reismotivatie

Mijn Favoriete Inspirerende Quotes

Een aantal maanden geleden plaatste ik een blogpost met daarin een aantal van mijn favoriete Travel Quotes. Zelf vond ik het erg leuk om deze te schrijven (quotes inspireren me en zetten me aan het denken) en jullie bleken het ook een leuke post te vinden. Daarom vandaag deel 2 van mijn favoriete inspirerende quotes. Ik ben benieuwd wat jullie er van vinden.

Inspirerende Quotes

inspirerende quotes

De quote plaatste ik onlangs op mijn Instagram-account. Wanneer ik deze quote lees moet ik denken aan de Amerikanen. Waarom? In de Verenigde Staten is het niet gebruikelijk om je vakantiedagen in de zomer op te nemen. Veel mensen werken gewoon door en hebben alleen tijdens de feestdagen vrij. Niet gezond lijkt me en zo zonde! Ik werk om te kunnen leven, niet andersom en dat zouden meer mensen moeten doen. Geld kun je altijd blijven verdienen, reizen gaat op een gegeven moment moeilijker. En als dat moment komt en je dan moeten bedenken dat je te veel gewerkt heb is dat best moeilijk, lijkt mij.

inspirerende quotes

Wanneer werd jij gebeten? Echt gebeten werd ik in 2005 toen ik 3 weken door Maleisië reisde. Dat was zo’n bijzondere ervaring. Ik zag compleet andere natuur, at anders dan in Nederland, het leven was er anders. Kortom alles wat anders en dat andere smaakte naar meer.
Eerder al werd tijdens mijn jeugd het virus een beetje aangewakkerd toen wij als gezin eens per jaar gastgezin waren voor dansers die vanuit de hele wereld naar ons kleine dorpje toekwamen. Je kunt trouwens meer over ‘hoe het begon’ op mijn ‘Wie is Yvonne‘-pagina lezen.

inspirerende quotes

Herinneringen kan niemand je ooit nog afnemen, herinneringen zijn van jezelf en deel je met anderen. In mijn hoofd bevinden zich talloze kastjes met herinneringen aan de reizen die ik maakte, de geuren die ik rook, de kleuren die ik zag en de smaken die ik proefde. Af en toe trek ik een laatje open en ben ik weer even terug op die mooie plek of in dat gezellige restaurantje. Nu ik de meeste van mijn reizen samen met Miguel maak is er soms niets leukers dan samen terug te denken aan de plekken die we bezochten en aan de mooie momenten die we samen beleefden.
Een kleurtje is mooi en staat gezond, maar bij gaat het toch echt om de ervaringen!

inspirerende quotes

In 2012 werkte ik in Shenyang en gaf ik les aan een universiteit. Een aantal van mijn studenten had al best wat van de wereld gezien, zo bleek uit de gesprekken die ik met ze had. De reizen die zij maakten waren echter compleet anders dan de reizen die ik maak. Zij zagen bijvoorbeeld 7 Europese landen in 14 dagen. Tijdens het backpacken ben ik ze ook tegengekomen: mensen die in 3 weken door Vietnam, Thailand, Laos en Cambodja trokken. Bij mij valt dan altijd mijn mond open van verbazing. Hoe houd je dat vol?
Ik reis het liefst zo langzaam mogelijk. Kies er soms zelf bewust voor om een kleiner deel van een land beter te leren kennen in plaats van toch nog te proberen om dat ene mooie strand te zien.
Uit onderzoek blijkt bijvoorbeeld dat reizigers veel meer voor hun geld krijgen dan toeristen.

inspirerende quotes

Deze foto sluit aan bij de vorige quote, vind ik. Ik maakte de foto tijdens de Digital Innovation Asia, begin juni. Het laat duidelijk het verschil zien tussen een (sociale) reiziger en een toerist. En ja, het is wat aangedikt.

inspirerende quotes

Voor mij gaat het er juist om deze dingen wél te doen. Me onder te dompelen in een cultuur die ik niet ken, de lokale lekkernij te proberen, de bus te nemen die ook de lokale bevolking neemt. In contact te komen met die bevolking, te zien hoe ze leven. Waarom reizen als je je blijft vastklampen aan het vertrouwde, aan dat wat je ook thuis zou kunnen krijgen?

inspirerende quotes
Deze is gewoon mooi. Ga er op uit, wanneer je kunt. Het hoeft niet ver te zijn.

inspirerende quotes
Op slippertjes is alles mooier en beter. Het geeft me een zomers gevoel wanneer ik slippers aan heb met daarin voeten met vers gelakte teennagels.

inspirerende quotes

Het gaat niet om je bestemming, maar om de weg er naar toe. Het reizen zelf, het onderweg zijn, dat vind ik een van de mooiste dingen van het reizen. Mensen kijken op het vliegveld, me afvragen waar ze naar toe gaan. Tussen de locals zitten in de bus of wachten op de trein die uren vertraging heeft.

Welke van deze inspirerende quotes preekt jou aan?

Quote 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8.

Published by

Yvonne

Yvonne woont en werkt sinds 2010 in China. Op GoYvon deelt ze tips over reizen en werken in China. Daarnaast schrijft ze tevens over de reizen naar andere landen die ze maakt. Yvonne werkt momenteel als PYP leerkracht op een internationale school.

5 thoughts on “Mijn Favoriete Inspirerende Quotes”

    1. Hey Henriette,
      Bedankt voor je reactie, leuk te horen dat je ze mooi vindt.
      Je kunt ze wel pinnen hoor. Wanneer je over de afbeelding scrollt komt de ‘P’ van pinterest tevoorschijn en ook onderaan de blogpost zijn er opties om te sharen.

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares