Leven in China Maand #63 – Verkouden, sneeuw & en een aanrijding

Deze ‘Leven in China’ beslaat zo’n anderhalve week, ik ben nog altijd niet helemaal weer in het ritme. Afgelopen maandag was ik nog op Hainan en lukte het niet een weekoverzicht te plaatsen. Afgelopen weken waren best hectisch: ik was verkouden, had toetsen en was vanaf vrijdagmiddag alleen thuis. Kijk je mee naar en nieuwe ‘Leven in China’?

Verkouden, sneeuw & een aanrijding

papps tea

♥ De eerste week van november stond in het teken van mid terms. De resultaten heb ik nog niet allemaal terug, maar ik heb in elk geval één van de vier al gehaald. Als dat een voorteken is voor de rest, dan komt het helemaal goed. ♥ Donderdagmiddag ging ik nog even langs bij het bedrijf waar ik zou gaan werken, PAPP’S TEA. Ik had de middag al voor hen ingepland voor ik wist dat ik niet kon blijven en vond het wel zo netjes om persoonlijk te laten weten dat mijn tijd & skills te kostbaar zijn om zomaar aan een bedrijf te geven zonder dat ik er iets voor terug krijg. Ik vind het nog steeds jammer, want het is een leuk bedrijf. Ach, er komt vast iets anders op mijn pad! ♥

verkouden

♥ Het bedrijf heeft twee locaties in de wijk ‘Sanlitun’, een populaire wijk in het centrum van Beijing. Op de foto zie je de nieuwe Yashow. Afgelopen winter sloot Yashow haar deuren voor een grondige verbouwing en onlangs is het heropend. Voorheen was het een heerlijke markt waar je kleding kon kopen en goed kon afdingen. Nu is het veranderd in een shopping mall. Jammer hoor! ♥ Halverwege de week begon ik me minder fit te voelen. Een zere keel, niezen, een verstopte neus; je kent het wel. Gelukkig had ik na mijn laatste bezoek aan Nederland een voorraadje anti-verkoudheidsmiddeltjes ingeslagen. Ze hielpen goed! ♥

sneeuw in beijing

♥ De middeltjes hielpen overigens pas écht na een dag of twee. Op vrijdag sleepte ik mezelf het bed uit. Ik voelde me niet fit, maar wilde toch naar school. Op het moment dat ik naar buiten keek was ik het liefst weer in bed gekropen; het sneeuwde! Nou ja, sneeuw… Het was een soort mix van sneeuw, hagel en regen. Vies dus! Het was extra vies omdat de dagen ervoor nogal slecht waren qua smog en die troep komt dus met de regen naar beneden… En die troep, die had ik niet veel later over me heen. Van huis onderweg naar de bus reed een auto langs mij door een enorme plas! Aargh! Echt, ik kon niet anders dan een beetje huilen, ik vond mezelf zo zielig. Compleet doorweekt en mijn winterjas die ik net had opgepikt van de stomerij kon ik dus weer terug brengen. Zeiknat ben ik weer naar huis gefietst en terug in bed gekropen. Ik kon het niet opbrengen om nog een poging te wagen… ♥

muurschildering

♥ Onderweg naar een afspraak kwam ik deze toffe muur tegen. Graffiti is niet geaccepteerd in China en op plekken waar gespoten wordt, wordt het snel weer verwijderd. Op deze plak zullen ze het vast mooi gevonden hebben en het er niet af hebben willen halen. ♥ In de straat waar ik woon hebben ze de boel flink overhoop gehaald. Alle stoepen zijn eruit gehaald en worden opnieuw gelegd. Verder stonden er afgelopen week een paar kranen in de straat om gevels van winkels en restaurants te verwijderen. Waarschijnlijk omdat deze illegaal gebouwd zijn en niet bij de nieuwe look passen. Niet alleen de gevels zijn illegaal, waarschijnlijk ook een aantal van de winkeltjes. Een aantal keer heb ik mensen hun winkeltjes leeg zien halen. ♥

winter in beijing

♥ Miguel vloog vorige naar de V.S. en Sporty pikte meteen zijn plek op de bank in. Heerlijk slapen op een kleedje. Ben ik de enige die het té schattig vind? ♥ Na de sneeuwbui van eerder is de winter écht begonnen. Dat is niet alleen aan het weer te merken, ook aan de groenten die er nu te koop zijn. Witte kool en prei zijn volop verkrijgbaar. Mocht iemand een bosje willen, laat het dan even weten. ♥

verkeer in china

♥ Het verkeer in Beijing is best een gekkenhuis. Het is altijd spitsuur, aan regels houdt men zich over het algemeen niet en de grootsten zijn het sterkst. Zoals altijd nam ik afgelopen week de bus naar school. Vlak voor mijn eindbestemming maakte de bus plotseling een noodstop en vloog ik door de bus. De stoel waarop ik zat bevond zich precies boven een opstapje, waar ik keihard met mijn knieen tegenaan knalde. Pijnlijk! Ik heb nu dan ook twee mooie blauwe schenen. Oh, en op de terugweg later die dag had de bus waar ik in zat weer een aanrijding. ♥ Afgelopen dinsdag ging ik naar Panjiayuan. Niet naar de antiekmarkt, maar naar de brillenstad. Mijn vorige bril kocht ik in oktober 2013 en zat inmiddels vol krassen. Tijd voor een nieuwe dus! De brillenstad is echt de ideale plek om je bril te kopen hier in Beijing. Ik koos een montuur uit, liet mijn ogen opmeten, besloot, betaalde, wachtte een half uurtje en stond, met de nieuwe bril op mijn neus, binnen een uur weer buiten. En, niet onplezierig, prijzen zijn er flexibel! Om je een idee te geven; mijn bril kostte me minder dan €100,-. En dat voor extra dunne glazen met een sterkte van -5,00 en en cilinderafwijking. ♥

travel massive in beijing

♥ Woensdag was ik voor de eerste keer bij een event van Travel Massive. Het was een event over hoe het meeste uit je content te halen als blogger. Er waren toffe presentaties en ik had leuke & interessante gesprekken met onder andere Kirk & Masha van Travelabulous / Postcard. Ik heb er een paar leuke mensen ontmoet die ook in Beijing wonen, en dat is altijd leuk. ♥ De tegenstellingen hier in China zijn nog altijd erg groot en dat blijf ik fascinerend vinden. Enerzijds gaat het land in rap tempo vooruit, anderzijds zie je dit soort plaatjes dagelijks. ♥

Hainan

De laatste foto’s van deze blog maakte ik afgelopen woensdag. Donderdag vergat ik foto’s te maken en op vrijdag vertrok ik naar Hainan. De volgende leven in China komt waarschijnlijk woensdag al online, met daarin de foto’s van vrijdag tot en met dinsdag.
Hoe was jullie weekend?

Fijne week!

Published by

Yvonne

Yvonne woont en werkt sinds 2010 in China. Op GoYvon deelt ze tips over reizen en werken in China. Daarnaast schrijft ze tevens over de reizen naar andere landen die ze maakt. Yvonne werkt momenteel als PYP leerkracht op een internationale school.

9 thoughts on “Leven in China Maand #63 – Verkouden, sneeuw & en een aanrijding”

  1. Wat een schatje…. En die aanrijding, mmm. Balen. Ik ben zelf niet zo’n fan van autorijden in de grote drukken buitenlandse steden. Maar kennelijk ben je als inzittende van een local dus ook niet veilig!

  2. Wat een week joh! Ziek, aanrijdingen, sneeuw, baanperikelen…het zat allemaal niet mee. Hopelijk maakte Hainan het weer een beetje goed, ik ben benieuwd. Op naar een fijne nieuwe week!

  3. Aj zal je net zien met die regen… balen meid! Lekker in bed kruipen is dan dé oplossing 🙂 En inderdaad: ook ik vind Sporty heeeel schattig hahaha. Ik Bogotá is megaveel graffity. Gelukkig maar, want dat maakt de stad meteen een stuk mooier. Er zijn zelfs graffity tours hier. Ik heb trouwens afgelopen weekend je boek gekregen!!! Ligt naast mijn bed, kan niet wachten te beginnen me lezen haha. Nogmaals dank!

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares