mee op reis naar shanxi

Ga met me mee op reis: Discover Shanxi met China Daily

Op het moment dat deze blogpost online komt zit ik in de trein onderweg naar Taiyuan in de provincie Shanxi, klaar voor een 4 daagse reis om deze Chinese provincie te ontdekken. Een ontdekking samen met China Daily (whoop whoop!) en andere bloggers, fotografen en journalisten. Ik zal je kort vertellen wat ik ga doen en hoe jij met me mee op reis kan.

Reis naar Shanxi

mee op reis naar shanxi

Discover Shanxi: hoe het begon

Een maand of twee geleden zag ik op Twitter een oproepje van China Daily waarin ze op zoek waren naar mensen die met hun mee wilden op een reis door China en daarover zouden willen schrijven. In mijn enthousiasme en met mijn liefde voor China stuurde ik een mailtje waarin ik vertelde wie ik ben, wat ik in China doe en met foto’s van mijn reizen.
Heel lang hoorde ik niets en ik dacht dan ook dat ik niets meer zou horen. Tot halverwege juni. Er verscheen een mailtje in mijn inbox met excuses voor de late reactie én de vraag of ik nog beschikbaar was. Dat was ik nog en enthousiast mailde ik terug. Na wat papierwerk ingevuld te hebben was alles al gauw rond en kreeg ik het programma voor mijn eerste persreis.

Discover Shanxi: wat ga ik er ontdekken?

Behoorlijk veel! Er is een druk programma voor ons samengesteld om zo veel mogelijk van de noordelijke provincie Shanxi (niet te verwarren met Shaanxi, waar je het Terracottaleger vindt) te kunnen zien. We zullen onder andere Pingyao (waar ik in 2011 al eens was), de Yungang Grotten, het hangende klooster en de Wutai berg gaan bewonderen / beklimmen. Verder ben ik erg benieuwd naar het lokale eten, zowel ontbijt als diner, in Shanxi.

mee op reis naar shanxi
Pingyao in de winter.

Discover Shanxi: hoe kun jij met mij mee op reis?

Hoewel het programma overdag vol zit is men zo lief geweest om de avonden redelijk vrij te houden. Ik verwacht echter dat we als groep ‘s avonds wel wat zullen gaan drinken of er op uit trekken om foto’s te maken. We zijn met een gevarieerd gezelschap (Malawi, Zwitserland, Cambodja en meer) en ik kijk er naar uit om met hen in gesprek te gaan.
Mijn laptop gaat mee, voornamelijk omdat ik tijdens de trip al artikelen moet gaan schrijven. Na de reis heb ik een week de tijd om materiaal aan te leveren, maar omdat ik 2 dagen na terugkomst al weer vertrek (naar Japan), moet ik daar al tijdens de reis aan beginnen. Helemaal niet erg, ik doe het graag, maar het vereist alleen wat planning.
Maar goed, ik ben van plan om te gaan ploggen. Ik zal dan ‘s avonds de plog maken en die zal de volgende ochtend (ochtend in Nederland), dan online komen. Misschien verschijnen ze elke dag, misschien om de dag, zodat er hier ook wat online komt als ik in Japan ben. But, we’ll see!

Tenslotte zal ik onderweg (waar mogelijk, after all, we’re in China) proberen mijn Instagram en Facebook regelmatig te voorzien van foto’s en updates. Voor Instagram kun je alle foto’s vinden onder de hashtag #discoverShanxi.
Mocht je me nog niet volgen (shame on you! ;), dit is mijn Instagram en klik hier voor mijn Facebookpagina.

Tot in Shanxi!

Published by

Yvonne

Yvonne woont en werkt sinds 2010 in China. Op GoYvon deelt ze tips over reizen en werken in China. Daarnaast schrijft ze tevens over de reizen naar andere landen die ze maakt. Yvonne werkt momenteel als PYP leerkracht op een internationale school.

3 thoughts on “Ga met me mee op reis: Discover Shanxi met China Daily”

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares