De Verenigde Staten Mijn Wishlist

Dit had ik nooit verwacht: ik ga op reis naar Amerika!

op reis naar amerika

Aankomende zomer gaat het gebeuren; ik ga op reis naar Amerika! Vroeger had ik nooit interesse in de Verenigde Staten en ik had dan ook niet durven denken dat ik ooit op reis naar Amerika zou gaan! Maar hé, met een Amerikaanse vriend kan ik er niet onderuit. En eerlijk gezegd kijk ik er nu ook wel naar uit.

op reis naar amerika

Van reizen naar Amerika heb ik weinig kaas gegeten. Het is een land dat me tot voor kort nooit trok, ik hoefde er niet echt heen. Mijn interesse lag vooral in de Aziatische landen en Zuid-Amerika.
Sinds een jaar of twee is dat toch wel enigszins veranderd. Nu ik met Miguel ben, ben ik toch wel benieuwd naar waar hij opgegroeid is en vandaan komt. Ik wil graag z’n moeder, zussen en broer ontmoeten (zijn vader ontmoette ik afgelopen zomer al).

Op reis naar Amerika in tijdens de zomervakantie

Voor de zomer hebben we dus het plan om naar Amerika te gaan. De plannen zijn echter nog niet heel duidelijk. We gaan in elk geval naar Florida, want daar wonen Miguel zijn ouders.
Eén van zijn zussen woont in Florida vlakbij het strand en heeft een klein huisje op loopafstand van het strand. We denken er sterk over om daar een paar dagen lekker te relaxen en op het strand te liggen. De Grand Canyon staat ook op ons lijstje en het lijkt me toch ook wel gaaf om Las Vegas te bezoeken (wat wel heel erg uit de route ligt).
World Disney ligt dan een stuk dichterbij, net als de Florida Everglades (het op twee na grootste natuurpark in Amerika). Het lijkt me ook dat Key West niet mag ontbreken.

op reis naar amerika

Maar wanneer en hoe lang ga je dan op reis naar Amerika?

Dat is nog de vraag. Het hangt af van wanneer ik vrij kan krijgen van mijn werk. Daarnaast willen we natuurlijk, als het kan, goedkoop vliegen. Met grote regelmaat check ik daarom de bekendere boekingssites om de prijzen in de gaten te houden. Dit jaar moeten we zelf minstens één ticket betalen (vorig jaar kregen we ze beide vergoed), wat de kostenpost een stuk hoger maakt.
Het liefst gaan we drie weken tot een maand, maar helaas heb ik maar een week betaalde vakantie. Ook Miguel zal niet betaald krijgen tijdens de vakantie, wat de reis meteen een stuk duurder zal maken.

Ach, we zullen wel zien, het komt vast allemaal goed!

Ben jij al eens op reis naar Amerika geweest? Heb je nog goede tips voor reizen naar Amerika?

You Might Also Like

4 Comments

 • Yvonne
  Reply
  Yvonne
  8 March, 2013 at 2:23 PM

  Bedankt voor je tips! Mocht je er nog meer hebben, dan houd ik me zeker aanbevolen. 🙂
  Die Everglades, ik hoop dat ik ze kan gaan zien, want volgens Miguel is het ‘just a swamp’. Haha 🙂 Mij lijkt het wel heel tof in elk geval!

  Waar ben je nog meer geweest?

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares