Beijing

HotSpot in Beijing :: The Bookworm in Beijing

Afgelopen weekend waren Miguel en ik op stedentrip naar Beijing. We gingen om twee redenen naar Beijing. Ten eerste gewoon voor ons plezier, even een weekendje er tussenuit, maar daarnaast ook om de stad te zien waar we volgend jaar willen gaan wonen & werken. Zondagmiddag bezochten we het ‘boekcafe’ ‘the Bookworm’. Een plek om als lezer je hart op te halen.

Helaas is The Bookworm sinds eind 2019 gesloten.

HotSpot in Beijing :: The Bookworm in Beijing

hotspot in beijing bookworm

hotspot in beijing bookworm
Al eens eerder had ik over the Bookworm gelezen, maar nog niet eerder had ik de kans om er naar toe te gaan. Zo vaak ben ik nog niet in Beijing geweest. Nu ik eindelijk de kans had, wilde ik er perse heen. Gelukkig houd Miguel ook van lezen en kreeg ik hem dus gemakkelijk met me mee.
hotspot in beijing bookworm
The Bookworm bevindt zich in het ‘Chaoyang’ district, in de buurt Sanlitun om precies te zijn. Het is een populaire plek onder de expats hier in Beijing, maar ook locals en toeristen komen er graag. En dat is niet verrassend, want ze hebben er een ruime keus aan boeken (zowel nieuw als tweedehands), goede koffie, vriendelijke bediening en er worden regelmatig culturele avonden gehouden. Een prima plek om een middagje te zitten lezen of schrijven. Probeer het weekend echter te vermijden, dan is het namelijk erg druk.
hotspot in beijing bookworm

Boekenverkoop

Ik had het plan om er een hele middag rond te neuzen en lekker te lezen, maar helaas had ik maar anderhalf uur de tijd. Niet echt lang genoeg voor een leuk cafe als dit. Ik had echter wel heel veel geluk! Ik was namelijk precies op de dag gekomen waarop de ‘autumn sale’ plaatsvond. Op het dakterras was een enorme hoeveelheid boeken uitgestald en ze kostten maar 5RMB (€0,62) per stuk! Beiden konden we zoveel boeken voor zo weinig geld niet weerstaan en samen kochten we 13 boeken voor slechts 65RMB. We kochten, onder andere De roos van Tibet (Lionel Davidson), Memoirs of a Geisha (Arthur Golden), twee boeken voor dummies, Digital Fortress (Dan Brown), The Complete Works of Sherlock Holmes (Sir Arthur Conan Doyle) en The Fortune of War (Patrick O’Brian).
Mocht je ooit in Beijing zijn, ga dan zeker eens langs. Het is een van de betere boekenwinkels in Beijing. En mocht je nou niet in Beijing naar the Bookworm kunnen, probeer die van Suzhou of Chengdu dan eens.

Published by

Yvonne

Yvonne woont en werkt sinds 2010 in China. Op GoYvon deelt ze tips over reizen en werken in China. Daarnaast schrijft ze tevens over de reizen naar andere landen die ze maakt. Yvonne werkt momenteel als PYP leerkracht op een internationale school.

7 thoughts on “HotSpot in Beijing :: The Bookworm in Beijing”

  1. It was really awesome! All those books only cost us about $11 for the American readers. You would love it Mercy! I know I did and the book sale reminded me of a smaller “friends of the library” sale.

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares