Leven in Beijing

Leven in China Maand #87 & #88 – CPR, de Verboden Stad & karaoke

feature leven in china

De eerste blogpost van 2018 is een feit! Ik begin dit jaar met een maandoverzicht van november en december, de laatste maanden van 2017. Het bloggen staat de laatste maanden écht op een laag pitje, veel lager dan ik zou willen, hopelijk lukt het me in dit nieuwe jaar om wat vaker te schrijven. Goed, een overzicht van de afgelopen twee maanden. Enjoy!

November – I’m in Hainan, Sierra Leone, donuts & herfst

♥ Begin november was de herfst op haar hoogtepunt. De bladeren aan de bomen kleurden goudgeel en met de zon op het blad zag het er prachtig uit! De herfst is hier echter altijd maar van korte duur en een week later waren de bomen zo goed als kaal. ♥ De afgelopen maanden sport ik zo’n 2 keer per week. Ik stap op een spinning fiets en werk me vervolgens 45 minuten in het zweet. De sportschool is vlakbij mijn werk; ik werk vaak wat langer door en eet dan bij Moka Bros, één van mijn favoriete tentjes. ♥ In oktober werd ik uitgenodigd voor het ‘I’m in Hainan event ter promotie van Hainan. Ik bezocht dit Chinese eiland in 2015 en hoop er dit jaar naar terug te gaan. ♥ We hadden onze eerste ouderavonden in november en dat was als nieuwe school best spannend. Alle gesprekken gingen goed en ouders waren tevreden; als dank kregen we een donut van de directrice. Yum! ♥

♥ Tijdens het Hainan event ontmoetten Miguel en ik een Chinees-Cyprees echtpaar waar we een leuk gesprek mee hadden. Ze nodigden ons uit voor een event op de ambassade van Sierra Leone. Een farmaceutisch bedrijf doneerde medicijnen aan Sierra Leone en dat werd gevierd. In Freetown was een paar maanden eerder een modderstroom geweest en er was een gebrek aan medicijnen en andere voorzieningen. Een mooi gebaar! Er waren optredens én een enorme taart. ♥ Vriendinnetje Judith moest voor werk naar Nederland en nam lekkere dingen voor me mee terug. Over een maandje kan ik het zelf kopen! ♥ Voor een project hadden we zijdewormen in de klas. Bijzondere beestjes die echt heel veel eten! ♥

♥ In november hadden we studiedag een leerde ik hoe ik mond-op-mond moet geven én hoe ik een AED moet gebruiken. Een heel nuttige vaardigheid waarvan ik hoop hem nooit te hoeven gebruiken. ♥ We hadden levende zijdewormen gekregen, maar ook eitjes (die ook leefden). Na zo’n 10 dagen kwamen de eitjes uit en hadden we baby’s! Super leuk om te zien hoe ze uit de eitjes kwamen. Gelukkig was ik op school en zag ik het gebeuren. Ze moeten namelijk binnen 24 uur eten anders gaan ze dood. Wat zeker gebeurd zou zijn als ze in het weekend uitgekomen zouden zijn. ♥ Brunch! Bij MAAN Coffee hebben ze lekkere wafels én goede koffie. Gewoon, omdat het kan. ♥ De verwarming wordt hier centraal geregeld. Dit betekent dat in alle huizen de verwaming op hetzelfde moment aangaat en ook weer uit. Toen het begin november nog niet aan was hadden we een straalkacheltje waar ook Sporty dankbaar gebruik van maakte. ♥

♥ Sporty zat regelmatig voor de kachel, Ethel kroop zo nu en dan onder een dekentje. Malle poezen. ♥ We gingen met mijn klassen naar een insectenmuseum met heel gave dieren. Sommige mocht je aaien of ‘vasthouden’. Zo’n bijzonder beest dit! ♥ De vrienden die we op het Hainan event leerden kennen nodigden ons uit voor het ‘Miss Plus Size International’. Leuk om eens mee te maken! Op het podium staat een collega van mij; zij organiseerde het evenement. ♥ Dit jaar heb ik 2 pittige groepen. Elke klas heeft maar 9 leerlingen wat heerlijk lijkt, maar een paar maanden geleden had ik deze 2 klassen heel graag geruild voor mijn klas van vorig jaar (die ook niet gemakkelijk was). Deze blauwe plek kreeg ik van een leerling…. Leerlingen in beide groepen reageren héél sterk op elkaar, ik heb een leerling die in Nederland al gediagnosticeerd zou zijn binnen het spectrum, een leerling die agressief kan zijn (hence de blauwe plek) en over het algemeen leerlingen met een laag Engels niveau. Pittig dus! ♥

♥ Holiday Cookie Frappuccino, erg lekker zo nu en dan. ♥ Hier zijn één van mijn leerlingen en de ICT-coordinator een stop motion video aan het maken voor mijn leerlinge haar eindproject. De stop motion is echt heel tof geworden! Ze laat zien hoe mensen de oceaan negatief beinvloeden en in haar stop motion worden alle vissen door een vissersboot gevangen. ♥ Om alvast in de stemming voor Japan te komen aten Miguel en ik sushi. Zó lekker! ♥ Gesuikerde hawthorn. Een typische winter snack. ♥

December

Karaoke zingen

♥ Op het werk heb ik een leuk team van collega’s en met sommigen kan ik het zo goed vinden dat we ook regelmatig buiten het werk om met elkaar afspreken. Op een vrijdag na het werk luidde ik met twee collega’s het weekend in door ergens wat te gaan eten. Gezellig! ♥ Zo vlak voor de kerstdagen waren er hier in Beijing overal kerstmarkten. Al met al heb ik er zo’n 3 bezocht. Ze zijn leuk, maar bijna overal zag ik dezelfde mensen hun spulletjes verkopen. Bij Modernista (tip!) kocht ik een heerlijke carrot cake met lekker veel icing. De man die dit kraampje herkende me overigens: “Aren’t you GoYvon?!” ♥ Hoe leuk is dat! Karaoke is nog altijd heel populair hier en sinds een tijd vind je in veel shoppingmalls dit soort hokjes. Kun je even snel een paar liedjes zingen voor je weer verder gaat winkelen. ♥ De nieuwe Kingsman was uit op DVD en omdat Miguel en ik de eerste zo leuk vonden wilden we deze ook kijken. Wat een ongelooflijk absurde film was dit! Alles was zó over de top. Ik heb ook om deze tweede Kingsman flink moeten lachen. ♥

oogontsteking

♥ In december kreeg ik spontaan een oogontsteking. Het voelde alsof er een adertje was gesprongen, maar dan 10 keer erger. De pijn was niet te doen en daarom besloot ik even langs de dokter te gaan. Deze schreef me wat druppels en een zalfje voor en daarmee ging het gelukkig al snel weer wat beter. De kliniek waar ik heen ging bevindt zich in een hotel en daar stond een enorme kerstboom. ♥ Miguel had via zijn werk kaartjes voor een concert gekregen en zo zaten we op een doordeweekse avond in een concertzaal naar opera te luisteren. Het was voor mij een eerste keer en ik vond het verrassend leuk. Er werden stukken uit bekende Italiaanse opera’s gezongen, maar ook stukken uit Chinese opera’s. Een geslaagde avond! ♥

Verboden Stad Beijing

♥ Na afloop verlieten we het gebouw en liepen we, in het donker, door een park. We wisten dat we in de buurt van de Verboden Stad waren, maar me waren behoorlijk verbaasd toen we door de poort van de Verboden Stad naar buiten kwamen. ♥ Nog een keer de kerstboom 😉 ♥ Nog een kerstmarkt. Deze was vlakbij mijn school én er werd een glühwein-competitie georganiseerd. Daar moest ik natuurlijk heen! Hoewel de glühwein heerlijk was bleef ik niet al te lang, het was namelijk steenkoud! ♥ Voor de kerstvakantie organiseerde mijn school een feest voor al het personeel, inclusief optredens van personeelsleden. Samen met een collega van mijn campus en met 2 anderen van de campus waar ik voorheen werkte presenteerde ik de avond. Mijn collega en ik hadden voor de gelegenheid matchende kerstjurkjes gekocht. Heb er veel complimentjes over gekregen! ♥

Ikea cider

♥ Had ik al gezegd dat ik een leuk team heb? Op de laatste schooldag voor de vakantie ging ik met een paar collega’s lunchen bij mijn favoriete sushirestaurant ‘Hatsune’. De sashimi was heerlijk en maakte mijn ongeduld voor mijn vakantie naar Japan nóg groter. ♥ Het is winter in Beijing en behoorlijk koud. We hebben al flink wat dagen gehad waarop het kwik ver onder nul schoot. Een paar nachten was het zelfs -15C°! Gelukkig zijn er diverse manieren waarop je warm kunt blijven en de winter goed doorkomst. Daar hoop ik binnenkort een artikel over te delen. ♥ Op de eerste dag van mijn vakantie ging ik met vriendin Erica naar de IKEA. Zij was net verhuisd en had spullen nodig en bij ons had een kastje het begeven. Ik kocht een flinke nieuwe ladekast voor ondergoed, sokken, beddengoed en comfy pants. De kast was zelfs zo flink dat ik hem moest laten bezorgen. Over de Ikea in Beijing komt een vlog online; IKEA is hier namelijk niet zomaar een winkel. ♥

De rest van december

De rest van december was ik in Tokio en omstreken en genoot ik van al het geweldigs dat Japan te bieden heeft. Hopelijk lukt het me om daar snel een fotoblog van te delen, de artikelen én de vlogs te editen. Terwijl ik dit type weet ik dat dat niet gaat gebeuren, haha. Ik heb nog zoveel andere verhalen te vertellen en vlogs te laten zien… Daarbij werk ik nog altijd veel, ook zo nu en dan in het weekend. We zien dus wel…

Januari is inmiddels al weer zo goed als voorbij. De maand ging heel snel, was koud, maar goed. Nu januari bijna voorbij is betekent het dat februari snel begint én dat ik bijna naar Nederland kom! Nog slechts 2 weken en dan ben ik een 2 weken in Nederland. Tijd doorbrengen met mijn familie, mijn nichtje knuffelen (hoop ik, als ze wil ;)) en zeer waarschijnlijk mijn neefje ontmoeten die heel binnenkort geboren gaat worden. En veel eten, nomnom. Even lekker al die dingen eten die ik hier in Beijing niet kan krijgen.

Miguel komt ook, niet zo lang als ik, en we hopen nog een klein tripje samen te maken binnen Nederland of in Duitsland.

Tot binnenkort!

You Might Also Like

7 Comments

 • Yvonne
  Reply
  Linda
  27 January, 2018 at 8:44 PM

  Ik wil wel met je knuffelen hoor! ?

  • Yvonne
   Reply
   Yvonne
   28 January, 2018 at 5:13 AM

   Jaa!! Meer knufflels voor mij 🙂

 • Yvonne
  Reply
  Mrs. T.
  27 January, 2018 at 8:58 PM

  Zo, wat een uitgebreid verslag toch weer. Voor jou is het misschien allemaal heel normaal geworden of aan het worden, maar ik vind het geweldig om al die dingen te lezen.

  • Yvonne
   Reply
   Yvonne
   31 January, 2018 at 2:21 PM

   Dat vind ik leuk om te horen! Binnenkort deel ik het maandoverzicht van januari. 🙂

 • Yvonne
  Reply
  Mammalien
  29 January, 2018 at 3:19 PM

  Je bent weer lekker bezig. Heerlijk om te lezen en te zien altijd. Scheelt mij weer een reisje China en omstreken 🙂

  Wat een insect! Lijkt wel een bloem?!

  • Yvonne
   Reply
   Yvonne
   31 January, 2018 at 2:30 PM

   Lijkt me precies een bloem, vond ik ook.

   En leuk om te horen dat je deze blogposts waardeert. 🙂

 • Yvonne
  Reply
  Herma
  31 January, 2018 at 11:38 AM

  haha, Ikea! Ik ben bij Ikea in Guangzhou geweest en heb mijn ogen uit gekeken! Mensen gebruiken de ingerichte kamertjes echt. Men zit te eten in de keukendisplays en ligt in bed om te slapen. Echt heel grappig om te zien.

 • Reacties zijn welkom! Bedankt!

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Shares