leven in china

Leven in China Maand #64 – Nieuwe Filters, Star Wars & Snert

Het één na laatste weekoverzicht van 2015 staat online. Zoals je in mijn weekoverzicht van vorige week hebt kunnen lezen keek ik niet echt uit naar deze week. Aan het begin van de week voelde ik me mentaal dan ook niet helemaal 100%. Gelukkig ging het tegen het einde van de week weer wat beter. Kijk mee naar ‘Leven in China, #57’.

leven in china

Nieuwe Filters, Star Wars & Snert

broccolisoep

♥ Aan het begin van de week maakte ik broccolisoep met rucola en citroen, volgens dit recept van IkbenIrisniet. Het klinkt vast als een bijzondere combinatie, maar het was best een lekker soepje. ♥ Vorige week kocht ik een mini-kerstboom en hoewel Sporty er eerst niet zo veel belangstelling in leek te hebben, begon ze hem in de loop van de week wel interessant te vinden. Zo interessant zelfs, dat ik ergens in het midden van de week dit zag toen ik thuis kwam. De kerstboom en de ‘ballen’ lagen door de hele woonkamer verspreid… ♥

snert♥ Sinds een week of twee neem ik de metro wanneer ik naar de universiteit ga. Ik ging altijd met de bus, maar die deed er de laatste weken zó langzaam over dat ik regelmatig te laat op school was. Helaas is het nogal eens druk…. Deze foto maakte ik overigens onderweg naar een event van NESO China. ♥ Snert! Of erwtensoep. Tijdens het event van NESO China (vanwege het 10-jarig bestaan) werd er niet alleen Chinees eten geserveerd, maar ook typisch Nederlandse gerechten / snacks, waaronder snert en bitterballen. ♥

poffertjes

♥ Er waren ook poffertjes, lekker om weer eens te eten. ♥ Na afloop van het feestje kreeg ik een goodie bag mee en daar zat onder andere een selfie-stick in. In eerste instantie werkte hij niet goed, maar dat lag gewoon aan de instellingen van mijn telefoon. Toen ik de stick eindelijk werkend had kon ik het niet laten wat selfies te maken, wat bij ons nooit ‘gewoon’ kan, haha. ♥

nieuwe filters

♥ Star Wars mannetjes gebouwd van Lego, best tof! Zelf heb ik niets met Star Wars, ik heb nog nooit één scene gezien, maar Lego vind ik des te leuker. Als kind speelde ik het liefst met Lego, niets was leuker dan dat. ♥ Mijn filter voor mijn Star Wars masker dat ik tijdens smog-dagen draag was aan vervanging toe. Online nieuwe filters was niet echt een optie omdat de verzendkosten echt heel hoog zijn. Ik herinnerde dat mijn oud-collega een ‘handeltje’ heeft en ik bestelde wat nieuwe filters bij hem. Zie je het verschil tussen het oude en het nieuwe filter? Bah! ♥

Winactie

winactie reis

Om het jaar goed af te sluiten en het nieuwe jaar goed te beginnen heb ik zo aan het eind van het jaar nog een leuke winactie. Je kunt via mijn Facebookpagina heel simpel meedoen. Je hoeft namelijk alleen maar te vertellen wat jouw droombestemming voor 2016 is. Simpel, toch?!

Doe hier mee aan de Reis! winactie.

Nieuwe week

Het begin van de week was dus niet zo goed zoals gezegd. Het vinden van werk dat ik leuk en uitdagend denk te vinden is nog niet zo gemakkelijk als het lijkt; er zijn maar weinig vacatures. Enerzijds logisch want het jaar zit er bijna op, maar het werkt toch ook wel enigszins demotiverend. Wat ook niet helpt is het feit dat ik niet precies weet wat ik wil. Full time lesgeven zie ik niet zo zitten, maar part time banen (mét visum) zijn er hier nagenoeg niet.
Vandaag en morgen zijn mijn finals van de universiteit en daarna zit het semester er zo goed als op. De lessen gaan nog een week door, maar ik zal alleen gaan op de dagen dat ik HSK training heb. De andere dagen ga ik gebruiken om vacatures te zoeken, te solliciteren en te studeren voor de HSK.

Tenslotte hopen Miguel en ik deze week een ticket te boeken voor het Chinees Nieuwjaar. Daar ben ik enthousiast over, want het wordt (zeer waarschijnlijk) een verrassende bestemming!

Dit was mijn week! Je kunt me, voor meer updates, ook volgen op Instagram voor foto’s, Facebook voor de blogupdates en interessante verhalen van anderen of op Twitter. Leuk als ik je daar zie!

Fijne week!

Published by

Yvonne

Yvonne woont en werkt sinds 2010 in China. Op GoYvon deelt ze tips over reizen en werken in China. Daarnaast schrijft ze tevens over de reizen naar andere landen die ze maakt. Yvonne werkt momenteel als PYP leerkracht op een internationale school.

5 thoughts on “Leven in China Maand #64 – Nieuwe Filters, Star Wars & Snert”

  1. Leuk om te lezen! Ik vind jouw updates vanuit China altijd zo boeiend. Het is zo anders dan bij ons! En wat leuk dat je snert maakte haha! Leuke winactie! Ik sla hem zelf even over, ik kan namelijk niet op die data!

    1. Ha, oh echt? Ik vind mijn overzichten de laatste weken vrij saai, haha.
      Maar inderdaad anders 🙂 Hoewel, eigenlijk hetzelfde, maar dan op een andere plek 😉

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares