Europa Frankrijk

Mijn favoriete parken in Parijs

parken in Parijs

Eén van de redenen dat ik Parijs een leuke stad vind, is het feit dat er zoveel parken te vinden zijn in deze ‘stad van de liefde’. Hoewel Parijs een grote stad is, is een park nooit ver weg. Parken in Parijs zijn geweldig; je kunt er relaxen, sporten of picknicken.

Tijdens mijn citytrip naar Parijs afgelopen zomer heb ik heel wat tijd in de verschillende Parijse parken doorgebracht. Het zal je dan ook niet verwonderen dat ik een aantal favorieten heb. Wil je ook een park bezoeken in Parijs, lees dan mijn lijstje eens door en je zult er ongetwijfeld een tussen zien staan die je aanspreekt.

Parken in Parijs: Parc Monceau

Parc Monceau vind je direct naast de metrohalte met dezelfde naam, in het 8e arrondissement. Het park meer dan 200 jaar oud en heeft een lange geschiedenis.

parken in Parijs

Tijdens mijn bezoek aan het park was het een drukte van belang. Er waren veel mensen en iedereen leek het naar zijn zin te hebben met wat hij aan het doen was. Veel mensen waren aan het hardlopen, er zaten mensen al kletsen op bankjes, mensen lazen boeken, lagen op het gras of waren aan het sparren.
Deze drukte vind ik nou zou leuk; het lijkt er op dat je kunt doen wat je wilt en dat niemand al te gek opkijkt. Ik zat een goed uur in het park, op een bankje en vermaakte me met het kijken naar mensen.

Parc Monceau is dagelijks geopend van zonsop- tot zonsondergang met extra lange openingstijden in de zomermaanden.

Jardin du Luxembourg

Jardin du Luxembourg is het op twee na grootste park in Parijs en bevindt zich in het 6e arrondissement. Het park is de tuin van de Franse senaat en heeft daardoor een wat formeler, sjieker gevoel. Het park heeft een lange laan met een ‘vijver’, tuinperkjes in het midden en beelden aan beide zijdes van de laan. De ‘vijver’ is leuk voor kinderen; je kunt er kleine bootjes in laten varen.

parken in Parijs

Aan beide kanten van de laan bevinden zich fijne bankjes en stoelen waar je fijn op kunt bijkomen van de wandeling door het park, van de tuinen en het weer te genieten of je baguette op te eten. De meeste mensen zitten op de bankjes omdat er een klein stukje gras is waar je mag zitten.

parken-in-Parijs-2

Jardin des Plantes

Een ander park dat ik erg de moeite waard vind is het Jardin des Plantes. De eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat het meer een tuin is dan een park. Of beter; het is de voornaamste botanische tuin in Frankrijk! Meer een tuin dan een park dus maar zeker de moeite waard om te bekijken.
Slenterend en dwalen door de straten van Parijs liep ik tegen de poort van het Jardin des Plantes aan. Ik was verrast bij de grootte van het park (28 hectare) en onder de indruk van alle bloemen (meer dan 4000) die er stonden.

parken in Parijs

Dit park werd opgericht in 1626, maar pas 9 jaar later werden de eerste planten en bloemen geplant. Voorheen heette het ‘Jardin du Roi’ en was het een prive-park voor lange tijd. Pas in 1640 ging het park open voor het publiek.

Je kunt bij de volgende stops (metro) uitstappen om bij het park te komen; Quai de la RapéeJussieuCensier – Daubenton and Gare d’Austerlitz.
Het Jardin des Plantes is elke dag geopend van 8.00 – 19.30.

parken in parijs

 Naar welk park zou jij gaan bij een bezoekje aan Parijs?

parken in parijs

You Might Also Like

2 Comments

 • Yvonne
  Reply
  t
  6 October, 2012 at 11:54 PM

  ben alleen in Jardin du Luxembourg geweest en dat is dan ook een favoriet.

 • Yvonne
  Reply
  Parijs
  11 August, 2013 at 9:16 PM

  De parken zijn zeer zeker een aanrader. Mannen in pak die een spelletje petanque spelen, het kan allemaal. Of gewoon even je vriendin verrassen met een gezellige picknick in het park naast de Eiffeltoren …

 • Reacties zijn welkom! Bedankt!

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Shares