zeevruchten eten in qingdao

Must do: zeevruchten eten in Qingdao

Wanneer ik aan Chinese collega’s of vrienden vertelde dat ik een lang weekend naar Qingdao zou gaan leken ze allemaal hetzelfde te zeggen: ga naar het strand & eet zeevruchten. Want dat is waar deze kuststad in de provincie Shandong om bekend staat. Onder andere, want Qingdao heeft nog veel meer te bieden dan dat. Dat is voor later, vandaag laat ik je zien wat ik er zoal at.

Eten in Qingdao

zeevruchten eten in qingdao

Zeesterren zijn enorm populair in Qingdao. Geen idee waarom want mij lijken ze echt niet lekker.
Het idee van een zeester staat me ook niet echt aan trouwens. Deze sloeg ik dan ook over.

zeevruchten eten in qingdao

Doordat Qingdao zich direct aan zee bevindt is er keus te over aan zeevruchten. Vooral mosselen, schaaldieren en vis zijn er populair. De vele toeristen die elke zomer naar Qingdao afreizen hebben dan ook elke maaltijd meer dan genoeg keus.

zeevruchten eten in qingdao

De eerste dag aten we deze schaaldieren als lunch. Mmm, heerlijk! Ze zijn in sojasaus klaar gemaakt.

zeevruchten eten in qingdao

Deze smaakten ook goed, maar niet zo lekker als de vorige.

zeevruchten eten in qingdao

 Tasty tasty!

zeevruchten eten in qingdao
Deze foto maakte ik met mijn gsm, niet zo’n geweldige kwaliteit.

Mosselen! In Nederland at ik ze graag en ook in Qingdao heb ik ze toch wel een keer of 3, 4 gegeten. In tegenstelling tot in Nederland worden ze niet in groenten gekookt, maar gewoon in water. Bij het serveren kreeg ik er een schaaltje azijn met knoflook en wat sojasaus bij en daar dipte ik de mosselen in. Voor zo’n schaal met mosselen betaalde ik 18rmb, omgerekend €2,19.

zeevruchten eten in qingdao
Genomen met mijn gsm

Waarom bestelde ik ook alweer krab? Ik vind het te veel werk voor te weinig eten, haha. Wat een gedoe!

zeevruchten eten in qingdao
Foto gemaakt met mijn telefoon.

Dit scholletje, in sojasaus, smaakte prima! Rechts zie je het schaaltje met daarin het sausje voor de mosselen.

zeevruchten eten in qingdao

‘s Avonds barst de gezelligheid los in de straten rondom Beach 6, om precies te zijn in Hunan Lu. Restaurants zetten tafels & stoelen op de stoep en de hele straat verandert binnen no time in een outdoor restaurant. Precies wat ik zo geweldig vind aan China! Ik vond het fantastisch er rond te lopen en te eten, vooral omdat je dit in Beijing nauwelijks nog ziet.
Later komt er een korte sfeervideo online van deze straat. Ik wilde eigenlijk een vlogje maken, maar op dat moment stond mijn hoofd er absoluut niet naar, het was waarschijnlijk een chagrijnig filmpje geworden…

zeevruchten eten in qingdao

Naast het koken van veel van de zeevruchten is het barbecueën enorm populair.
Het restaurant waar we deze mega-garnalen aten vonden we zo goed dat we er in 4 dagen tijd twee keer aten.

zeevruchten eten in qingdao

De laatste avond moest ik ze proeven; oesters!
Niet rauw, zoals ze vaak worden gegeten, maar klaargemaakt op de barbecue met een sausje van soja en knoflook. Mmmm! ♥

zeevruchten eten in qingdao

Published by

Yvonne

Yvonne woont en werkt sinds 2010 in China. Op GoYvon deelt ze tips over reizen en werken in China. Daarnaast schrijft ze tevens over de reizen naar andere landen die ze maakt. Yvonne werkt momenteel als PYP leerkracht op een internationale school.

7 thoughts on “Must do: zeevruchten eten in Qingdao”

 1. Dat ziet er heel apart uit allemaal! Zeesterren zou ik ook overslaan denk ik 😉
  Krab vind ik ook lekker qua smaak, maar idd een hoop gedoe voor weinig krab.Haha

 2. Ziet er allemaal heerlijk uit! Moet je daar niet goed uitkijken voor voedselvergiftiging, of is het allemaal gewoon prima en kan je met ogen dicht eten?

  1. Hoi Kim,
   bedankt voor je reactie, leuk!
   Qingdao is denk ik een van veiligste plaatsen in China als het om eten gaat. ‘s Ochtends komt de vis aan op de visafslag en het meeste leeft nog op het moment dat de klant het bestelt. Verser kan dus eigenlijk niet.

   1. Ok, dat klinkt logisch ja! Bedankt voor je reactie, en vooral ook voor je blog. Ik reis over een maand voor twee weken naar Beijing. Mijn man moet daar werken en ik kan in principe doen wat ik wil. Vind het heel spannend! Ik ben niet bang of verlegen aangelegd maar in mijn eentje de toerist zijn is nieuw mij, zéker in zo’n compleet andere dimensie als China!

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares