leven in china

Leven in China Maand #73 – Back to school = hectisch

Wow, de laatste ‘Leven in China’ verscheen bijna een maand geleden! Dat betekent dat je in dit 81e weekoverzicht heel veel foto’s kunt verwachten. Foto’s van mooie luchten in Beijing, van eten (what’s new?) en van mijn eerste 3 werkweken. Pak er gerust iets te drinken bij en kijk mee naar augustus.

Back to school = hectisch

fietsen in Beijing

♥ De zondag voor ik weer moest werken trokken we erop uit, maar niet voor we de fietsen een opknapbeurt hadden gegeven. Een maand stilstaan doet een fiets hier in Beijing niet veel goeds. ♥ We fietsten langs het Plein van de Hemelse Vrede, Qianmen en door de hutongs. Het was heerlijk weer in de stad en dat zorgde voor een gezellige drukte in de oude woonwijken van Beijing. ♥

werken in het onderwijs

♥ Op maandag (15 augustus) begon ik weer met werken. De eerste dag begon goed; een gezamenlijk ontbijt met eitjes, hashbrowns, vers fruit, croissants en chocoladebroodjes. Een goed begin van het nieuwe schooljaar! Er waren veel welkompraatjes, ik ontmoette nieuwe collega’s, volgde wat trainingen en kletste bij met collega’s die ik een zomer lang niet had gezien. ♥ Mijn nieuwe lokaal! Ik verhuisde van de 2e naar de 1e verdieping en naar de andere kant van het schoolgebouw. Op het moment dat ik deze foto nam hadden mijn collega’s en ik nog helemaal niets aan het lokaal gedaan. ♥

zelf granola maken

♥ Ik maakte voor de tweede keer zelf granola. Deze keer met pinda’s, pindakaas en banaan. Deze viel, net zoals de vorige variant, goed in de smaak. Qua structuur was deze wat beter omdat de havervlokken deze keer wat beter bleven plakken. ♥ Aan het eind van de eerste werkweek ging ik op zondagochtend samen met mijn collega naar de Ikea om het één en ander voor onze klas te kopen. We waren er gelukkig op tijd waardoor het meeviel met de drukte. Op het moment dat wij vertrokken kon je je bijna niet meer fatsoenlijk bewegen. ♥

today is going to be awesome

♥ Tijdens de tweede werkweek had ik onder andere een tweedaagse ‘Learning Conference’. Een conferentie die er zijn naam, helaas, niet helemaal eer aan deed. De eerste dag was nuttig en leuk (we maakte onder andere deze poster), maar de tweede dag duurde heel lang. Gelukkig was de lunch uitgebreid en smakelijk, dat maakte het wat draaglijker. ♥

oesters eten

♥ Wat doe je wanneer je juicer doorbrandt? Juist, dan ga je aan de oesters! De juicer besloot er na zo’n 2 jaar mee op te houden en dus moest ik noodgedwongen uit eten. Heel vervelend! ♥ Bij terugkomst bleek dat de katten (we hebben er nog steeds 2, tijdelijk) ook wat lekkers hadden genomen. Ethel, de oppaspoes, had kans gezien om de kast waarin het kattenvoer, de borstels én de snacks bewaard worden open te krijgen. Eerder die week had ik net een nieuwe bestelling voer ontvangen met daarin wat snacks. Daarvan vond ik bij terugkomst de verpakkingen door het hele huis; in de keuken, naast hun voerbak en in het bed. ♥

leesboeken

♥ De tweede lesweek had ik weer veel trainingen en een klein beetje tijd om mijn klas in te richten en boeken uit te zoeken. Onze school heeft dit jaar 5 Grade 2 (groep 4) groepen en er zijn maar een beperkt aantal boeken. Alles moest uitgezocht worden op fictie en non-fictie en daarna gesorteerd op niveau. Daarna was het tijd om de boeken te verdelen. Samen met een andere collega heb ik hier alles bij elkaar wel een dag over gedaan. ♥ De afgelopen weken was de lucht hier in Beijing behoorlijk schoon en dat vertaalde zich in mooie plaatjes zoals deze. ♥

babyshower in china

♥ Aan het einde van mijn tweede werkweek mocht ik mijn eerste babyshower ervaren! Nee, niet voor mijzelf, maar voor een collega. Voor de zwangere collega arriveerde maakten mijn collega’s en ik de luiertaart die je in het midden ziet en werden de cupcakes geleverd (zijn ze niet enorm schattig met die rompertjes?!). Nadat de aanstaande moeder arriveerde gaven we haar cadeaus en aten we samen. Na het eten was het tijd voor spelletjes. Die horen er schijnbaar bij (met dan aan mijn Amerikaanse collega’s). Op de foto zie je lepels met daarop babyhapjes. Deze babyhapjes moesten we proeven om vervolgens op te schrijven welke smaak we zojuist hadden geproefd. Ugh! Een ander spel dat we speelden had iets te maken met luiers, verschillende candy bars en het moeten uitvinden welke candy bar in welke luier zat. ♥

overwerken in China

♥ De laatste werkdag zonder leerlingen was behoorlijk hectisch en veel collega’s moesten noodgedwongen overwerken om hun lokaal klaar te hebben voor de volgende dag. Gelukkig was de school zo aardig om ons van eten te voorzien. ♥ Op zaterdag (afgelopen) was tijd voor de jaarlijkse ‘Welkom Terug Barbecue’. Voor mij de eerste aangezien ik pas halverwege het schooljaar op deze school ben komen werken. Ouders en kinderen komen naar school om hun nieuwe lokaal te zien, hun nieuwe leerkrachten en klasgenoten te ontmoeten, belangrijke informatie te krijgen en om bij te kletsen. Op het moment dat de barbecue zou beginnen kwam de regen echter met bakken uit de hemel vallen. Even leek het erop dat de barbecue afgelast moest worden, maar gelukkig duurde de bui slechts een minuutje of tien. Ik maakte deze foto vanuit mijn lokaal, in het gebouw dat je op de foto zien bevinden zich de cafetaria en de sporthal. ♥

element fresh beijing

♥ Zondagochtend was het tijd voor een verjaardagsontbijt! Miguel was jarig en dat vierden we met een uitgebreid ontbijt. Verder vierden we de geboorte van het kindje van mijn broer en zijn vriendin. ♥♥♥ 

lesgeven in China

♥ Waar al mijn collega’s de eerste week aan het kennismaken waren met hun nieuwe leerlingen was het voor mij een enthousiast weerzien. Ik vond het heel leuk om mijn leerlingen van vorig jaar weer te zien (wat zijn ze gegroeid!) en kijk er naar uit om een heel jaar met ze te mogen werken. Het was al snel duidelijk dat oude gewoonten nog niet vergeten waren waardoor we flink moesten oefenen op de nieuwe. Gelukkig pakken ze het heel snel op; ik heb er alle vertrouwen in dat het goed komt. ♥ Deze eerste week bespraken we onze ‘essential agreement’ (zie verderop), maakten we doelen voor onszelf, bespraken we de IB learner profiles en we lazen samen het boek ‘Rainbow Fish‘ waarna we onze eigen rainbow fish maakten. Het was een drukke en intensieve week voor ons allemaal, maar ik kijk er met een goed gevoel op terug. ♥

luchten in beijing

♥ Zoals ik zei; ik zag de afgelopen week heel mooie luchten. ♥

moka bros beijing

♥ Goede koffie! Deze keer bij Moka Brow. Ik  goede koffie. ♥ De Essential Agreement die we als klas maakten. Geen door de leerkrachten opgestelde regels, maar 6 punten die we als groep (leerlingen + leerkrachten) belangrijk genoeg vinden om op te schrijven en te ondertekenen. Alles is door de leerlingen zelf geschreven en besloten. Nu is het mijn taak ze aan hun overeenkomst te herinneren, haha. ♥

Dag augustus, hallo september

Dat was, in een notendop, de maand augustus. Voor september heb ik nog niet veel gepland. Komende week heb ik een ‘back to school night’ voor ouders, later deze maand ben ik jarig en over 8 werkdagen heb ik een minivakantie van 4 dagen. Hopelijk lukt het me om een paar dagen weg te gaan!
Deze maand zal ik ook weten of de oppaspoes gewoon poes wordt en of Miguel en ik besluiten om haar te houden. De eigenaar is, naar het schijnt, niet echt weg van haar en toen ik grapte dat we haar wel wilden houden vond hij dat geen gek idee. Wat ik dan weer wel gek vond. Zowel Miguel als ik vinden haar een leuk beestje en ook Sporty kan goed genoeg met haar overweg. Als de eigenaar haar niet echt wilt hebben neem ik haar liever in huis; dan krijgt ze in elk geval voldoende liefde en aandacht.

Hoe was jouw augustus? Heb je nog leuke dingen meegemaakt?

Deze blogpost bevat een affiliatelink.

Published by

Yvonne

Yvonne woont en werkt sinds 2010 in China. Op GoYvon deelt ze tips over reizen en werken in China. Daarnaast schrijft ze tevens over de reizen naar andere landen die ze maakt. Yvonne werkt momenteel als PYP leerkracht op een internationale school.

2 thoughts on “Leven in China Maand #73 – Back to school = hectisch”

  1. Wat een drukke, gevarieerde week, leuk! Nog gefeliciteerd met de verjaardag van Miguel en met het feit dat je tante bent geworden! En natuurlijk veel succes dit komende nieuwe schooljaar 🙂

  2. Als ik jou zo zie schrijven “We fietsten langs het Plein van de Hemelse Vrede, Qianmen en door de hutongs” denk ik jeetje, dat DOE je gewoon, vanuit je HUIS. Toch wel heel gaaf. We gaan even fietsen en fietsen dan langs plekken waar toeristen van over de hele wereld naartoe komen. 🙂 Gefeliciteerd nog, met de verjaardag van Miguel en met je pasgeboren nichtje… lijkt me wel lastig dat je haar nu niet even snel kan gaan bewonderen.

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares