De Verenigde Staten Noord-Amerika

Mijn volgende bestemming is bekend! Ik ga naar de Verenigde Staten!

op reis naar amerika

Wellicht heb je het al gelezen op Twitter of Facebook, maar mijn volgende bestemming is bekend! Aankomende zomer ga ik voor 3 weken naar de Verenigde Staten toe! Het thuisland van Miguel. Na tweeënhalf jaar samen zijn zal ik eindelijk zien waar hij is opgegroeid en gestudeerd heeft. Ik zal zijn familie ontmoeten en met de hitte van Florida kennismaken.

In deze blog vertel ik je wanneer we precies gaan, waar we naar toe gaan en wat we willen gaan doen. Lees je mee?

Vliegen naar mijn volgende bestemming

In eerste instantie was het onduidelijk of ik wel 3 weken vakantie kon krijgen. Inmiddels is die onduidelijkheid gelukkig weg en heb ik 3 weken vakantie gekregen! Zo fijn! Als budget backpacker wil ik vanzelfsprekend goedkoop vliegen, ik betaal liever niet te veel voor een ticket. Het vinden van een betaalbaar ticket was nog een heel gedoe overigens. Ik had een goed geprijsd ticket gevonden, maar kon het een paar dagen later niet meer terug vinden. Na het feestje op Koninginnedag was ik de volgende ochtend weer aan het zoeken geslagen en toen kwam ik de tickets weer tegen. Gelijk geboekt dit keer! Het scheelde me meer dan €150,-!
We zullen op 28 juni vertrekken en komen 19 juli weer terug. In deze drie weken zullen voornamelijk in Florida zijn, maar we zullen waarschijnlijk ook een paar dagen naar Minnesota gaan waar één van de zussen van Miguel woont. Hoe en wat precies is nog wel onduidelijk, maar er er staat al wel wat op de planning.

Key West

mijn volgende bestemming

De vuurtoren op Key West

De Key West is het meest zuidelijke puntje van de Verenigde Staten en heeft prachtige stranden! Het schijnt er wat relaxter te zijn dan Miami, dat een stuk noordelijker ligt. Het plan is er om samen met Miguel zijn broer naar toe te rijden en in Key West ‘the 4th of July’ te gaan vieren.
Verder las ik ergens (maar waar ook al weer?) dat het op 3 na mooiste / grootste koraalrif zich in Key West bevindt. Snorkelen lijkt me ook geweldig om daar te doen. Wellicht nadat ik m’n ogen heb laten laseren? Met alleen een duikbril zie ik denk ik niet zoveel.

Disneyworld

mijn volgende bestemming

Als we dan toch in de buurt zijn… Misschien een dagje naar Disneyworld?

Saint Augustine

mijn volgende bestemming

Dit stadje bestaat al sinds de 16e eeuw en wordt beschouwd als de oudste Europese nederzetting die zich nog in de Verenigde Staten bevindt. Ik heb uit betrouwbare bronnen gehoord dat het ijs in Saint Augustine erg lekker is, dus dat zal ik zeker gaan proeven. Daarnaast zal het strand ook getest gaan worden!

Verder lijkt het me gaaf om naar de Everglades gaan (de moerassen), maar uit andere, ook betrouwbare, bronnen heb ik gehoord dat het daar gevaarlijk is vanwege de slangen en krokodillen. Ik denk dat het wel meevalt; er worden toch niet zomaar tours georganiseerd door allerlei bedrijven?

Must sees & praktische tips?

Ik weet dat een aantal mensen al in de Verenigde Staten is geweest, ik ben dan ook heel benieuwd naar tips. Zowel als het gaat om wat ik echt niet mag missen als praktische tips. Laat ze in een reactie achter, of mail me 🙂

You Might Also Like

10 Comments

 • Yvonne
  Reply
  Evey
  21 May, 2013 at 4:18 PM

  Wauw, wat een mooi vooruitzicht! Je moet naar Key West gaan! Lijkt me gaaf om daar over te lezen! En wat vervelend van je ogen en een duikbril, ja had ik nooit zo over nagedacht, maar dat is natuurlijk hartstikke onhandig! Leuke blog btw! XX

  • Yvonne
   Reply
   Yvonne
   22 May, 2013 at 2:31 PM

   Bedankt voor je complimentje Evey, leuk!
   En the Keys, die staan inmiddels definitief op het programma, dus daar zul je zeker meer over lezen in juli!

 • Yvonne
  Reply
  philippine
  26 May, 2013 at 3:41 PM

  Keywest is heel mooi!! Ik ben ook naar de everglades geweest om krokodillen te spotten, helaas heb ik er niet een gezien, later wel een keer gewoon langs de weg en bij een golfbaan…. Ga je ook nog lekker een dagje aan het strand liggen in Miami Beach? Dat is ook wel leuk om gewoon gezien te hebben!

  • Yvonne
   Reply
   Yvonne
   27 May, 2013 at 12:57 PM

   Wat jammer dat je er geen gezien hebt in de Everglades. Ik ga sowieso krokodillen zien, we gaan namelijk naar de crocodile farm in St. Augustine 🙂
   Aan het strand liggen gaan we zeker, waarschijnlijk niet in Miami. Wel bij de zus van Miguel en bij de Keys.
   Wanneer was jij er?

 • Yvonne
  Reply
  Sjors van Duren
  27 May, 2013 at 8:48 AM

  Everglades kun je prima heen! Je kunt met de auto het nationaal park inrijden, bij de ingang is het bezoekerscentrum: daar kun je eventuele excursies boeken. (Wij hebben de boottocht vanuit Everglades city gedaan, moeite waard!).

  Vervolgens rijd je 80km. door de Everglades op een doodlopende weg. Om de zoveel tijd kun je eruit en mooie wandelingen maken over speciaal daarvoor aangelegde routes. Gevaarlijk is het absoluut niet. Alligators doen helemaal niets, tenzij je ze kwaad maakt. Ze eten normaal voedsel ter grote van kippen 😉

  Toen wij er waren (oktober) hebben we heel veel alligators gezien. Eentje lag zelfs te zonnen net naast het (drukke) wandelpad.

  • Yvonne
   Reply
   Yvonne
   27 May, 2013 at 1:01 PM

   Bedankt voor je tips Sjors! We hebben geen auto en het lijkt er op dat de plannen al weer enigszins gewijzigd zijn. Of we nog naar de Everglades gaan weet ik niet.
   Wat in Florida heb je nog meer gezien en gedaan?

 • Yvonne
  Reply
  philippine
  29 May, 2013 at 4:11 AM

  Ik was er met kerst twee jaar geleden…Het koude Nederland ontvlucht voor de heerlijke hitte en summer vibe in Florida. Wat een heerlijk vooruitzicht voor jullie! Ben je vaker in Amerika geweest?

  • Yvonne
   Reply
   Yvonne
   30 May, 2013 at 4:06 PM

   Nee, nog nooit eerder geweest. Het wordt de eerste keer.
   En het stond tot voor kort ook niet op mijn lijst van landen die ik wilde bezoeken, ben dus heel benieuwd!

 • Yvonne
  Reply
  Marcella
  11 June, 2013 at 4:27 PM

  Key West, daar zijn we niet geweest. Nog steeds jammer. We zijn tot iets over de helft gereden, toen moesten we terug vanwege hotelboekingen. De Everglades zijn leuk om te zien, maar het is erg toeristisch daar. Geen last gehad van slangen oid. Miami was niet echt onze stad. Heel erg zien en gezien worden, dat past wat minder goed bij ons. Saint Augustine ziet er tof uit!

  • Yvonne
   Reply
   Yvonne
   16 June, 2013 at 4:45 AM

   Van Miami heb ik ook gehoord ja. We gaan er een dagje + nacht heen, dus ik ben erg benieuwd!

  Reacties zijn welkom! Bedankt!

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Shares