leven in china

Leven in China Maand #70 – Trouwjurk halen, goed nieuws

Een avond vroeg thuis, eten dat klaarstaat en werk dat gedaan is. Geen beter moment om de ‘Leven in China’ van afgelopen week te tikken. Met nog maar een paar dagen werken te gaan heb ik het best druk en gaat er van alles door m’n hoofd. Bloggen lukt dus niet echt, wat ik jammer vind, maar helaas is er even niets aan te doen.

Trouwjurk halen & goed nieuws

trouwjurk in china kopen

♥ De zondag begon goed! Eerder die week had ik bericht gehad dat mijn trouwjurk klaar was. Op zondag haalde ik hem op en mocht ik hem even aan. Nu niet de kleine variant die ik paste toen ik besloot dat het deze moest worden, maar dé jurk. Hij past echt perfect en zit heel mooi! Met wat moeite werd hij in een tas gestopt die ik vervolgens mee de metro innam. Dat leverde heel wat blikken op; een lange, blanke vrouw met een Chinese tas met daarop in grote letters ‘wedding’. Hopelijk lukt het om de kreukels er op tijd uit te krijgen. De jurk zit overigens nog altijd in de tas, ben bang dat ik hem er niet meer in krijg als ik hem uithang. ♥ Mijn leerlingen mochten vrij schrijven; fictie, non-fictie of een opiniestuk. Twee van mijn leerlingen besloten om over mij te schrijven. Zo schattig. ♥

wudaoying hutong

♥ Maandag na het werk had ik afgesproken met een onbekende. Ik was veel te vroeg en besloot koffie te drinken in de leuke Wudaoying Hutong, vlakbij de Lama Tempel. Echt, mocht je de Lama Tempel bezoeken, duik deze hutong dan zéker in. ♥ Uiteindelijk vonden we het huis (Miguel was inmiddels ook gearriveerd) en maakten we kennis met de eigenaren van twee poezenbeesten. Zij zullen namelijk op Sporty gaan passen wanneer wij in Nederland zijn. Wanneer wij terugkomen gaan zij weg en krijgen wij twee poezen te logeren. Wordt een gezellig boel! De poes op de foto is trouwens niet Sporty, maar wel haar dubbelganger. Het was heel vreemd om het huis binnen te lopen en Sporty daar te zien. ♥

sporty de poes

♥ Tussen het werken en de kattenclub had ik geen tijd gehad om te eten. Onderweg naar huis stopten we bij een islamitisch restaurant voor barbecue en brood. ♥ Sporty heeft een nieuwe hobby. Ze springt tegenwoordig continue bovenop het schoenenrek. ♥

Q Bar Beijing

♥ Vrijdagmiddag was het grote schooloptreden. Alle groepen (m.u.v. de kleuters) traden op. Er was dans, theater en erg werd muziek gemaakt door de leerlingen uit de hogere groepen. Dit zijn mijn leerlingen na afloop van hun show. ♥ ‘s Avonds had ik een verjaardag. Na het eten zochten we een kroeg op; Q Bar. Een toffe bar met een heel gaaf dakterras! Later deze zomer ga ik da zeker eens naar terug. ♥

8 bit bar beijing

♥ Na de Q Bar streek ik met vrienden neer bij 8 Bit Bar waar ik 4 spelletjes 4-op-een-rij speelde én vier spelletjes won. Deze kroeg was een stuk minder leuk dan de vorige. Het publiek was een stuk jonger (#ikwordoud). Gelukkig was het wel gezellig en dat is het belangrijkste. ♥ In het weekend maakten we de puzzel af. ♥ Zondagmiddag was het tijd voor de kapper. Ik liet wat highlights zetten zodat mijn haar wat blonder is op de bruiloft. ♥

Goed nieuws

School was best hectisch afgelopen week. Miscommunicatie (of: geen communicatie) was het woord van de week en dat zorgde voor best wat zenuwen en onzekerheid. Ik besloot de CAO (Chief Academic Officer) te e-mailen om te vragen wat er gaande was. Zij is overigens heel open en benaderbaar, zó fijn! Wat bleek; het plan is om mij en mijn Chinese collega die nu rekenles geeft in mijn (onze) klas in modelklas te zetten. Dat betekent dat wij een PYP-modelklas worden. Zij zal niet meer alleen rekenen geven, maar ook Chinese taal waardoor alles veel meer vakoverstijgend wordt. Ik ben er heel enthousiast over en vind het een hele uitdaging! Spannend ook, maar ik ga er vanuit de we genoeg training en begeleiding krijgen en dan komt het zeker goed!

Deze week moet ik rapporten schrijven, assessments afnemen en het schooljaar afronden. Na deze week werk ik nog één week en dan vlieg ik al naar Nederland. De tijd gaat nu heel snel en voor mijn gevoel moet ik nog heel veel doen!

Nu ik hier op de site wat minder regelmatig publiceer probeer ik wat vaker iets op Facebook te delen. Mocht je me daar nog niet volgen, maar het wel leuk vinden updates te krijgen, volg me dan op Facebook.com/GoYvon.

Daag!

Published by

Yvonne

Yvonne woont en werkt sinds 2010 in China. Op GoYvon deelt ze tips over reizen en werken in China. Daarnaast schrijft ze tevens over de reizen naar andere landen die ze maakt. Yvonne werkt momenteel als PYP leerkracht op een internationale school.

11 thoughts on “Leven in China Maand #70 – Trouwjurk halen, goed nieuws”

    1. Ja! Een enorm pak! Zó blij dat ze niet in een kooitje hoeft voor zo lang. Het wordt wat gesleep, maar dat is beter dan opgesloten.

  1. Ah, voor je het weet is het zover en ga je trouwen! Ik ben heel benieuwd naar je jurk 🙂 Veel succes met de laatste loodjes deze week!

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares