leven in china

Leven in China Maand #63 – Sneeuw, geweldige broek & Spectre

Het leek wel of de overgang van het heerlijke klimaat van Hainan naar het koude Beijing te groot voor me was, want afgelopen week voelde ik me alles behalve fit. School verdween naar de achtergrond, ik hulde me in warme, gemakkelijke kleding en deed weinig. Deze week heb ik dan ook niet zo veel foto’s voor je, hopelijk volgende week weer meer!

Sneeuw, geweldige broek & Spectre

Moka Bros Beijing

Dinsdagochtend vloog ik terug van Hainan naar Beijing (lees mijn fotoblog over 3 dagen in Hainan) en de chauffeur zou ons brengen. Nou, dat ging dus niet helemaal volgens plan. Ten eerste vertrokken we, in mijn ogen, te laat van het hotel. Men had gepland om een uur voor vertrek op het vliegveld te zijn “want Haikou Airport is maar klein”. Eh… die reden overtuigde mij niet helemaal, maar goed, ik had weinig keus als gast.
Onderweg naar het vliegveld stopten we plotseling aan de kant van de weg; tank leeg. Gelukkig had men in de kofferbak een jerrycan met benzine, waarmee de tank gevuld werd. Helaas besloot de motor er daarna mee op te houden. Say what!!
Uiteindelijk kwam een taxi ons oppikken (lang leve de taxi-app) en bracht ons naar het vliegveld. Daar kwamen we 35 minuten voor vertrek aan. We mochten gelukkig nog inchecken en konden dus nog mee terug naar Beijing. Helaas kon ik mijn bagage niet inchecken, waardoor ik met een nagenoeg lege toilettas in Beijing aankwam.

Zaterdag was het tijd om te shoppen. Vooraf even langs Moka Bros (staat in mijn lijst met favo restaurants) voor een drankje en wat energie.

007 Spectre

Na het shoppen was het tijd voor sushi! Sushi verveelt nooit als je het het mij vraagt.
We sloten de dag af met een bezoek aan de bioscoop. De laatste keer dat ik in de bios zat was zo’n 4 jaar geleden, erg hè? De nieuwe James Bond is hier net een week uit en we wilden deze film toch echt wel graag in de bios zien. En wat was ie goed! Goed verhaal en een goede balans tussen de wat rustigere momenten en de actie. Dit was weer een echte Bondfilm, zéker na Skyfall die ik niet zo bijzonder vond.

geweldige broek

Afgelopen week kon je hier een fotoverslag van mijn trip naar Hainan bekijken & lezen. Ik vond het erg leuk om jullie reacties te lezen; veel mensen die nog nooit van Hainan hadden gehoord en ook een aantal mensen die er best wel naar toe zouden willen.
De. Beste. Broek. Ooit. Over the top fout, maar daardoor fantastisch. Deze geweldige broek zagen we hangen en Miguel en ik móesten hem gewoon hebben. Té fout, en eigenlijk net iets te prijzig, maar zo geweldig!

eten in Hainan

Springen op één van de mooie stranden in Hainan. Kan ik terug? Zeker nu het hier in Beijing al twee dagen sneeuwt zou het fijn zijn om op een warme plek te zijn.
Nog een foto di ik op Hainan maakte, dit maal van een ontzettend lekkere lunch. Geloof dat veel mensen het er érg lekker uit vonden zien, want deze foto kreeg verrassend veel likes op Instagram.

eten in japan

De hele reis werd gefilmd door video- en fotograaf Joost (een Chinese jongen met Nederlandse naam) en op de laatste avond maakte hij deze foto van me. Ben er heel blij mij, ‘t is zo’n mooie foto!
Doordat ik niet naar school ging had ik wat extra tijd om te bloggen en zo kwam het dat ik eindelijk weer een blog over Japan schreef, over het heerlijke eten om precies te zijn. Nog niet gelezen? Zeker doen hoor! Dan lees je alles over mijn ervaring met rauwe kip.

winter in beijing

Het hele weekend sneeuwde het hier in Beijing! Zondag moesten we toch écht boodschappen halen en dus trotseerden we de sneeuwbui. Er lag ook niet maar een klein beetje sneeuw, er lag best wel een pak! Voor Beijing dan; het sneeuwt hier bijna nooit.

Nieuwe week

Komende week moet ik flink aan de studie, hopelijk lukt het me om alles wat ik gemist heb in te halen. Donderdag is het Thanksgiving en inmiddels is het een traditie om dan bij het Swissotel te gaan eten. Ze hebben daar elk jaar een geweldig Thanksgivingbuffet, hopelijk is het dit jaar ook weer goed. Komend weekend zijn Miguel en ik 5 jaar samen en dat willen we eigenlijk wel vieren, maar we hebben nog niets bedacht, haha.

Hoe was jouw week? Wat zijn je plannen voor komende week?

 

Published by

Yvonne

Yvonne woont en werkt sinds 2010 in China. Op GoYvon deelt ze tips over reizen en werken in China. Daarnaast schrijft ze tevens over de reizen naar andere landen die ze maakt. Yvonne werkt momenteel als PYP leerkracht op een internationale school.

12 thoughts on “Leven in China Maand #63 – Sneeuw, geweldige broek & Spectre”

 1. Wat een gave broeken, haha! Ik wilde vorig jaar in Londen ook een Christmas sweater kopen, net zo fout en net zo leuk. Maar helaas toch iets te duur 😉 Hopelijk voel je je deze week weer topfit, succes met de studie!

 2. MOKA BROS! heerlijk! Ik ben er vorige maand geweest en heb er heerlijk gegeten. Ik snap dus dat je die bij je favorieten hebt staan.

   1. Ik vond Beijing fantastisch, ik ga er zeker nog eens naar terug. Er was op het moment dat wij er waren, een belangrijke partij-top-meeting, veel militairen op straat en een stralend blauwe lucht. Een gids vertelde dat ze iets met de lucht doen zodat de smog tijdelijk verdwijnt. Dit doen ze als er een belangrijk staatsbezoek of partijen vergadering hebben. Raar toch? Dat men schijnbaar het weer kan beïnvloeden in Beijing.

    1. Dat klopt, dat doen ze hier inderdaad.
     Toen vorig jaar de APEC was noemden we het APEC Blue. Ik noem het zelf ‘government controlled weather’.

     1. haha, die gids zei al dat hij aan het weer kon zien of er iets belangrijks te doen was in Beijing.

 3. Zoooo stom! Ik vergeet altijd dat het daar dus ook hartstikke erg winter kan zijn! In mijn ogen is het in China altijd lekker weer 😉 haha..Ik lijk wel wereldvreemd 😉 Die broeken zijn helemaal de BOM! Perfect voor deze maanden haha..

 4. Jaa James Bond! Moet ik ook nog gaan zien. En die broeken zijn wel echt geniaal! Die wil ik ook! Ga denk gewoon een kerstpyjama zoeken hierzo, moet lukken!

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares