Leven in Beijing

Leven in China Maand #74 – GGI, crop tops & file in de metro

leven in china

De laatste 2 maanden van het jaar zijn nagenoeg begonnen! Oktober duurt nog een weekje, maar dan staat november toch echt voor de deur! Dan wordt het écht koud en zal ik mijn handschoenen en muts tevoorschijn moeten halen. Maar zoals ik zei duurt dat nog een week, eerst moet oktober nog afgemaakt worden. En hoe oktober eruit zag laat ik je vandaag in de 83e ‘Leven in China’ zien.

GGI, crop tops & file in de metro

De afgelopen 3 weken zijn weer voorbij gevlogen. Het is zo gek hoe snel de tijd gaat. Gelukkig maak ik vaak genoeg een foto; zo weet ik tenminste later nog wat ik allemaal heb gedaan. Zonder foto’s zou mijn zeefhoofd dat namelijk zo vergeten.

Mandarijnen & granola

zelf gemaakte granola

♥ Herfst is mandarijntjestijd. Dat was (en is) in Nederland zo, maar ook hier in China eet men deze maanden graag mandarijnen. Ze zijn meer groen dan oranje, maar dat doet niets af aan de smaak. Heerlijk! ♥ Wat ook heerlijk is, is mijn zelfgemaakte granola. Tenminste, ik vind het lekker. De variant die ik deze keer maakte was vrij arbeidsintensief. Ik had nog hazelnoten liggen die op moesten, maar die moesten natuurlijk eerst allemaal gepeld (?). Het kostte wat moeite, maar toen had ik ook wat. ♥

Welke poes & getrouwd

trouwen in china

♥ Deze trui lag nog geen 5 minuten op het bed en één van de katten had hem al geclaimd. Overigens zou ik je nu niet meer kunnen vertellen of het Sporty was of Ethel. Ze lijken echt té veel op elkaar. ♥ Een collega van mij trouwde eerder deze maand. Ik wist niet dat ze zou gaan trouwen en was ook niet aanwezig op de bruiloft, maar toch kreeg ik dit schattige blikje met snoepjes erin. Op de sticker staat ‘Mijn hele leven lang’. ♥

Girls Gone International

girls gone international

♥ Op WeChat (een combi van Facebook, instagram & Whatsapp) kwam ik een oproepje tegen van GGI. GGI staat voor Girls Gone International. Het is en groep voor vrouwen in het buitenland. Ik had nog nooit van ze gehoord, maar het schijnt een heel grote community te zijn. Ik meldde me aan voor de eerste meet up hier in Beijing; veel van mijn vrienden hebben Beijing verlaten en ik wil wel wat nieuwe mensen ontmoeten. ♥ Vooraf aan het etentje stopten we allemaal onze telefoon in deze bakjes. Ten eerste om zo echt gesprekken met elkaar te hebben en ten tweede omdat we zo 50% korting zouden kunnen krijgen op de rekening. Als de telefoons de hele avond wegbleven. Dat lukte ons natuurlijk zonder problemen! ♥

File in de metro

subway in beijing

♥ Op een willekeurige avond kwam ik thuis van mijn werk en trof ik dit aan. Ik vermoed dat de poezen wilden tekenen en tekenpapier nodig hadden. En om daar bij te kunnen moest de hele la uit het kastje. Maar natuurlijk. ♥ Elke dag neem ik de metro naar mijn werk. Iets wat prima te doen is en waar ik normaal geen moeite mee heb. Helaas zijn momenteel bij één van de haltes waar ik moet overstappen de roltrappen buiten gebruik en dat zorgt voor enorme opstoppingen. Filelopen in de metro dus. ♥

Bier & Noord-Korea

leven-in-china-9

♥ Vrienden zijn afgelopen zomer verhuisd naar het zuiden van China en kwamen begin deze maand naar Beijing om hun laatste spullen op te halen. Ze planden één dag in om hun vrienden te zien; ze hadden een compleet schema gedeeld met tijden en plekken waar je ze kon treffen. Ik zocht ze op in Jing A, één van Beijing’s biercafés. ♥ Na een bezoek aan de Ikea hadden we eindelijk de juiste lijsten in huis voor onze souvenirs uit Noord-Korea. Eindelijk, na 8 maanden hangen deze gave posters aan de muur. ♥

Dag supermarkt

leven-in-china-83-7

♥ Met de winter op komst was het tijd om kleding uit te zoeken. Nadat ik mijn kleding uitgezocht had bleek dat ik nodig naar de winkel moest voor wat nieuwe truien en broeken. ♥ Boodschappen haal ik elke week bij dezelfde winkel. Helaas kwam ik er bij mijn laatste bezoek achter dat het daadwerkelijk ook mijn laatste bezoek zou zijn. De winkel zou gaan sluiten. Gelukkig hadden ze het belangrijkste nog in huis; vers fruit! ♥

Crop Tops & pinda’s

leven-in-china-83

♥ Die truien wilde ik bij de H&M (de enige plek waar ik kan slagen) halen, maar ik trof alleen maar crop tops aan. Leuk voor in de zomer en in je vrije tijd, maar niet voor de winter of wanneer je voor de klas staat. Na een tip van een collega ging ik nogmaals naar de H&M en dit keer had ik meer succes. Ik kocht drie fijne truien! Op de herenafdeling. Over broeken heb ik maar niet…. ♥ Na mijn eerste poging was ik zo gefrustreerd dat ik mezelf op vers gebrande doppinda’s trakteerde. ♥

Lopen op deksels & feedback

schoenen passen

♥ Niet alleen het kopen van kleding is hier in Beijing (of beter: in het algemeen) een drama voor me, ook het vinden van fatsoenlijke schoenen is een ware nachtmerrie. Dit weekend fietste ik richting de Lama Tempel toen ik opeens een winkel zag waar op de buitenkant, heel groot, geschreven stond dat men er schoenen in grote maten verkocht. Ik stopte, want ik moést naar binnen! Binnen vertelde de eigenaresse met dat ze alleen schoenen in maat 39-43 verkocht. Perfect! Ik probeerde een paar, liep een rondje op kartonnen deksels (want de zolen mochten niet vies worden) en stapte niet veel later met een nieuw paar winterschoenen de deur uit! Wow! Dat was echt heel bijzonder! ♥ Op school bekeek ik samen met mijn leerlingen een video over het geven van feedback; ‘Austin’s Butterfly’. Vervolgens gingen ze zelf aan de slag met het maken van een tekening van een vlinder, vis of papegaai. Na elke ronde gaven ze elkaar feedback om zo de tekening te verbeteren. De meesten deden het verrassend goed en daarbij was het ook heel schattig om te horen hoe ze tegen elkaar praatten en omgingen met de feedback. ♥

Wudaoying Hutong

wudaoying hutong

♥  Zaterdag sprak ik af in de Wudaoying Hutong met iemand die voor een paar maanden woont en werkt. Deze hutong is de laatste jaren erg populair geworden en zit vol met leuke koffietentjes waar ze goede koffie schenken. Mijn latte smaakte goed, de cheese cake die ik er bij had nog beter!
Onderweg naar huis werd ik getrakteerd op deze mooie wolken, vrij uniek hier in Beijing! ♥

Laatste week van oktober

Deze laatste week van oktober wordt weer een drukke! Om te beginnen heb ik vanaf maandag tot en met donderdag oudergesprekken. Gelukkig wel onder schooltijd, maar het kost wel veel tijd om ze goed voor te bereiden. Daarnaast vieren we op vrijdag ‘Harvest Festival’ en ik zit in de commissie die het ‘organiseert’ (lees: ik moet een paar van de spellen maken).
Op dinsdag ga ik met een collega eten én Guido Weijers die hier in Beijing is, daar kijk ik naar uit. Ben benieuwd of het hem gelukt is wat goede grappen te bedenken over de Nederlandse ambassadeur die buiten zijn boekje is gegaan…
Tenslotte hopen Miguel en ik eindelijk tickets te boeken. We willen in elk geval boeken voor het Chinees Nieuwjaar en voor een lang weekend Shanghai in november.

Wat deed jij zoal in oktober?

You Might Also Like

7 Comments

 • Yvonne
  Reply
  karlijntravels
  23 October, 2016 at 12:08 PM

  Hoi Yvonne, wat een fijn uitgebreid overzicht weer! Ik kan me helemaal voorstellen hoe blij je bent met je schoenen en truien, het moet met jouw lengte echt een ellende zijn om in Beijing te shoppen. En ik vind jullie posters uit Noord-Korea geweldig! Succes met de komende drukke week en het boeken van de tickets!

 • Yvonne
  Reply
  Bart Brinker
  23 October, 2016 at 2:04 PM

  Bedankt voor dit fijne overzichtje, weer een plezier om te lezen.
  Leuk initiatief, GGI. Heeft het ook nog iets opgeleverd voor je betreft nieuwe (mogelijke) vriendschappen?
  En de tekening van de katten? Is het een mooi kunstwerk geworden? ?
  Dat van de katten is herkenbaar. Toen de katten bij mij kwamen hadden ze nog een bandje om waarmee ze weer naar binnen konden in het vorige huis. Maar ze zijn nu zo aanzienlijk gegroeid en blijven ze altijd binnen dus de bandjes zijn af. Ik onderscheid ze nauwlijks, er zit een klein verschil in het gezicht. Daarentegen is de 1 zwaarder dan de ander, dar voel je ?

 • Yvonne
  Reply
  Mrs. T.
  23 October, 2016 at 7:13 PM

  Dat is toch eigenlijk triest, zo met die telefoons. Maar wel goed dat het jullie lukte.

 • Yvonne
  Reply
  Wanda
  24 October, 2016 at 7:19 PM

  Wat een lekker druk maandje! Fijn dat je alsnog geslaagd bent voor truien! Ik heb zelf altijd een probleem met broeken, die bestel ik meestal online maar dan nog moeten ze vaak weer terug helaas.

 • Yvonne
  Reply
  Judith in China
  26 October, 2016 at 6:20 AM

  Is de Jenny Lou’s bij de Duitse ambassade dicht?!

  • Yvonne
   Reply
   Yvonne
   26 October, 2016 at 3:50 PM

   Dat weet ik niet. Dit was de Jenny Lou’s bij het Ritan Park.

 • Yvonne
  Reply
  soof
  26 October, 2016 at 8:00 PM

  Mogen ze in NL ook wel invoeren dat je korting krijgt op je eten als je je telefoon met rust laat.

 • Reacties zijn welkom! Bedankt!

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Shares