Leven in Beijing

Leven in China Maand #64 – Kerstmarkt, smogvrij en solliciteren

leven in china

Wat later dan je van me gewend bent, maar hier is weer een weekoverzicht. Afgelopen week was absoluut niet spannend, want ik deed niet zo heel veel. Het spannendste was toch wel dat de regering van Beijing alarmcode rood activeerde vanwege de smog. Hierdoor was ik 3 dagen vrij, niet verkeerd! Kijk je mee?

Kerstmarkt, smogvrij en solliciteren

bloemkoolsoep

♥ Op maandag trakteerde ik mezelf op Bubble Tea. Bubble Tea is warme thee met melk, vaak met een smaakje en er zitten vaak tapioca balletjes in. Oorspronkelijk komt de Bubble Tea uit Taiwan. Ooit, toen ik in Shaoxing woonde, was ik er lichtelijk verslaafd aan. ♥ Er waren heel wat kliekjes over van het sinterklaasfeest en die maakten we gedurende de week op. Van de bloemkool, een aardappel, de laatste eetlepel crème fraîche en wat overgebleven kruimels blauwe kaas maakte ik deze bloemkoolsoep. Nog niet eerder at ik bloemkoolsoep, maar het smaakte verrassend goed. ♥

Op dinsdag ging het smogalarm van kracht. Voor het eerst ooit! En dat was me nogal wat! Heel de wereld sprak er over en ik kreeg van allerlei mensen berichtjes over de smog en dat het op het nieuws was. Hier in Beijing waren we vooral gefrustreerd dat de regering dit niet een week eerder had gedaan toen de smog écht véél erger was. Het was nu ook wel erg, maar er zat toch een verschil van 300PM2.5 tussen de week ervoor en afgelopen week. Best veel.
Van dinsdag tot en met donderdag had ik geen lessen, die waren gecanceld vanwege de smog. Ik zat dan ook vooral thuis.

metro in Beijing

♥ Maar niet op donderdag. Donderdagochtend had ik een sollicitatiegesprek voor een part time functie. Het bedrijf zit redelijk ‘ver’ weg, en in de metro die ik nam zaten maar weinig mensen. Het gesprek ging voor mijn gevoel wel goed en de functie spreekt me aan, dus nu is het hopen dat ik uitgenodigd wordt voor een tweede gesprek. ♥ Bij thuiskomst knielde ik om Sporty te aaien en scheurde ik zomaar uit mijn broek. Wát een geluk dat dat ná mijn sollicitatie gebeurde! ♥

smog in peking

♥ Wanneer de smog zo erg is als de afgelopen weken, dan kun je niet anders dan er grapjes over maken. Ja, het is ernstig en ik ga het liefst volgende maand verhuizen, maar dat kan nu eenmaal niet. Dus, dan maar wat lol. Het onderschrift bij deze kat is ongeveer zo: “Ik kom net uit Beijing terug en zie er zo uit. Ik heb er maar één ding over te zeggen. Ik ben een witte kat.” ♥ Vrijdagavond aten Miguel & ik bij één van onze favoriete Chinese restaurants. Lekker! ♥

kerstmarkt

♥ Zaterdag was de lucht gelukkig weer een stuk schoner dan de dagen er voor. Ja, er was nog veel meer vervuiling in de lucht dan dat de WHO voorschrijft, maar ik móest er gewoon uit. Samen met een vriendin bezocht ik de Christmas Fayre van The Hutong. Het was er erg druk, maar gelukkig maakten de glühwein en het broodje worst veel goed. Meer foto’s van de kerstmarkt. ♥

zonnebloempitten

♥Behalve glühwein scoorde ik ook een kerstboom. Die na het optuigen welgeteld 10 minuten bleef staan omdat Sporty hem veel te interessant vond… De lichtjes bleken het ook niet zo goed te doen waardoor het inmiddels een wat trieste kerstboom is. ♥ Zonnebloempitten! Die kun je hier werkelijk in elke winkel kopen en mensen eten ze altijd overal. Zelf koop ik zo nu en dan een paar, prima bezigheidstherapie. ♥

Nieuwe week

Komende week is mijn laatste volle lesweek aan de universiteit, daarna heb ik toetsen en nog wat losse lessen. Aankomende vrijdag ga ik naar een event van de NESO China, dat 10 jaar bestaat. Volgens de flyer met informatie zullen er ook bitterballen en appelflappen zijn!

Fijne week!

You Might Also Like

6 Comments

 • Yvonne
  Reply
  Sabine
  14 December, 2015 at 2:53 PM

  Hihi die kat… ik vraag me af hoe de lucht in huis is dan. Normaal gesproken is het buitenmiljeu schoner dan het binnenmiljeu. Dus ik kan me voorstellen dat smog ook in het huis komt toch?

  • Yvonne
   Reply
   Yvonne
   15 December, 2015 at 8:42 AM

   Eh…. ja, helaas komt de lucht ook in huis. Zeker omdat er niet zo’n goede isolatie is. We moeten nog steeds een air purifier aanschaffen…

 • Yvonne
  Reply
  Dionne
  14 December, 2015 at 3:50 PM

  Wat grappig! Leuk om te zien!

 • Yvonne
  Reply
  Chantal
  14 December, 2015 at 5:02 PM

  Erg leuk om te lezen weer!

 • Yvonne
  Reply
  Mrs. t.
  14 December, 2015 at 7:36 PM

  Spannend hoor, die sollicitatie. Hopelijk ga je door naar de volgende ronde.

 • Yvonne
  Reply
  Jessica
  15 December, 2015 at 11:42 PM

  Pfff dat is ook wat zeg! Komt de smog eigenlijk niet ook de gebouwen binnen? Hopelijk is je gesprek inderdaad goed gegaan, ik zal voor je duimen! 🙂

 • Reacties zijn welkom! Bedankt!

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Shares