keer was het eten ook in orde. Op de foto zie je een bietensalade, gegrilde champignons en poutine (dat is Canadees; frietjes met jus & kaas). Na et eten nog een latte met macarons en goede, maar enigszins zware gesprekken op de vrijdagavond.

chinese noodles

In de week dat we niet konden koken aten we veel bij kleine restaurantjes in onze buurt. Op een van die avonden (of was het een middag?) at ik fried noodles. Iets was ik al heel lang niet had gegeten en wat me erg goed smaakte.

hatsune sushi

Wat me ook goed smaakte was de sushi die ik woensdag met twee collega’s at. Het was even zoeken naar het restaurant, maar dat was de moeite meer dan waard.

Nieuwe week

Komende week vier ik op school Children’s Day en mogen de kinderen heel de dag allerlei leuke dingen doen. Ze mogen verkleed komen als ze willen we hebben allerlei activiteiten voorbereid.
Verder zal ik nog wat kleine klusjes doen in huis, hebben we vrijdag misschien een kleine house warming en vlieg ik hopelijk zaterdagnacht naar Bangkok. Op het moment heb ik besloten te gaan, maar mocht de situatie veranderen, dan kan ik mijn besluit natuurlijk altijd zo veranderen.

Wat zijn jouw plannen voor deze week?

En mocht je nou niet steeds een week willen wachten op al deze foto’s, volg me dan op Instagram onder de naam GoYvon.

You Might Also Like

9 Comments

 • Yvonne
  Reply
  Mirne
  26 May, 2014 at 11:11 AM

  Supertof om dit allemaal te zien! Ik ben je gaan volgen op instagram.

  • Yvonne
   Reply
   Yvonne
   27 May, 2014 at 11:52 AM

   Hoi Mirne,
   Welkom & bedankt voor je berichtje. Ik vind het altijd leuk om reacties te lezen. 🙂
   En leuk dat je me bent gaan volgen!

 • Yvonne
  Reply
  ♥Inge♥
  26 May, 2014 at 5:13 PM

  Wat een leuke en intrigerende fotoreportage! Als ik je verslag lees en je foto’s zie, dan heb ik zo’n zin om eens naar China te gaan! Vooral straatbeeld vind ik altijd erg mooi! Zielig hoor die visjes enzo in die kommetjes….maar heerlijk al dat eten! Fijne dag verder!

 • Yvonne
  Reply
  Nienke
  26 May, 2014 at 7:41 PM

  Dat Chinezen het niet zo op hebben met hygiëne kwamen wij achter toen we ons huis kochten: brrrrr. Ik heb soms nog echt nachtmerries van de koelkast en de badkamer!

  De foto’s van het eten daarentegen zien er heel er smakelijk uit!!

  • Yvonne
   Reply
   Yvonne
   27 May, 2014 at 11:53 AM

   Oh echt? Ik wist niet dat jullie huis eerst van Chinezen is geweest. Vies he, andermans vuil schoon moeten maken!

 • Yvonne
  Reply
  Harriët
  27 May, 2014 at 8:36 AM

  Gezellige blog weer. Leuk al die foto’s!
  Wat zielig die kar met kommetjes en kooitjes bij scholen. Nee daar zou ik ook nooit iets kopen.
  Ja wat een smeerboel in jullie nieuwe huis zeg. Is nu alles al bijna klaar dan? Of de verhuizing al achter de rug? Handig hoe je zo snel een nieuwe woning kan regelen 😉
  Het eten ziet er lekker uit allemaal!

 • Yvonne
  Reply
  Judith
  27 May, 2014 at 1:15 PM

  Het mag ook wel eens meezitten. In dit geval blijkbaar met winacties in het algemeen, de afgelopen tijd!

 • Yvonne
  Reply
  zuster_klivia
  29 May, 2014 at 8:52 AM

  Leuke weetjes en foto’s weer! Thanks 🙂

  Veel geluk in jullie nieuwe stulpje! xx

 • Yvonne
  Reply
  Elise
  29 May, 2014 at 10:23 PM

  Ik moet zeggen dat ik het eten er niet smakelijk vind uit zien .. die soep, wat gooi je daar allemaal in ?

  De foto’s vind ik super !

  Elise

 • Reacties zijn welkom! Bedankt!

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Shares