filipijnen

Next trip: het land van de 7107 eilanden → de Filipijnen

Het zal ongeveer een jaar geleden zijn, misschien iets langer, dat Miguel & ik voor het eerst de Filipijnen noemden als mogelijk reisbestemming noemden. Van mijn Filipijnse collega had ik er al veel over gehoord. Ze vertelt altijd met zoveel passie en liefde over haar land en de schoonheid er van; dat maakte mij wel nieuwsgierig naar deze archipel.

de filipijnen

Vriendelijke, lachende mensen en mooie stranden. Ja, haar verhalen klonken me wel goed in de oren en langzaamaan werd mijn interesse gewekt. Als ik het me goed herinner hadden we al plannen om in oktober naar de Filipijnen af te reizen, maar de tickets pasten op dat moment niet in ons budget. Hoewel we momenteel van slechts een salaris moeten rondkomen paste het dit jaar wel in ons budget en daarom vliegen we op 26 januari voor 12 dagen naar de Filipijnen!

Kun je wel backpacken in de Filipijnen na de tyfoon?

Dat vraag je je vast af, of niet? Dat snap ik, want ik vroeg het me ook af. Vooraf heb ik natuurlijk het een en ander uitgezocht en zowel ik als Miguel hebben onze Filipijnse collega’s gevraagd. Het noorden is niet (zo zwaar) getroffen en is dus prima te bereizen. We moeten nog wel even precies uitzoeken hoe het zit met het vervoer, maar ik ga er vanuit dat het goed komt.

de filipijnen

Wat gaan we zien tijdens onze rondreis?

Daar zijn we nog niet helemaal uit, haha. We hebben een reisgids besteld en in huis, maar we zijn er nog niet mee aan de tafel gaan zitten. Via verschillende blogs heb ik al wel het een en ander opgezocht, maar ik vind de reisblogs met informatie over de Filipijnen vrij schaars. Of ik zoek niet goed genoeg, dat kan ook.
Waar ik benieuwd naar ben is de wijk Intramuros in Manilla en ik wil sowieso naar de Taal vulkaan (in Luzon). Verder gaan we natuurlijk naar één van de mooie stranden die de Filipijnen heeft; heerlijk op het strand met een fruitshake, een goed boek en verder niets. Een paar dagen relaxen.

de filipijnen

Dat gaat het hopelijk wel worden; een relaxte trip. Om we maar 12 dagen gaan willen we ons beperken tot een aantal plaatsen zodat we niet te veel onderweg zijn. Dat is dan zo zonde van de tijd!

Is iemand van jullie ooit in de Filipijnen geweest? Hebben jullie nog goede tips? Laat het dan weten in een reactie, zou ik erg tof vinden!

Published by

Yvonne

Yvonne woont en werkt sinds 2010 in China. Op GoYvon deelt ze tips over reizen en werken in China. Daarnaast schrijft ze tevens over de reizen naar andere landen die ze maakt. Yvonne werkt momenteel als PYP leerkracht op een internationale school.

11 thoughts on “Next trip: het land van de 7107 eilanden → de Filipijnen”

 1. Wauw wat een fijn vooruitzicht! Ik kijk uit naar je verslagen, want moet eigenlijk zeggen dat ik niet veel weet over de Fillipijnen. Van vrienden van me die er vandaan komen hoor ik wel goede verhalen er over, maar dat is allemaal heel algemeen eigenlijk 🙂 Veel plezier met plannen/voorpret!

 2. Zeker, ben er inmiddels 7 x geweest (inclusief mijn bruiloft) en het blijft me verbazen! 2 dagen manila voor cultuur, Intramuros en de cathedraal zijn top dan, en dicht bij moderne zaken als de SM Mall ;-). Dan naar het Noorden naar Banaui per bus (houten bankjes, geen glas, geen gordels) via Lake Taal naar de bergen, trek daar 4 dagen voor uit. De vulkaan niet per ezel maar te voet beklimmen, haha. Ten zuid/zuidwesten van Manila heb je wel wat stranden en resorts maar niet zo mooi als het gbied tussen Palawan, Boracay, Cebu, Bohol. Wil je echt mooie stranden dan moet je toch vliegen, of de ferry/supercat, wat ook een gaaf avontuur is. Vliegen is mij het allerbeste bevallen met Cebu Pacific. Goede machines en scherpe prijzen.

  1. Bedankt voor je tips! Inmiddels ben ik wat wijzer en heb ik een route in gedachten, die heb ik vandaag online geplaatst. Het is natuurlijk onder voorbehoud, want wellicht hoor ik onderweg dat ik echt een andere plaats moet gaan bezoeken. Er wordt in elk geval niet gevlogen (geld uitsparen voor een tripje in oktober ;))

 3. hoi Yvonne,
  als backpacker moet je van te voren toch niet te veel plannen, maar je moet gewoon gaan en zien wat je overkomt en wie je ontmoet

 4. Ben net een week terug thuis van De Filipijnen. Wat ik zeker zou doen is het eiland Luzon. Daar vind je echt prachtige dingen, en na de tsunami is het ook het meest toegangkelijke gebied in het land. Manila opzich is zeer heftig. Het verkeer zit er 24 uur per dag muurvast. Ik heb met onze chauffeur richting de luchthaven even door intramuros gereden en dat is echt mooi. Je hebt direct het gevoel dat je in Zuid-Amerika ofzo. Zoals de naam zegt in het spaans: binnen de muren. Inderdaad ! Het is helemaal ommuurd. En het fijne is dat je op de muren kan wandelen. Voor stranden zou ik persoonlijk Boracay (Het toeristische eiland van de Filipijnen) afraden. Ga liever naar Palawan. Boracay is zeer klein en veel duurder ten opzichte van de rest van het land. Op Palawan vind je bijna geen toeristen en het is er prachtig. Je hebt daar niet alleen mooie stranden, maar ook een ondergrondse rivier die herkend wordt door Unesco. De Filipijnen zal je fantastisch vinden. Ik heb zelf al veel gereisd voor mijn jonge leeftijd (15) en vond de Filipijnen de mooiste en leukste bestemming tot nu toe. Ik had het geluk dat ik mee was met mijn beste vriendin en haar mama (Zij hebben de Filipijnse nationaliteit) en daardoor had ik direct contact met de zeer vriendelijke en warme bevolking. Ik k

  1. Hoi Stan,
   Bedankt voor je uitgebreide reactie, leuk en informatief!
   Intramuros wil ik zeker zien. Dat is denk ik ook het enige dat ik ga zien in Manilla. Ik wil daar niet te lang blijven, zoek liever wat kleinere steden op.
   Palawan heb ik veel goeds over gehoord en gelezen. Ik was er graag naar toe gegaan maar helaas liet de tijd het niet toe.

   Waar ben je zoal geweest?

 5. Leuk om te lezen dat iedereen zo z’n eigen ervaringen en tips heeft en deelt. Belangrijkste vind ik dat men er naar toe gaat en het zelf ervaart. Filipijnen zit in mijn hart en ik gun het iedereen om dit te land te ontdekken. Er is geen goed of fout hier, er is voor ieder wat wils. Have fun!

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares