Persoonlijk

De Liebster Award: leer mij weer beter kennen

liebster award

Zo nu en dan gaan er verschillende awards rond in blogland. De afgelopen jaren heb ik er al best een aantal mogen ontvangen (voornamlijk op de persoonlijke blog die ik had). Ik deed er niet altijd wat mee, maar zo nu en dan vond ik het wel leuk om vragen te beantwoorden. De vragen die ik kreeg van Lia & Bart vind ik leuk genoeg om te beantwoorden, dus dat doe ik in dit Liebster Award-blogje!

De Liebster Award: leer mij weer beter kennen

liebster award

1. Wat voor type reiziger ben jij?

Ik ben een reiziger die van veel verschillende dingen houdt en dat ook opzoekt in haar reizen. Wanneer ik ga backpacken wil ik een mix van actief, ontspannend en cultureel. Tijdens elke reis probeer ik een fietstocht te maken, een hike te doen of een stad(je) te ontdekken en de cultureel beter te leren kennen. Ik reis liever langzaam dan snel en houd minder van de super toeristische activiteiten en attracties.

2. Naar welke reisbestemming ging je eerste reis? En waarom daarheen?

Mijn eerste verre reis ging in 2005 naar Azië. In de zomer vertrok ik, samen met mijn ouders en broer, voor 3 weken naar Maleisië om daar vrienden op te zoeken. Ergens in het begin van de negentiger jaren waren wij gastgezin voor twee danseressen uit Maleisië en daar hadden we al die jaren een paar keer per jaar contact mee (nu nog steeds). In 2005 besloten we daar naar toe te gaan, ook als ‘feestje’ voor het 30-jarig huwelijk van mijn ouders toen.

liebster award

3. Welke landen staan er in jouw persoonlijke top 3 en waarom?

Dit is een lastige! Alle landen die ik heb bezocht zijn op hun eigen manier mooi, interessant en speciaal. Als ik echt moet kiezen dan ga ik voor China, Finland & Laos. Alle drie zijn dit landen waar ik heb gereisd / gewoond voor een wat langere tijd. In China woon ik al weer bijna 4 jaar en het is daarom wel een soort van mijn tweede thuisland geworden. In Finland heb ik een half jaar gestudeerd en tijdens de 6 maanden dat ik er woonde heb ik allerlei tripjes gemaakt. Tijdens deze reisjes heb ik veel van de Finse natuur gezien en die is zo mooi!

liebster award

Wanneer ik aan mijn reis door Laos terug denk, komen gelijk de 2-daagse tocht die ik in Luang Prabang deed en de fietstocht in Phonsavan. Heuvels, heel veel groen, rust en actief. Ik houd daar van.

4. Is er een bestemming die je zeker niet aanbeveelt om te bezoeken en waarom?

Er is geen land dat ik niet zou aanbevelen. Elk land dat ik tot nu toe heb bezocht heeft iets bijzonders en in elk land was ik blij dat ik er mocht reizen.
Wat ik zelf niet zo heel indrukwekkend vond, maar juist vond tegenvallen was de Plain of Jars in Laos. In het stadje zelf is ook weinig te doen, daarom zou ik het niet snel aanraden. Ik had mijn tijd liever in Luang Prabang besteed om daar meer tochten te doen.

liebster award

5. Wat is je favoriete buitenlandse gerecht?

Nog zo’n lastige! Ik vind echt heel veel lekker! Zo ben ik dol op sushi, vers Aziatisch fruit, Chinees eten, maar ook een Amerikaanse hot dog gaat er wel in. Ik moet kiezen? Dan ga ik voor Japans: sushi.

6. Wat neem je altijd mee op reis?

Naast paspoort, camera’s, geld en toiletspullen? Ik neem altijd muziek mee en een opschrijfboekje.

7. Wat is het meest vreemde dat je op reis hebt gegeten?

Mmmm… Daar moest ik even over nadenken. Kikker vind ik wel vreemd, maar ik heb ook eens jakvlees gegeten.

8. Wat is volgens jou het mooiste plekje op aarde?

Dat bestaat niet, ik denk serieus niet dat er zoiets als een ‘mooiste plek’ bestaat. Elke land heeft mooie plekken die op hun eigen manier mooi en bijzonder zijn. Zelf denk ik dat ervaringen belangrijk zijn bij het ‘mooi maken’ van een plek. Je kan op nog zo’n mooie plek zijn, maar als je een rottijd hebt en er ongelukkig bent dan zal de plek waarschijnlijk een stuk minder mooi zijn. Omgekeerd zal dit denk ik ook zo zijn.

liebster award

9. Je verlaat bijna een land. Wat doe je met de laatste muntjes en briefgeld die je nog hebt?

Die bewaar ik. Na elke reis probeer ik wel wat brief- en kleingeld over te houden als souvenir. Als het kan stop ik het in een fotolijst met andere souvenirs & frutsels.

10. In welk land zijn de mensen volgens jou het meest vriendelijk?

In Zuid-Korea vond ik de mensen heel vriendelijk en behulpzaam. Zo werden Miguel en ik, toen we rond dwaalden in de buurt van ons hostel, daar naar toe gebracht door een stel omdat wij het absoluut niet konden vinden. Later tijdens de reis werden we zo maar meegenomen door een stel in een auto toen we op de bus stonden te wachten (en het net flink begon te sneeuwen).

11. Heb je nog een tip voor beginnende bloggers?

Blog vanuit je passie, doe het omdat je het leuk vindt. Dat is het belangrijkste. Er komen steeds meer blogs online en mensen denken vaak in een korte tijd een grote groep volgers te kunnen krijgen. Dat gebeurt over het algemeen niet. Het kost tijd en energie om je blog te laten groeien.
Wanneer je vanuit je passie blogt (voor mij reizen en schrijven), dan houd je de motivatie en blijft het leuk.

Ik ga de award niet doorgeven en ook geen nieuwe vragen maken (ik volg zoveel leuke & goede bloggers), maar mocht je het leuk vinden dan mag je de vragen altijd overnemen. 

You Might Also Like

1 Comment

 • Yvonne
  Reply
  Jenn
  14 June, 2014 at 10:55 PM

  Leuk om te lezen!

 • Reacties zijn welkom! Bedankt!

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Shares