Leven in Beijing

Leven in China #4: ballonnen, bibliotheek op straat & eten

leven in china feature

Een tijd geleden vroeg ik op Facebook & Twitter of jullie het leuk zouden vinden wanneer ik meer foto’s uit mijn leven in China / Beijing zou laten zien op de site. Daar werd positief op gereageerd, dus bij deze. Hier zijn ze; de foto’s uit Beijing (veelal vanaf mijn Instagram). De meeste zijn al van even geleden, maar daardoor niet minder leuk om te zien. Denk ik.

Ballonnen, bibliotheek op straat & eten

fietsenmaker

Dit is een foto van mijn fiets bij de fietsenmaker op straat. De fiets die ik toen nog had. Inmiddels is-ie gestolen… Het was zo’n fijne fiets! Je ziet hier op bijna elke straathoek wel een mannetje die fietsen repareert. Super handig want zo hoef ik nooit op zoek naar een winkel. Daarbij is het ook nog eens heel goedkoop!

ballonnen

Om één of andere redenen zijn de Chinezen dol op ballonnen. Op drukke plekken vind je altijd wel een mannetje of vrouw met een lading ballonnen. Ze zijn er in allerlei soorten en maten en gewild bij zowel kinderen als stelletjes. Check trouwens de enorme zonneklep die de vrouw op heeft. Zonnekleppen zijn hartstikke populair hier. Zeker wanneer je een e-bike hebt moet je er een hebben.

chinglish

Tai Koo Li is de nieuwe naam van de bekende buurt Sanlitun. Een naam die niemand gebruikt overigens. Ik denk niet dat er ook maar een taxichauffeur is die zou weten waar naar toe te moeten, mocht je Tai Koo Li zeggen. Feit is dat er leuke borden staan.

ballonnen

Deze drie foto’s maakte ik op de dag dat het Chinees Valentijn was. Afgelopen jaar viel het op 13 augustus. Dit jaar was het op 2 augustus. De jongens kopen ballonnen en rozen voor hun vriendinnetjes. Er zit trouwens een hele geschiedenis achter deze ‘Valentijnsdag’, kijk hier maar eens.

bibliotheek

In China leest men over het algemeen niet zo veel. Chinezen spelen liever spelletjes. Op hun telefoon of op straat, met de buurtjes, lekker een potje mahjong of Chinees schaken. Mocht je toch een boek willen lezen, maar niet naar de bieb willen om deze te lenen, dan kun je op straat terecht. Op verschillende plekken in de stad vind je deze ‘units’ met boeken die je kunt lenen. Best handig toch?

popcorn in China

Eten kun je in China overal en je kunt het overal krijgen. Bij dit stalletje haalde ik mijn verse, warme vrijdagavond-popcorn.

auto in china

Hondjes. Men is er hier dol op. Hoeveel honden er hier niet rondlopen in de buurt! Nou ja, honden… Het zijn eigenlijk voornamelijk schoothondjes. Van die kleine rolmopsige hondjes. Ze lopen hier in de gekste pakjes en sommige hebben zelfs schoentjes aan! De eigenaren van deze honden laten hun huisdier overal tegenaan plassen. Aut0-eigenaren zijn daar niet zo blij mee en dus zetten zij plankjes tegen de velgen aan.

ontbijt in china
Dit is een kleine collage van een typisch Chinees ontbijt. Gevulde buns en 油条 (yóutiáo). Vaak drinkt men hier sojamelk bij of een soepje met dumplings. Ik eet het heel af en toe (once in a blue moon), het is mij te vet.

Hopelijk vond je het leuk om deze foto’s te zien en de verhaaltjes te lezen. Laat het gerust weten in een reactie, dat zou ik leuk vinden. Ik denk dat ik het zo’n eens per twee weken ga doen.

Mocht je nou meer foto’s willen zien en vaker updates willen krijgen, volg me dan op Instagram.

You Might Also Like

6 Comments

 • Yvonne
  Reply
  Explorista
  13 March, 2014 at 10:03 AM

  Leuk om zo’n inkijkje in China te krijgen!

 • Yvonne
  Reply
  Chantal
  13 March, 2014 at 10:04 PM

  Leuk om te zien Yvon! Nu je fiets gestolen is, stap je ook over op zo’n stille elektrische waarmee ze de voetgangers omver rijden?

  • Yvonne
   Reply
   Yvonne
   14 March, 2014 at 5:17 PM

   Hey Chantal,
   Ja, dat lijkt me op zich wel wat. Ik vrees alleen dat die ook snel gestolen zal worden.

 • Yvonne
  Reply
  Agness
  18 March, 2014 at 3:10 AM

  This is exactly the same China I experience on a regular basis. Are you still here? If so, I would love to meet up! We’re currently living in Dongguan, nearby Hong Kong border. If you ever come here, let us know. We could dig into some baozi or jiaozi! 🙂

  • Yvonne
   Reply
   Yvonne
   19 March, 2014 at 6:33 AM

   I am still here! 🙂 I am living in Beijing. Meeting up could be fun, share some of experiences & stuff. I still have to meet fellow travel bloggers here in China 🙂
   Same here; when you are around, give a shout!

  Reacties zijn welkom! Bedankt!

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Shares