Leven in Beijing

Leven in China #13: lekkere kaas & een prachtige zonsondergang

leven in china feature

Afgelopen week vond mijn leven in China plaats in Bangkok. Je zult deze maandag voornamelijk foto’s zien die ik in Bangkok nam. Het was een afwisselende en hele leuke week. Ik heb het erg naar m’n zin gehad en dat zul je ongetwijfeld in de foto’s zien. Zo zag ik een prachtige zonsondergang en at ik heerlijke kaas.

 Lekkere kaas & een prachtige zonsondergang

hotel in bangkok

Mijn slaapplaats voor 4 nachten. Helemaal niet verkeerd! Ik sliep heerlijk in dit bed, dat wel wijd was, maar niet al te lang. Ik lag er alsnog overdwars in.

hotel in bangkok
Ik arriveerde op het moment dat het ‘Happy Hour’ was in de executive lounge van het hotel. Er stonden drankjes en lekkere hapjes op me te wachten, heerlijk na de lange dag die ik er op had zitten.

bloggersevent thailand

bloggersevent thailand

Op maandag vond de conferentie plaats, net als de speeddating. Er waren een aantal interessante discussie, onder andere over reizen naar Thailand en over de verschillende soorten reizigers die er zijn. Hier zal ik binnenkort nog uitgebreider over schrijven.

kokosnoot in thailand

De eerste kokosnoot van mijn reis naar Thailand. Ik lust alles waar kokos in zit, vind het zo lekker! De foto zul je later ook nog eens terug zien komen in een blogpost met alleen maar foto’s van alle lekkere dingen die ik in Bangkok at.

zonsondergang bangkok

Maandagavond werd ik verwend met een prachtig uitzicht vanaf een rooftop bar en om het nog specialer te maken een schitterende zonsondergang.

cakejes met ananas

Tijdens één van de tours at ik deze cakejes. Nomnomnom. Ze zijn gevuld met rozijnen en ananas.

hotel met zwembad bangkok

Het hotel waar ik in verbleef had een fijn zwembad. Door het drukke programma had ik maar weinig tijd om er van te genieten. Gelukkig was er een middag waarop er weinig gepland was en kon ik anderhalf uur dobberen en in de zon liggen.

wat pho in de avond

Wat pho bij avondlicht. Ik schreef het al op Instragram: ik had er met gemak uren kunnen blijven zitten om de stupa’s te bewonderen en alles in me op te nemen. Het zag er zo mooi uit, sprookjesachtig gewoon.

bloemen in bangkok

Diezelfde avond liep ik ook over de flower market. Een markt waar het juist ‘s avonds bruist van het leven en zaken worden gedaan. Er waren vooral heel veel rozen te koop, in allerlei kleuren.

vrouw in bangkok

Deze vrouw wilde wel poseren voor mij (en 5 anderen). Ze heeft een crème op die verkoelend werkt. Nadat ik dit plaatje geschoten had liet ik haar de foto zien en er verscheen een grote glimlach op haar gezicht.

lekkere kaas

Een aantal bloggers werd uitgenodigd om te komen eten in het Hilton Millennium Hotel. Zo ook ik. En Oh. My! Wat een ervaring was dat. We werden ontvangen op de helikopterlandingsplaats met een cocktail. Het was ongelooflijk, zo bijzonder! Het was een fantastisch uitzicht over heel Bangkok. Helemaal geweldig was alle lekkere kaas die ze in het restaurant hadden.

durian in bangkok

Thaise snack met eigeel

Tasty foodies! De durian at ik dit keer niet, het toetje gemaakt op basis van eigeel wel. Ook deze twee foto’s komen later nog terug.

Een quote waar ik het helemaal mee eens ben! Reizen is echt niet onmogelijk en hoeft niet duur te zijn. Wanneer je het echt graag wil spaar je wel voor de verre reis en leer je keuzes te maken. De komende maanden gaan we hier in MY-house er nog een schepje bovenop doen als het op sparen aankomt. We willen graag naar Tokyo, maar de tickets houden ons nu nog een beetje tegen…

jonas jonasson

Op het vliegveld in Bangkok wilde ik graag nog een boek kopen. Het boek dat ik mee had genomen had ik op de heenweg al uit. Dit boek van Jonas Jonasson (affiliate) had ik al heel lang op mijn ‘to read’-lijstje staan, nu zag ik hem eindelijk en kon ik hem niet laten liggen.

chinatown in bangkok

Donderdag maakte ik een wandeltocht door Chinatown. En weer zag ik prachtige plekken en hoorde mooie verhalen. Deze tocht deed ik met de Bangkok Vanguards (later meer over deze tour) en het was heel inspirerend om te horen met hoeveel passie de eigenaar de tours leidt.

poezen en een doos

Bij thuiskomst trof ik dit aan. De doos met droogvoer voor Sporty was al door haar open gemaakt. De doos stond in de woonkamer en overdag, toen er niemand thuis was, vond mevrouw het nodig om met de doos aan de haal te gaan. Ze knaagde er een flink gat in! Niet alleen in de doos, ook de zak met voer werd aangebroken. Ze had de doos ook nog eens door het hele huis heen gesleept.

mexicaanse salade

Tenslotte nog twee foto’s die Instagram niet haalden. Links de salade die we zaterdagavond maakten. Het was fijn om weer even zelf te koken. In de salade zit sla, zwarte bonen, tomaat, bacon, kip, paprika & avocado. We strooiden er ook nog wat gebroken nachochips overheen. Yummie!

quote over schoenen

In Thailand is het gebruikelijk om je schoenen uit te trekken wanneer je ergens binnen gaat, hier worden mensen er op gewezen gewoon hun eigen schoenen mee te nemen en niet een mooier paar dan dat ze hadden.

Een week in Bangkok

Dit was mijn week in Bangkok. Ik heb het enorm naar m’n zin gehad en genoten van alles wat ik heb mogen doen. Aankomende week doe ik lekker rustig aan; ik ga weer aan het werk, naar Chinese les en zal wat slaap opsparen voor het weekend!

Wat zijn jouw plannen voor de komende week?

En mocht je nou niet een hele week willen wachten op nieuwe foto’s, volg me dan op Instagram.

You Might Also Like

3 Comments

 • Yvonne
  Reply
  Jenny
  9 June, 2014 at 10:26 AM

  De film van de 100 jarige man is ook zo leuk! De boeken zijn geweldig van deze schrijver, ook de zonderlinge avonturen van het geniale bommenmeisje is een aanrader!

 • Yvonne
  Reply
  Mrs. T.
  9 June, 2014 at 2:52 PM

  Hahaha, die boodschap over de schoenen. 😉

 • Yvonne
  Reply
  ♥Inge♥
  10 June, 2014 at 12:14 PM

  Ik krijg altijd een grote glimlach op mijn gezicht als ik de foto’s van jou zie….heb dan zo’n zin om te gaan reizen! Het leuke ook van jouw foto’s is dat het niet allemaal “standaard” foto’ s zijn…juist straatbeeld en mensen fotograferen is zo leuk! Geweldige foto van die vrouw met gezichtscrème! En het uitzicht van een helicopterplatform, dat moet idd wel geweldig geweest zijn! Gertom heeft ooit in Dubai zo hoog gestaan….dat schijnt ook waanzinnig te zijn! Wat ik ga doen deze week? Niet echte plannen, gewoon de Geijkte dingen en uiteraard veel klussen! 😉

 • Reacties zijn welkom! Bedankt!

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Shares