Expatleven Leven in China

Leven in China Maand #67 – Spizzwinks(?), leuk cafeetje en schone lucht

leven in china

Leven in China op zondag? Ja, afgelopen week bedacht ik me dat ik mijn ‘blogschema’ (als je daar al van kunt spreken) een beetje om wilde gooien. Vanaf vandaag komt ‘Leven in China’ daarom op zondag online in plaats van op maandag. Afgelopen week was productief, hectisch, enigszins stressvol, maar had gelukkig ook leuke momenten. Kijk je mee?

Leven in China

Spizzwinks(?), leuk cafeetje en schone lucht

bananenbrood

♥ Zondagavond maakte ik bananenbrood met pindakaas en chocolate chips. Het recept dat ik gebruikte was voor twee broden, die ik allebei mee naar het werk nam. Het bananenbrood viel goed in de smaak en was binnen een paar uur op. ♥ De maandag begon met een verkeersopstopping. Het verkeer stond helemaal vast. Samen met collega’s stond ik bij het punt waar de auto’s van school ons ophalen, maar daar ging natuurlijk niemand komen. We liepen een klein stukje en wachtten op onze taxi. Uiteindelijk was ik ongeveer een half uur later op school dan normaal. ♥

Spizzwinks in China

♥ De lente is gearriveerd! Afgelopen week was het elke dag boven de 15 graden, heerlijk! Helaas kon ik er niet echt van genieten vanwege de smog. ♥ Zoals ik vorige week zei kwamen deze week de Spizzwinks(?) langs op school. Studenten van Yale University zitten in een a capella groep en momenteel toeren ze 2 weken door China. Stiekem moest ik wel een beetje gniffelen toen er 4 bij ons in de klas kwamen. Ze kunnen overigens wel écht goed zingen. ♥

Spizzwinks in China

Na een bliksembezoek in de klas was er een optreden in de gymzaal. Ze zongen een aantal bekende nummers (gezongen door de Spizzwinks(?): Billy Jean, Accidentally in Love, Let it Be), maar ook een aantal nummers van hun universiteit. Het waren vooral de bekende en snellere nummers die gewaardeerd werden door het jonge publiek 🙂 ♥ Mijn zomerschoenen konden uit de kast! ♥

Kitchen & Co Beijing

♥ Een luchtfilter, eindelijk! Deze mooie Philips heb ik in bruikleen van mijn werk en is een welkome nieuwe huisgenoot. Zeker afgelopen week toen de PM2.5 weer boven de 300 kwam. ♥ Zaterdag haalde ik mijn paspoort (met visumverlenging tot half april) op bij de PSB. Daarna fietsten Miguel & ik door naar Wudaoying Hutong, een hutong vlakbij de Lama Tempel. Een superleuke, hippe en nog niet al té toeristische hutong met knusse cafeetjes, gezellige restaurants en kleine winkeltjes waar je bijzondere spullen vindt. We streken neer bij Kitchen & Co, een leuk tentje met goede koffie en lekker uitziende taartjes. We brainstormden over onze huwelijksreis en maakten een eerste plan. Ik kan niet wachten de plannen definitief te maken! Later deze week volgt een blog met onze plannen en mogen jullie advies geven. ♥

De stressmomenten

Die waren er ook, helaas. Vrijdag had ik een mindere dag, nadat ik op school een gesprek had gehad over de bruiloft en mijn werkvisum. Er is door mij en de school niet goed en duidelijk genoeg gecommuniceerd (tijdens het ultrakorte sollicitatieproces) over de verwachtingen van beide kanten. Nu bepaalde data dichterbij komen en er zich zaken voordoen wordt dit duidelijk en dat levert mij in elk geval stress op en het maakte me onzeker over bepaalde dingen. Niet fijn, maar er is weinig aan te doen…

Nieuwe week

Komend weekend ga ik naar een lezing van Hyeonseo Lee waarin ze vertelt over haar boek ‘The girl with seven names’. Op 17-jaroge vluchtte ze uit Noord-Korea en jaren later schreef ze een boek over alles wat ze heeft meegemaakt. Andere plannen heb ik nog niet, maar wie weet komt dat nog!

Hoe was jouw week?

You Might Also Like

3 Comments

 • Yvonne
  Reply
  babarage
  20 March, 2016 at 10:26 AM

  heten die Yale gasten niet de Whiffenpoofs?

  • Yvonne
   Reply
   Yvonne
   20 March, 2016 at 12:22 PM

   Nee, dit waren echt de Spizzwinks(?)

 • Yvonne
  Reply
  Karlijn Travels
  20 March, 2016 at 3:52 PM

  Leuk overzicht weer, en fijn dat het weer wat warmer wordt in Beijing! Zeker als de luchtkwaliteit ook een beetje mee wil werken…Ik hoop voor je dat de stresspunten ook snel opgelost zijn 🙁

 • Reacties zijn welkom! Bedankt!

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Shares