leven in china

Leven in China Maand #69 – Pekingeend, hectiek & BBQ

Deze 75e ‘Leven in China’ schrijf ik niet vanuit China, maar vanuit Nederland! Een grote verrassing waarschijnlijk, of niet? Voor mij was het wel een grote verrassing. Natuurlijk wist ik dat het eraan zat te komen, maar wanneer ik precies zou gaan, dát wist ik niet. Uiteindelijk hoorde ik donderdagmiddag dat ik vrijdagavond zou vliegen. Bést last minute dus!

Pekingeend, hectiek & BBQ

Door de hectiek van afgelopen week heb ik maar heel weinig foto’s gemaakt die ik voor deze 75e ‘Leven in China’ kan gebruiken. De stress rondom mijn visum, een dag ziek thuis, een drukke week op het werk en zaken die we nog voor onze bruiloft moeten regelen; allemaal redenen waardoor het maken van foto’s er bij inschoot (see what I did there ;)). Hopelijk vind je het evengoed leuk om te lezen!

les over argumenten

♥ Eén van mijn collega’s helpt me twee keer per week met de schrijflessen. Tijdens een les over argumenten maakte hij de notities. Ik ben een blok over ‘opinion writing’ begonnen en voordat mijn leerlingen beginnen met schrijven moeten ze leren wat een mening is en hoe je deze met argumenten onderbouwt. In deze les gaf ik mijn leerlingen stellingen waarvan ze moesten beslissen of ze het er mee eens waren of niet. Vervolgens zochten ze iemand die een andere mening had en daar wisselden ze vervolgens argumenten mee uit. Een heel leuke les en mijn leerlingen kwamen met verrassend goede argumenten! ♥ Deze week zag ik dat ik precies 4000 reacties op GoYvon heb! Met elke reactie ben ik blij, het is zo leuk om jullie reacties te lezen en om te zien welke artikelen jullie graag lezen. Over reacties gesproken: op 29 april was het nationale ontlurkdag. Volgens mij ooit in het leven geroepen door Kliefje. Op deze dag mogen stille lezers uit hun schulp komen en laten weten dat ze meelezen. Onder het motto ‘beter laat dan nooit’ vraag ik hierbij mijn lurkers om voor één keertje van zich te laten horen. ♥

pekingeend

♥ Hoogstwaarschijnlijk kun je binnenkort een tweede artikel over de verschillen tussen Amerikaanse en Nederlandse bruiloften lezen. Deel 1 lees je hier. Bij het plannen van de bruiloft komen we geregeld weer iets tegen waar we beiden andere ideeën over hebben. Eén van die dingen zijn de trouwringen. Want om welke vinger draag je die nou? ♥ Donderdagmiddag hoorde ik dat ik vrijdagavond (nacht) naar Nederland zou vliegen en spontaan kreeg ik zin in Pekingeend. Het was al lang geleden dat ik het at, ik vond het daarom wel weer eens tijd. Hij was weer erg lekker! ♥

BBQ

♥ Vrijdagochtend was het sportdag op school. Nou ja, het was meer een zitten- en wachtendag voor de kinderen. Onze school is het afgelopen jaar enorm gegroeid en de sportdag was daar niet op aangepast. Hierdoor was het weinig bewegen voor de leerlingen en vooral zitten. Wel jammer, want het had heel leuk kunnen zijn. De kinderen waren ‘s middags vrij en voor de leerkrachten was er een BBQ. Heel lekker, maar vooral heel gezellig. ♥ Na de BBQ was het snel mijn tas inpakken. Voor zover ik dat voor elkaar kreeg, want ik had last van een confettihoofd. Er was te veel dat ik moest doen (mijn lessen plannen, vervangers vinden, visumaanvraag doen, inpakken) en ik had geen idee waar ik moest beginnen. Uiteindelijk gooide ik het één en ander in mijn tas (waarvan de helft uit de wasmand kwam) en vond het wel best. Immers, in Nederland hebben we alles. Geen zorgen dus. ♥

Wat ik afgelopen week ook deed was het eerste filmpje van mijn reis naar Noord-Korea monteren! Hij staat inmiddels online en binnenkort komt de tweede online.

 

Vlucht naar Nederland

Mijn vlucht vertrok net na middernacht, wat eigenlijk ideaal was. Na een drukke dag viel ik meteen in slaap. En meteen is in dit geval ook écht meteen; ik heb niets van de veiligheidsinstructies meegekregen, het opstijgen compleet gemist en ook de maaltijd die geserveerd werd heb ik gemist. Op wat korte onderbrekingen na werd ik 2 uur voor aankomst in Amsterdam weer wakker. Heerlijk!

Een week in Nederland

Nu mijn paspoort bij de ambassade ligt heb ik hier in Nederland mooi de tijd om één en ander te regelen voor de bruiloft. Zo ga ik naar de kapper, naar de gemeente & onze trouwlocatie, maar ik zal ook de 94e verjaardag van mijn oma vieren én ik ga uit eten met mijn familie. Genoeg te doen dus! Volgende week komt er geen ‘Leven in China  online maar een ‘Heel even Holland‘ met daarin foto’s van de komende week.

Fijne week!
(en vergeet niet te ontlurken! :))

Published by

Yvonne

Yvonne woont en werkt sinds 2010 in China. Op GoYvon deelt ze tips over reizen en werken in China. Daarnaast schrijft ze tevens over de reizen naar andere landen die ze maakt. Yvonne werkt momenteel als PYP leerkracht op een internationale school.

19 thoughts on “Leven in China Maand #69 – Pekingeend, hectiek & BBQ”

 1. Nou lurker meldt zich dan maar. 😉 Ik lees al tijden mee, maar reageer zelden.
  Geniet van je tijd in Nederland!

 2. Je hebt wel echt heerlijk weer uitgezocht om naar NL te komen. Wat fijn dat jij in een vliegtuig kunt slapen trouwens, dat lukt mij echt nooit, hoe moe ik ook ben. Welkom in NL en geniet van je tijd hier, tussen alle drukte door. 🙂

  1. Heb het speciaal voor jullie meegenomen. 😉 Het was in Nederland vorige week nog zo koud, dat kon ik mezelf niet aandoen. 😉

   Dankjewel, dat genieten gaat wel goed komen!

  1. Ja, ik blijf maar een weekje. Het moest echt voor mijn visum, vandaar. Als ik terug ben in China werk ik nog 4 weken en dan kom ik weer terug.
   Zeker fijn! Ben zo blij dat ik de locatie heb kunnen zien, mijn haar & make-up kan regelen en andere dingen kan doen. Dat stelt me heel erg gerust. 🙂

 3. Heerlijk! Familietijd in Nederland! Geniet er van (en van alle laatste voorbereidingen voor de bruiloft)! X, Cindy

 4. Ik heb even gemist waarom je zo halsoverkop naar Nederland komt.
  Ontlurken…heb hier al eens eerder gepost, dus een echte lurker ben ik niet.

  1. Ben voor mijn visumaanvraag in Nederland. Dat kun je alleen maar in je thuisland doen, vandaar. Het komt nu mooi uit dat ik meteen veel kan regelen!

   1. Aha, ik wist wel dat er gedoe met je visum was, maar ik dacht dat altijd dat je zoiets ook bij de ambasade kunt regelen.
    Ja ik beken, ik ben geen wereldreiziger. 😉

  1. Dank je Philippine! Schone lucht, heerlijk! Oh, en kroketten, daar had ik nog niet eens aan gedacht, haha! Voor vrienden heb ik tijdens dit bezoek helaas geen tijd, maar ik zie ze komende zomer zéker!

 5. Wat fijn om even in Nederland te zijn! En om dan al die dingen voor de bruiloft te kunnen doen! En volgens mij heb je nog supermooi weer ook 🙂

 6. Lees je blog wat laat deze keer en 1 ding valt mij op. Je vlog! Leuk!!
  Nog even dan ga je weer terug naar huis volgens mij, dus geniet er nog even van.
  En dat je het mooie weer hebt meegenomen hierheen houdt niet in dat je het weer mee terug mag nemen he!!! ?

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares