Leven in Beijing

Leven in China Maand #65 – Nieuwe baan, zonsopkomst & koffie

leven in china

Afgelopen week was hectisch, maar goed! Enerzijds deed ik niet zo veel, anderzijds deed ik ontzettend veel! Er werd veel buiten de deur gegeten, ik nam 4 keer de metro (op en neer) deze week en dronk koffie in een leuk tentje waar ik helaas tot op het bot verkleumde. Lees wat ik afgelopen week deed in ‘Leven in China’, #61.

Nieuwe baan, zonsopkomst & koffie

maan coffee beijing

♥ Dinsdagmiddag dronk ik koffie met een onbekende. In de WeChat-groep voor Nederlanders had ik een paar leuke kalenders aangeboden en één van de mensen die er wel één wilde hebben bood om samen koffie te gaan drinken. Een aanbod dat ik niet kon afslaan en zo zat ik dinsdagmiddag in dit leuke tentje koffie te drinken en Nederlands te kletsen. Maan Coffee deed me denken aan het koffietentje in Hohhot waar ik vorig jaar was. De koffie en de sfeer waren prima, het was alleen jammer dat het er heel erg koud was. ♥ Vaste lezers zullen het vast al gelezen hebben; ik heb een nieuwe baan! Op woensdag had ik mijn eerste dag en tijdens mijn reis naar het werk werd ik op deze mooie kleuren getrakteerd. Zo zie je ze niet vaak in Beijing. ♥

nieuwe baan

♥ Na twee dagen op mijn voeten staan en veel lopen (mijn klaslokaal bevindt zich op de 3e verdieping) vielen mijn voeten er bijna af. Ze deden enorm veel pijn, simpelweg omdat ik niet gewend ben om zo lang te staan. Afgelopen jaar zat ik immers in de schoolbanken. Tijd dus voor een voetenbadje op donderdagavond. ♥ We aten afgelopen week heel decadent 2x buiten de deur en bestelden 1 keer. De plannen die ik had gemaakt (“ik haal woensdag wel boodschappen”), vielen gigantisch in het water doordat ik op woensdag was begonnen met werken. De makkelijkste oplossing is dan om in één van de vele restaurantjes hier in de buurt wat te eten. Vrijdagavond vierden we mijn nieuwe baan bij de Mexicaan. ♥

bankzaken in china

♥ Zaterdag was een drukke dag. Ik moest de huur betalen (dat wordt hier helaas niet automatisch van mijn rekening gehaald) en een nieuwe bankrekening openen. Elke bedrijf heeft een ‘eigen’ bank en als werknemer wordt je verplicht om bij de betreffende bank een rekening te openen zodat je salaris gestort kan worden. Inmiddels heb ik 3 bankrekeningen hier in China, allemaal bij een andere bank. Ditmaal zorgde ik er voor dat de bankier ook het internetbankieren activeerde. Hopelijk kan ik dan gemakkelijk gebruik maken van sites als Taobao. Oh, en ik activeerde eindelijk mijn WeChat Wallet! ♥ Nee, we zijn hier niet nog in kerstsferen. We werken aan ‘celebrations’ en vandaag maakten mijn leerlingen ontwerpen voor de pinata die ze morgen zullen gaan versieren. ♥

metro in beijing

♥ We werkten ook aan spelling. Iets wat behoorlijk nieuw voor me is. Want hoe spreek je al die losse klanken nou precies uit? ♥ Elke dag naar het werk betekent ook elke dag in de metro. Dit was vanavond, onderweg naar huis. Wát een drukte! ♥

De nieuwe week

Voor de nieuwe week heb ik nog niets gepland. De komende twee weken zal ik het druk genoeg hebben met werken en dan wil ik ‘s avonds niet te veel meer doen (klink ik nu als een oud vrouwtje?). Komend weekend wordt er hier in de stad weer een grote boekenverkoop georganiseerd, daar hoop ik wel even naar toe te gaan voor wat nieuwe boeken.
En als ik er dan toch op uit ben, wellicht ga ik dan ook langs het zomerpaleis. Het water daar is bevroren en je kunt er leuk sleeën of schaatsen!

Dit was mijn week! Je kunt me, voor meer updates, ook volgen op Instagram voor foto’s, Facebook voor de blogupdates en interessante verhalen van anderen of op Twitter. Leuk als ik je daar zie!

Fijne week!

You Might Also Like

No Comments

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares