Leven in Beijing

Leven in China Maand #68 – Earth Day, museumbezoek & kippenpoten

leven in china

Wat een drukke, maar leuke week heb ik er op zitten! Ik vierde Earth Day, ging op field trip naar een museum en spontaan met vrienden uit eten. Verder kreeg ik deze week te horen in welke groep ik volgend jaar kom te staan.

Earth Day, museumbezoek & kippenpoten

mooie foto

♥ Dinsdag worden er foto’s gemaakt voor het jaarboek. Met mijn klas heb ik het thema ‘Crazy Hair’. Op de officiele foto heb ik een prachtige pruik op met lang turqoise haar, inclusief pony. Voor de leerlingen hadden we ook was pruiken gekocht, waaronder deze. Issie niet prachtig? ♥ Het internet op school is niet het allerbeste. Ik heb zó vaak problemen met mijn outlook. De ICT-man had wat aanpassingen gedaan, maar het is nog niet veel beter. Best frustrerend. ♥markt in china

♥ Langs de markt voor wat groenten en fruit. Kruiden kun je hier ook prima krijgen. Lekker! ♥ Mijn leerlingen kregen een huiswerkopdracht en moeten een boek / poster maken over een uitvinding / machine. Deze poster is gemaakt door een leerling uit een parallelklas. Nadat ik de mail met informatie voor de ouders verstuurde kreeg ik 2 mails terug; dat het veel te moeilijk was en te ambitieus voor Grade 1. Wat vooral hel fijn was dat één van de ouders het CC’de naar de directrice én naar de persoon die over het curriculum / PYP-implementatie gaat. Voor mij reden genoeg om licht in paniek te raken. Naar mijn idee is de opdracht niet te moeilijk; waarom zouden mijn leerlingen het niet kunnen doen, maar leerlingen uit een andere jaargroep wel? Gelukkig reageerde mijn collega’s goed en supportive. ♥

Earth Day

♥ Deze foto plaatste ik op mijn persoonlijke Facebook. Als bijschrift vroeg ik me af wat me meer verbaasde; Miguel die de afwas doet of Sporty die heel ontspannen op zijn schouders zit. Het is iets nieuws dat ze doet, sinds een week of 3. ♥ De afgelopen week waren we in de klas erg druk met de voorbereidingen voor Earth Day. Mijn leerlingen sorteerden boeken en speelgoed om ze vervolgens te prijzen. Na het prijzen was het tijd om te oefenen met verkopen. Op de dag zelf zouden ze dat ook gaan doen en dus moest er geoefend worden hoe met geld om te gaan. ♥

Science Technology Museum

♥ Donderdag vertrokken we om half 9 met een andere groep naar het Science & Technology Museum hier in Beijing. Een heel groot en ontzettend leuk museum. Vooral voor kinderen is het interessant omdat ze er veel kunnen doen en ervaren. Mocht je ooit met kinderen naar Beijing komen, dan is dit museum echt een aanrader. ♥

Earth Day

♥ Vrijdag was het Earth Day en dat werd groots gevierd. Elke klas had een kraampje en deed iets speciaals. Er was een klas waar je vogelvoerhuisjes kon maken, spellen kon spelen, een groep verkocht ijsjes om geld in te zamelen voor een boom en van alles meer. Het weer was bijna perfect; als het niet zo had gewaaid was het ideaal geweest. Nu waaide het zo hard dat de partytenten soms bijna in de lucht vlogen. Mijn groep heeft bijna alle spullen verkocht! ♥

Vandaag kreeg ik te horen dat ik volgend jaar in Grade 2 (groep 4) sta. Een beslissing waar ik blij mee ben, want ik had aangegeven dat ik volgend jaar graag in Grade 1 of 2 zou willen staan. Wie mijn Chinese collega wordt en welke leerlingen ik krijg hoor ik later.

Sporty de poes

♥ Vrijdagmiddag stuurde een vriend een berichtje dat hij een ellendige week acht de rug had en wilde afspreken. Met onze vaste vriendengroep besloten we bij Jin Ding Xuan te eten. Eén van onze favoriete restaurants. Een vriendinnetje raadde de kippenvoeten aan. Deze waren best oké, niet een gerecht dat ik zelf snel weer zou bestellen, maar voor een keertje best te doen. De dimsum met durian was ook niet helemaal aan mij besteed. ♥ Zaterdagochtend; iedereen was lekker lui, inclusief de poes, haha.

Nieuwe Week

Vandaag (zondag) ga ik met een vriendin naar Wukesong. Wukesong bevindt zich in het oosten van de stad en het is een grote fotografiewinkel. Dat niet alleen, op de tweede en derde verdieping vind je er bruidswinkels. We gaan op zoek naar een jurk! Of, in elk geval kijken wat er is en wat me staat. Mijn camera gaat mee en er gaat zeker een blog over komen.
Verder is het deze week ergens Koningsdag (eerlijk gezegd heb ik geen idee op welke dag precies, haha) en dat vier ik op een ambassadefeestje in een hotel hier in de stad. Ik heb nog geen idee wat ik me er bij moet voorstellen, maar het wordt vast gezellig! Stiekem hoop ik op bitterballen en haring, haha.

Wat zijn jouw plannen voor deze laatste (!) week van april?

You Might Also Like

6 Comments

 • Yvonne
  Reply
  Mrs. T.
  24 April, 2016 at 5:34 PM

  Lijkt me best lastig afwassen zo. Maar zeg ‘ns, is het echt zo uitzonderlijk dat hij de afwas doet?

  En kippenvoeten? Ieuw!!!

  • Yvonne
   Reply
   Yvonne
   25 April, 2016 at 12:34 AM

   Nee, helemaal niet uitzonderlijk. Elke avond staan we samen in de keuken af te wassen. Hij was meestal, ik droog. 🙂

 • Yvonne
  Reply
  philippine
  25 April, 2016 at 3:53 AM

  Dat jij als ex-vega je tanden zet in die kippenvoeten…. I’m impressed! Fijn dat je nu al weet dat je een leuke grade krijgt volgend jaar om les te geven!

 • Yvonne
  Reply
  ellen delheye
  25 April, 2016 at 8:05 AM

  Mijn plannen deze week? Die langverwachte trip naar China!

  • Yvonne
   Reply
   Yvonne
   25 April, 2016 at 2:37 PM

   Heel veel plezier Ellen! Ben benieuwd naar wat je er van vindt.

 • Yvonne
  Reply
  Wanda
  25 April, 2016 at 6:25 PM

  Jullie kat blijft ook gewoon zo zitten als je vriend zich beweegt? Apart joh! Dat doet die van ons niet, ze heeft af en toe wel weer nieuwe fratsen maar niet dat ze dan bij je opspringt of zo. Mooi dat je de groep hebt gekregen die je zelf ook graag wou!

 • Reacties zijn welkom! Bedankt!

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Shares