Mijn Lifestyle

Naar Bangkok, Thailand voor de BloggerMatchup!

thailand

De kans is groot dat je op Facebook of Twitter al een berichtje voorbij hebt zien komen over de DIAsia BloggerMatchup waar ik aan ga deelnemen begin juni. Deze BloggerMatchup vind plaats van 2 tot en met 5 juni in Bangkok, Thailand. De eerste twee dagen zullen in het teken staan van workshops en kennismaking met Tourisme Bureaus en op 4 en 5 juni zal ik aan verschillende tours gaan deelnemen.

Naar Bangkok voor de BloggerMatchup!

DIAsianaar bangkok

Het zal voor mij niet de eerste keer zijn dat ik naar Bangkok ga. In 2007 en 2011 was ik ook al eens in deze stad. In 2007 was ik er samen met twee meiden waarmee ik samen een vrijwilligersproject deed in Pai. In 2011 was ik er een dagje samen met Miguel en vervolgens een paar dagen alleen.
Ik herinner me de fietstocht die ik maakte, de paleizen die ik bezocht, Koh San Road, de mango sticky rice en de kokosnoten.

Deze keer ga ik als reisblogger naar Bangkok. Ik ga de BloggerMatchup bijwonen, aan workshops deelnemen, speeddaten met Tourisme Bureaus en verschillende tours doen. Ik heb er zo veel zin in! Zo veel zin dat ik er niet over uitgepraat raak en Miguel maar blijf vertellen over wat ik allemaal ga doen, haha.

Het grappige is dat hij degene is die mij de link naar de site van DIAsia gaf. Hij wees me er op en dacht dat het misschien wel wat voor mij zou zijn, dat ik het wel leuk zou vinden. Ik spitte de site door, meldde me aan en gaf me op voor de BloggerMatchup. Dat laatste deed ik met het idee ‘wie niet waagt, wie niet wint’, want mijn blog is zo klein, ik val in het niet bij de grote bloggers. Mijn verbazing was dan ook groot toen ik een officiële uitnodiging ontving! Mijn enthousiasme was nog veel groter; ik kon het bijna niet geloven!
Dat was bij wijze van spreken de eerste ‘etappe’ die ik had genomen. Stap twee? Vrij kunnen krijgen van mijn werk. Boven verwachting lukte dat ook nog eens! Daarna bevestigde ik mijn deelneming en boekte ik mijn vlucht naar Bangkok.

Zaterdagnacht vlieg ik vanaf Beijing via Hong Kong naar Bangkok en 7 juni kom ik terug.
Na het even heb ik nog twee dagen om zelf op ontdekking te gaan en plekken opnieuw te bezoeken of nieuwe plekken te bezoeken. Ik ben heel benieuwd naar wat ik allemaal ga doen & zien en wie ik zal gaan ontmoeten.
Ook ben ik benieuwd naar insider tips, wat moet ik zeker zien en is het liefst niet al te toeristisch?

Dan nog een kleine opmerking over de huidige situatie in Thailand. Zoals je ongetwijfeld op het nieuws gehoord hebt is de situatie in Bangkok momenteel niet ideaal. Het leger heeft ingegrepen, een staatsgreep, omdat de regering niet wil aftreden.
Op het moment dat ik vorige week het eerste nieuws hoorde over het ingrijpen van het leger, begon ik me langzaamaan af te vragen of het nog wel veilig zou zijn om naar Thailand af te reizen. Wat als ik in een demonstratie terecht kom? De organisatie houdt iedereen gelukkig up to date en hoewel er aan het begin van de week sprake van was dat het wellicht geannuleerd zou worden, hebben ze nu groen licht gegeven en gaat alles gewoon door.

Nog maar een paar dagen, ik heb er zin in!

You Might Also Like

6 Comments

 • Yvonne
  Reply
  Tika
  23 May, 2014 at 10:08 AM

  Heb even de website bekeken en het ziet er super gaaf uit!. Heel veel plezier en ik ben benieuwd naar je verhalen.

  • Yvonne
   Reply
   Yvonne
   23 May, 2014 at 11:53 AM

   Bedankt Tikva.
   Inmiddels is mijn bericht echter al weer verouderd en lijkt het event niet door te gaan nu met de staatsgreep. Wanneer het leger ook besluit het internet af te sluiten, dan heeft het weinig tot geen zin om het even te laten doorgaan. Want wat zijn reisbloggers zonder internet? 🙁

 • Yvonne
  Reply
  Cindy
  23 May, 2014 at 11:18 AM

  Wat een avontuur weer! Doe voorzichtig, maar geniet…..!!!

 • Yvonne
  Reply
  Claudia
  23 May, 2014 at 12:35 PM

  Ai, best vervelend die situatie nu. Klinkt wel als een heel leuk event, hopelijk gaat het alsnog door of kan het verplaatst worden…

 • Yvonne
  Reply
  Elise
  23 May, 2014 at 5:30 PM

  Ik zat er net aan te denken .. het is niet veilig. Doe maar voorzichtig en heel veel plezier !

  Elise

 • Yvonne
  Reply
  Wanda
  24 May, 2014 at 8:17 PM

  Oh, ik lees net in je reactie dat het event misschien niet doorgaat vanwege de huidige omstandigheden in Thailand… maar los daarvan zou het natuurlijk een super gaaf event zijn en is het natuurlijk helemaal super dat je er voor bent uitgenodigd.

 • Reacties zijn welkom! Bedankt!

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Shares