Leven in China Maand #61 – Begonnen met school & pakketjes

De eerste week van het semester zit er al weer op! Afgelopen week pakte ik mijn studie Chinees weer op, werd het duidelijk dat we volgende maand écht niet een weekje weggaan en probeerde ik van wat spullen af te kopen op een rommelmarkt. Kijk je mee naar de foto’s van afgelopen week?

Begonnen met school, pakketjes & maankoeken

studeren in China

♥ Afgelopen maandag haalde ik mijn rooster op voor komend semester en werd ons medegedeeld wanneer de toetsen zijn en wanneer het semester eindigt. Dit jaar zit ik in klas 4 (waar ik vorig jaar in begon, maar toen switchte ik al snel naar 3) en tot nu toe kom ik goed mee. In elk geval een stuk beter dan vorig jaar! De foto links is (zie ik nu) niet van mijn huidige rooster, maar van een rooster dat ik in eerste instantie wel had willen hebben vanwege een vrije dag. Achteraf ben ik wel blij met mijn huidige rooster met 3 vrije middagen. Ik heb geen enkele volle (van 8 tot half 4) dag en dat is toch ook wel fijn. ♥ Het semester is behoorlijk kort, met maar 3,5 maand op de agenda. Verrassend, want het Chinees Nieuwjaar is dit jaar in februari. We hadden dus best in januari ook nog lessen kunnen volgen. Hoewel de toetsen op 22 december klaar zijn hebben we de week erna nog wel les. ♥

chinese dumplings

♥ Na de bijeenkomst was het tijd voor lunch. Met een paar klasgenoten van vorig jaar aten we bij één van mijn favoriete restaurants in de buurt van de universiteit. Ze hebben er heerlijke dumplings en de pap is ook niet verkeerd. De pap op deze foto is met zwarte sesam. De dumplings waren gevuld met verschillende groenten en vlees. We hadden met onder andere mais & varkensvlees en met champignons. ♥

pakketjes

♥ Deze week kwamen er twee pakketjes binnen waar ik erg blij mee was. In het onderste pakket zaten Nederlandse dingen, opgestuurd door mijn lieve mams. Ze stuurde ons (nog voor onze verjaardagen) onder andere stroopwafels, dropjes en een Unox rookworst. Het andere pakje kwam vanuit Nederland en ging via Shanghai naar Beijing. In dit pakje zat een pak goede koffie, lekker! ♥ Les! De eerste week ging goed, de lessen zijn van een goed niveau voor nu, de leerkrachten zijn goed en ik vind het leuk om weer meer te leren. ♥

haar knippen

♥ Dit is onder andere het China waar ik van houd. Dit soort dingen kan hier gewoon. De oudjes uit de buurt krijgen een knipbeurt en dat gebeurt gewoon op straat. Heerlijk toch?! ♥  Al wachtend op de bus naar school las ik deel 2 uit de Harry Hole serie van Jo Nesbo. Ik ben van plan om alle boeken uit de serie achter elkaar te lezen. Het zijn er 10 en ik ben inmiddels aan deel 3 begonnen. Hoewel dit het plan is, wil ik eigenlijk ook beginnen met het lezen van en luisteren naar Chinese boeken. Eens kijken hoe ik dat ga combineren, haha. ♥

smog in beijing

♥ Zo blauw als de lucht vorige week nog was, zo grauw is ze nu. De smog is terug, op volle kracht. ♥ Voor de rommelmarkt waar ik afgelopen weekend op stond had ik mijn backpack nodig om de spullen mee te kunnen nemen. Nadat ik de tas uit de doos had gehaald werd de doos meteen ingenomen door Sporty. ♥

72 uur regeling china

♥ Pumpkin Pie! Net zoals de pepernoten die ik onlangs bakte is deze pompoentaart ook veel te vroeg in het seizoen, maar hé, wat maakt het uit. Ik had nog een stuk pompoen in de koelkast liggen en besloot daar pie van te maken. Heerlijk! ♥ Deze week deelde ik een informatief artikel over het Transit Visum voor China, er zijn best veel mensen die me er naar vragen en hiermee hoop ik alles rond dit visum wat duidelijker te maken. ♥

maankoeken

♥ Zaterdag stond ik op een rommelmarkt hier in Beijing. Op het dakterras van ‘the Bookworm’ kon je vooral heel veel tweedehands kleding kopen, maar ook boeken en snacks. Ik probeerde van een aantal boeken, dvd’s, kleding & sieraden af te komen. Dat is redelijk goed gelukt. Hoewel ik niet alles heb verkocht ging ik toch met 2 tassen minder naar huis. ♥ Zondag zou ik naar het Nationaal Museum gaan, maar er ging iets mis… Ik wilde vanaf het museum niet rechtstreeks naar huis fietsen en nam een alternatieve route. Op die route zag ik een kraampje staan waar maankoeken verkocht werden. Volgend weekend is het Mid Autumn Festival en daar horen maankoeken bij. Ik schreef ooit deze blogpost over dit festival en de maankoeken.

Komende week

Komende week zal vooral in het teken van school staan. Er komen elke week veel nieuwe woorden bij (rond de 100) en als ik die allemaal wil leren moet ik echt veel tijd gaan besteden aan het ouderwets woordjes stampen.
Komend weekend is er, als ik het goed heb, een soort Oktoberfest waar ik van plan ben heen te gaan met wat vrienden / bekenden.
Tenslotte ga ik misschien treinkaartjes kopen voor een minitrip in oktober, maar dat is nog niet zeker, dus daar lees je meer over zodat ik het zeker weet.

Fijne week!

Published by

Yvonne

Yvonne woont en werkt sinds 2010 in China. Op GoYvon deelt ze tips over reizen en werken in China. Daarnaast schrijft ze tevens over de reizen naar andere landen die ze maakt. Yvonne werkt momenteel als PYP leerkracht op een internationale school.

7 thoughts on “Leven in China Maand #61 – Begonnen met school & pakketjes”

    1. Sommige zijn lekker, sommige zijn niet te hachelen! Ik kocht er 3 en heb er inmiddels 2 op: allebei lekker! Deze waren gevuld met nootjes en heel veel suiker (‘t zijn echte suikerbommen).
      Mocht je ze besluiten te kopen, zorg er dan voor dat je die met eigeel laat liggen.

  1. Chinees lijkt me toch een moeilijke taal. Lijkt me fijn gevoel als je weer een pakje uit Nederland krijgt. Leuke foto’s weer.

  2. Best wel knap dat je dat allemaal gewoon kunt lezen. Is Chinees niet één van de moeilijkste talen? Leuk trouwens dat je post uit NL hebt gekregen! Naar mij werd ook nog wel eens wat opgestuurd, maar helaas komt maar de helft aan. Wat dan heel verdrietig is voor mijn moeder natuurlijk als ze zo haar best heeft gedaan. Maar als het toch aankomt ben ik er super blij mee altijd!

  3. Wat lief van je mama om dat allemaal op te sturen! Ik moest zo lachen om die Chinezen die op straat zaten terwijl hun haar geknipt wordt. Echt geweldig! Ik ben wel heel benieuwd waar jouw tripje naartoe gaat, dus ik volg trouw 😉

  4. Wat een leuke blog heb je hier! Ik herken je schrijfsels over post vanuit het thuisfront 🙂 Mijn zus die in Amerika woont is ook altijd blij als ze koffie opgestuurd krijgt!

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares