leven in china

Leven in China Maand #58 – Mijn studie Chinees, foodies & verloofd

Afgelopen maand plaatste ik voor de eerste keer een maandoverzicht en dat beviel wel goed. Voor zowel mij als voor jou, dus nu de maand juni nagenoeg voorbij is heb ik weer een hoop foto’s voor je van mijn leven in China. Juni was een heftige maand. In positief opzicht want er gebeurde veel leuks! Ik update je over mijn studie Chinees, aankomende reisjes en meer.

Mijn studie Chinees, foodies & verloofd

De meeste foto’s plaatste ik in de loop van de maand ook op Instagram. Mocht je niet zo lang op foto’s kunnen en willen wachten, volg me daar dan, ik plaats er regelmatig een nieuwe foto. Zeker met al mijn reisjes in het verschiet zul je daar de komende weken veel foto’s gaan zien. Je vindt me er onder Go_Yvon.

koffieleut

♥ De maand begon niet zo goed. Onze French Press liet het leven. Nogal vervelend als het maken van koffie tot je ochtendroutine behoort. ♥ In ons nieuwe huis is er geen gallerij waar Sporty overheen kan rennen. Daarom moet ze nu verplicht een riempje om als ze op avontuur wil. Onze verhuizing was trouwens hilarisch. Begin deze maand kon je dat zien in dit filmpje. ♥

melkflessen

♥ Zoals je vast wel weet volgt Sporty mij overal. Deze keer besloot ze op mijn boek te gaan liggen terwijl ik mijn huiswerk deed. ♥ Dit kastje wordt gebruikt om melk in te zetten. Veel huizen hebben zo’n kastje naast de deur en ‘s ochtends doet de melkman er flesjes melk in. Normaal gesproken staan de flesjes in het kastje. Nu ze er bovenop stonden vond ik het een foto waard. ♥ Deze maand kon je meedoen aan een hele toffe winactie. De winnaar is inmiddels bekend en was erg blij met haar prijs. Ze had het boek al bijna uit liet ze me weten! Mocht jij het boek alsnog willen, hij is hier te bestellen voor €28,50 ♥ Deze geluksappels spotte ik in een Walmart tijdens een weekendje weg in eigen stad. Miguel en ik gingen trouwens niet zomaar een weekendje weg; we deden dat om ons te verloven! Heb je die blog gemist, lees hem dan alsnog hier. ♥

tickets naar Japan

♥ Het hotel waar we verbleven had een heerlijk ontbijtbuffet met echt alles wat je maar zou willen eten voor ontbijt. Ik hield het simpel en nam naast een eitje (niet op de foto) wat ontbijtgranen en verse yoghurt. ♥ Deze maand hakten Miguel en ik ook de knoop door wat betreft onze reis deze zomer. Een droom komt uit want we gaan 2 weken backpacken in Japan! Inmiddels hebben we de JR Rail Pass gekocht (dat ding is echt een rib uit je lijf! ~ mocht je meer over die pas willen weten, let me know) en een aantal overnachtingen geboekt. In Tokio slapen we in K’s House Tokyo Backpackers Hostel en in Osaka slapen we voor het eerst in een AirBNB, en wel deze. ♥ Met de hulp van een klasgenootje bestelde ik een nieuwe French Press. We kunnen wee koffie drinken! ♥ Wanneer ik een hele dag les heb lunch ik tussen de middag vaak met een paar klasgenoten. Dit zijn een soort aardappel dumplings. Erg lekker! ♥

Chinees eten

♥ Passievrucht! Een zeldzaam iets in Beijing. Althans, ik zie ze niet vaak. Ze waren heerlijk zoet. Helaas had de groentemand ze een week later al niet meer. ♥ Mooie luchten in Beijing. Het regenseizoen lijkt wel aangebroken te zijn, het regent de laatste weken bijna elke dag. ♥ Behalve de aardappeldumplings at ik nog veel meer lekkers tijdens mijn lunch met klasgenoten. ♥ Ik pakte de Lonely Planet van Korea er bij om mijn stedentrip naar Seoul te plannen. Inmiddels heb ik zo ongeveer duidelijk wat ik wanneer wil gaan doen. Veel eten ga ik sowieso, ik kijk dan ook erg uit naar de night dining food tour met O’ngo Food die ik ga doen. ♥

chinees eten

♥ Meer heerlijk Chinees eten! ♥ Het weekend luidde ik in met een biertje. ♥ Deze foto van mijn weekmenu kreeg heel wat reacties op Instagram. Sinds kort maak ik elke week een weekmenu voor het boodschappen doen. Lekker burgerlijk misschien, maar wél effectief. Het scheelt veel tijd, geld en stress. Ik ben benieuwd wie van mijn lezers hier een weekmenu maakt. ♥ “Niet stoppen met aaien!” is wat Sporty me hier vertelt door haar pootjes om mijn arm heen te slaan. ♥

picknicken in het park

♥ De automatische updates van Windows werden geïnstalleerd. Heel fijn, maar daarna deden mijn PhotoShop en Premiere Pro het niet meer. Ik baal er zo van! Ondertussen heb ik nog geen oplossing kunnen vinden. Nieuwe filmpjes moeten dan ook nog even wachten. ♥ Sorry, nog meer foto’s van Sporty. Ze is gewoon zo’n karakter, ze vráágt er om op de foto gezet te worden. Want welke poes gaat er nou uit zichzelf in haar reismandje zitten? Over het algemeen associëren poezen een reismandje met de dierenarts en dat is nooit leuk. Sporty daarentegen… ♥ Anderhalve week geleden werden we door collega’s van Miguel uitgenodigd om met hen naar het park te gaan. Zoals gebruikelijk hadden ze ontzettend veel snacks meegebracht en vertelden ze ter plekke dat er een verjaardag gevierd zou worden, inclusief taart. Een unieke ervaring, want zo vaak ga ik niet met Chinese families op pad. ♥

smog in beijing

♥ Op 24 juni had ik mijn laatste toets van dit semester. Als afsluiting van het semester gingen we met een aantal pizza eten. De Noord-Koreanen in mijn klas wilden graag de grootst mogelijke bestellen. Geen probleem en zo zaten we die avond aan een pizza van 28 inch. ♥ De foto van mij en de Chinese vrouw en de man met de enorme lens horen bij elkaar. Een soort van. In Sanlitun (een populaire wijk in Beijing) willen mensen vaak foto’s van mij maken en daar heb ik niet altijd zin in. Deze man wilde dat ook, maar ik zei hem dat ik het niet goed vond. Waarom niet? Omdat je dan ongemakkelijke foto’s krijgt zoals de foto rechts. Of omdat foto’s dan op het internet verschijnen. Of er ontstaan dit soort situaties. ♥ Verder was, na een hele hoop goede dagen, de smog weer eens ondraaglijk. ♥

Chinese taal leren

♥ Vorige week waren ze flink aan het verbouwen in één van de appartementen in ons gebouw. Ik ontvluchtte het geboor en ging naar een cafeetje i nde straat om daar te bloggen. ♥ Mooie Boeddha in Thailand. ♥ Ik maakte een apple crumble, maar dacht er pas aan een foto te maken toen hij al half op was. ♥ Al mijn toetsen gehaald! Verrassend, want mijn leestoets had ik toch echt niet gehaald tijdens de midterms… ♥ Mijn favoriete outfit van de afgelopen tijd. Een donkerblauwe jumpsuit. Had ik er maar meer! ♥

studie chinees

♥ Met een aantal van mijn klasgenoten. Van links naar rechts; Macau, Japan, Zuid-Korea, Nederland, Zuid-Korea en Iran. ♥ Na de afsluiting van het semester wéér samen eten (verveelt het al?). Helaas was het niet zo’n succes. Het was hartstikke gezellig, maar het eten was niet zo goed. ♥ Mooie bloemen op de campus. ♥ Jaa!! We hebben allemaal ons certificaat binnen! ♥

Wat gaat juli brengen?

Juli staat barstensvol met leuke reisjes! Ik heb mijn agenda er even op nageslagen en in juli ben ik welgeteld 7 hele dagen thuis!
Morgen vertrek ik voor tot en met zondag naar Seoul, op 10 juli ga ik voor een weekend naar Wuhan, van 15 – 19 juli ga ik de Shanxi provincie ontdekken samen met China Daily en het Toerisme Bureau van Shanxi en op 21 juli vlieg ik naar Japan.

Wat zijn jouw plannen voor komende maand?

Published by

Yvonne

Yvonne woont en werkt sinds 2010 in China. Op GoYvon deelt ze tips over reizen en werken in China. Daarnaast schrijft ze tevens over de reizen naar andere landen die ze maakt. Yvonne werkt momenteel als PYP leerkracht op een internationale school.

10 thoughts on “Leven in China Maand #58 – Mijn studie Chinees, foodies & verloofd”

 1. Soms denk ik dat mijn leven saai is. Met name zo de laatste maand voor de vakantie met een hoop werkstress.

  Misschien moet ik ook maar eens een ‘dagboek’ bij gaan houden. Al twijfel ik of dat bij me past 🙂

  Ik vind het in ieder geval leuk jouw overzicht te lezen!

  1. Dank je Jenny! Hoewel ik vooral voor mezelf dit soort overzichtjes plaats, is het altijd leuk om te horen dat anderen het ook waarderen.
   En je leven is echt niet saai hoor! Mijn leven is niet zo spectaculair. Vooral school, huiswerk, eten, slapen, herhalen 🙂
   En alleen doen wat je leuk vindt! Dus als een dagboek niet bij je past, niet doen. Maar misschien kun je het eens proberen?

 2. Mooi overzicht! Mijn plannen? Euh… Gewoon, mama in de vinex uithangen! ? wie weet een weekje nederlandse zee…

 3. Wow, joh, ik was je eventjes kwijt in mijn favorietenlijst maar heb echt duidelijk veel gemist! Nog gefeliciteerd met jullie verloving! Zelf heb ik niks met trouwen op zich omdat het voor mij geen toegevoegde waarde heeft maar vind het wel leuk om te lezen en te zien hoe anderen daar anders in staan.

  1. Dankjewel Wanda!

   Ik snap je helemaal hoor, zo dacht ik er ook altijd over, maar nu ik met een niet-Nederlander samen ben heeft het die waarde wel. Sommige dingen worden dan een stuk makkelijker!

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares