De Verenigde Staten Noord-Amerika

New York in foto’s ♥ The City That Never Sleeps

op reis naar amerika

Over New York is al zoveel gezegd en geschreven, dat ga ik voorlopig niet doen. Ik houd het bij een foto-impressie van mijn bezoek aan ‘the city that never sleeps’, aan New York. Kijk mee en ga met mij terug naar New York.

New York in foto’s

new york in foto's

Time Square, iedereen kent het natuurlijk uit de vele films en van TV. Als toerist moest ik hier dan ook echt naar toe om het met eigen ogen te aanschouwen. Enorm grote billboards, heel veel lichtjes, mensen en ontelbaar veel scalpers die me probeerden een bus in te krijgen en zo de stad door te rijden of die me een comedyshow aan wilden smeerden.

new york in foto's

new york in foto's

De Brooklyn Bridge kon ik ook niet overslaan natuurlijk. Ik had hem al een paar keer gezien voordat ik er daadwerkelijk op stond en overheen liep. De dag dat ik de brug op ging was het boven de 30 graden, echt heel warm! Gelukkig kon ik wel genieten van wat ik om me heen en boven me zag (net als al die andere toeristen).

De contrasten tussen oud en nieuw vielen me erg op in New York. Oude gebouwen stonden naast hoge, moderne wolkenkrabbers. Mooi om te zien.

new york in foto's

Ik nam de, gratis, Staten Island Ferry, om zo het Vrijheidsbeeld en de skyline van New York te kunnen zien. Hoewel deze reis geen echte backpackers-trip was, blijven Miguel & ik toch backpackers die op hun budget letten en het liefst meer doen voor minder geld. In plaats van een duur ritje op een toeristenboot die me naar het beeld bracht genoot ik op de forenzenboot van het mooie uitzicht.

new york in foto's

We hadden geluk dat we op de dag dat wij wilden gaan zo naar binnen konden. Normaal gesproken dien je je online aan te melden en op een bepaald tijdstip te komen. Deze dag niet. Na een grondige veiligheidscontrole en een tijd in de rij gestaan te hebben, liepen we Ground Zero op. Indrukwekkend om deze plek te zien en er rond te lopen. Al rondlopend en pratend over wat er gebeurd is kwam ik nieuwe feiten te weten die, in mijn ogen, heel verrassend waren en waar ik verbaasd over was. En nog altijd ben. Het is een gevoelig onderwerp en daarmee niet geschikt om dieper op in te gaan hier.

new york in foto's

Central Park. Niet te verwarren met Central Perk. Enorm groot en voor iedereen wat te doen. Wij liepen er een aantal uur rond en genoten van de ruimte, het groen, het mensen kijken. Kortom, van al het moois. Ik verbaasde me over de kosten van het huren van een fietstaxi of, voor de romantische zielen, een koets. Vooral de fietstaxi was aan de prijs; $4 per minuut!

new york in foto's

Je moet goed kijken, maar dan zie je op het straatnaambord ‘Amsterdam Avenue’ staan. Vanaf LaGuardia Airport namen we de M60 richting Manhattan, alwaar we op een willekeurig punt uitstapten en de bus verruilden voor de metro. Dat was ideaal trouwens, om zo met de bus richting de stad te kunnen en op de metro te stappen.

Ben jij wel eens in NYC geweest? Wat vond je er van?

You Might Also Like

7 Comments

 • Yvonne
  Reply
  Linda
  9 September, 2013 at 12:09 PM

  Leuk! En de nieuwe site ziet er goed uit!!

 • Yvonne
  Reply
  Judith
  9 September, 2013 at 3:08 PM

  Mooie nieuwe lay-out, dat was het wachten wel waard! (:

 • Yvonne
  Reply
  Rick
  9 September, 2013 at 6:38 PM

  Wauw, heel tof! Geniet nog eventjes daar van die prachtige stad! 🙂

  • Yvonne
   Reply
   Yvonne
   15 September, 2013 at 11:16 AM

   Hey Rick!
   Wat leuk dat je reageert! Het is al weer even geleden dat ik er was overigens. Ik was er in juli, ben inmiddels al weer terug in China.
   Over China gesproken; ben je hier inmiddels al eens geweest?

 • Yvonne
  Reply
  Evey | Style Spy
  10 September, 2013 at 12:54 PM

  Jajh! Leuk NY. Ik ga bijna heen! Heb jij nog goeie tips wat betreft slapen? WIj zoeken nu een appartement of hostel (bijv via wimdu of Air B&B) XX

 • Yvonne
  Reply
  Marcella
  10 September, 2013 at 10:14 PM

  Gave foto’s! Ik vind het een bizarre, toffe stad.

 • Yvonne
  Reply
  Brigitte
  24 June, 2014 at 9:54 PM

  Ik ben in 2010 in New York geweest en ik en de NLse vriendin die ik daar heb leren kennen missen de stad nog steeds! We willen zo graag terug..!

  Ik krijg nog altijd een brok in mijn keel als ik aan ons afscheid denk op Times Square. Zij ging haast naar huis, ik bleef nog haast een maand in Amerika. Zonder haar was ik echt hopeloos verloren geweest, ik snapte geen bal van de subway. Gelukkig na haar uitleg heb ik heel New York kunnen ontdekken 🙂

 • Reacties zijn welkom! Bedankt!

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Shares